• Informacje na temat:

    ciasta z truskawkami i bitą śmietaną

Przepisy na temat: ciasta z truskawkami i bitą śmietaną
  • Szybkie słodkości z truskawkami

    ...kokosowym kremem. Wierzch tortu posmaruj odłożoną bitą śmietaną. Schłodź.  3. Truskawki umyj, oczyść, pokrój w plasterki. Ułóż z nich rozetę na wierzchu ciasta.    Gofrowy przekładaniec Sposób(...). Wymieszaj z likierem. Czekoladowe płatki składaj po  4 (jeden na drugim), przekładając je truskawkami, bitą śmietaną i migdałami...

  • Biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną

    Łatwy deser na weekendowe popołudnie.

  • Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną

    Zachwycają bogactwem smaków, pracy przy nich niewiele, a efekt rewelacyjny! Takie delicje szturmem zdobędą serca, a właściwie podniebienia wszystkich amatorów słodkości.

  • Prosto z Paryża - truskawki na... słono

    Pamiętacie scenę z "Pretty woman"? Szampan i truskawki zagrały tam w jednej ze scen w roli głównej. Okazuje się, że w Paryżu szampan ustępuje już miejsca... słonym dodatkom. Walory smakowe i działanie antyrakowe owoców pozostaje bez zmian.

  • ​Ciasto czekoladowe z chili

    ...i cynamon, posyp ciasto. Polej sosem. Podawaj z bitą śmietaną. Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo...

  • Kruche ciasto z galaretką

    ...rozpuści (nie gotuj). Następnie dodaj truskawki i sok cytrynowy. Dobrze ostudzoną, gęstniejącą już galaretkę wraz z owocami wyłóż na schłodzony spód ciasta. Wstaw formę z ciastem do lodówki przynajmniej na 3-4 godziny. Tuż przed podaniem pokrój ciasto na czworokątne porcje. Można podawać je samo lub z bitą śmietaną.

  • Truskawkowe słodkości bez cukru

    ...suchej patelni, by były chrupiące.  3. Krem: z cytryny wyciśnij sok i zetrzyj skórkę. Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wrzątku. Serek zmiksuj z miodem. Połącz ze śmietaną, żelatyną, sokiem, skórką, likierem i owocami.  4. W tortownicy ułóż blat. Przykryj kremem i drugim blatem. Schłodź. Torcik posmaruj bitą śmietaną. Boki posyp okruszkami. Udekoruj truskawkami, bitą śmietaną i ew. ozdobami...

  • Najwyższy czas na truskawki

    ..., np. makaron lub ryż. Całość wystarczy polać śmietaną i smaczny posiłek gotowy. Warto zapoznać smyka także ze smakiem bardziej pracochłonnych przysmaków: knedli lub pierogów z truskawkami. Owocowym(...) aromat. Zdrowy deser Aby zrobić z truskawek wyśmienity słodki smakołyk, wystarczy je rozgnieść z odrobiną cukru i śmietanki. Z kolei pucharek owoców pokrojonych na połówki i udekorowanych bitą...

  • Wiosenne przysmaki

    Z truskawkami i rabarbarem.

  • Tarta z jabłkami

    Doskonale smakuje z bitą śmietaną lub lodami.

Artykuły na temat: ciasta z truskawkami i bitą śmietaną
  • Rolada z truskawkami

    A może chwila słodkości po pysznym obiedzie? Polecamy przepis na wyśmienitą roladę z bitą śmietaną.

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze. Warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób wykorzystać te pyszne owoce. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco szerzej zakrojone kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka sprawdzonych...

  • Biszkopt z bitą śmietaną

    ...ciasto w roladę wzdłuż dłuższego boku. Całkowicie ostudzić.  3. Ubić śmietankę z 1 łyżką cukru pudru. Rozwinąć roladę, wyłożyć na niej ubitą śmietankę, zachowując ok. 2 cm wolnego brzegu. Wyłożyć na bitą śmietanę truskawki i zwinąć roladę. Posypać resztą cukru pudru, przesianego przez sitko. Zobacz także:

  • Sezon na truskawki trwa w najlepsze. Aby go dobrze wykorzystać, przygotuj pyszne ciasto, które zachwyci twoich bliskich. Fot. 123RF/Picsel Truskawki dosyć powszechnie uznaje się za afrodyzjak, jednak na tym nie kończą się ich właściwości. Są również cennym źródłem witamin i minerałów. Zawierają więcej witaminy C niż cytrusy, ponadto witaminę A, B1, B2 i PP; wapń, fosfor, żelazo, magnez i mangan. Wapń i fosfor wzmacniają kości i zęby, a w połączeniu z magnezem odkwaszają organizm. Dla osób,...

  • Ciasta z truskawkami

    ...podgrzać (nie zagotować!) do rozpuszczenia. Resztę śmietany ubić na sztywno. Truskawki zmiksować. Połączyć z cukrem wanilinowym i pudrem, ubitą śmietaną i żelatyną. Jeden placek posmarować kremem truskawkowym, przykryć drugim plackiem. Odstawić do stężenia. 3. Ubić śmietanę kremówkę, obficie nałożyć na wierzch ciasta, udekorować wiórkami białej czekolady, truskawkami i listkami mięty. Sernik...

  • Kto jest twórcą najsłynniejszego deseru z truskawek? Prawidłowa odpowiedź brzmi: pies. Chociaż brzmi to absurdalnie, taka jest prawda. Desery truskawkowe uwielbiał Piotr Wielki, a najsłynniejszy powstał na słynnej Eton. Fot. 123RF/Picsel Truskawki można jeść na przeróżne sposoby, ale najbardziej lubimy je na słodko. Są składnikami wielu deserów, ale tylko dwa desery na bazie tych owoców zyskały światową sławę. Truskawki w środku mroźnej, rosyjskiej zimy Anegdota mówi, że car Piotr I ze...

  • Truskawkowe ciasto z kruszonką

    ...35 minut w 175ºC. Ciasto wyjmujemy z tortownicy i studzimy. Podajemy z bitą śmietaną. Zobacz również:

  • Jedni kochają agrest, a inni go nienawidzą. Oto kilka przepisów, które z pewnością przekonają nawet największych sceptyków. Fot. 123RF/Picsel Agrest jest niedocenianym owocem. Najczęściej możemy go spotkać w przydomowych ogródkach. Krzaczki, na których rośnie są pokryte kolcami, z tego powodu jego zbieranie nie należy do najprzyjemniejszych. Skórka owocu jest twarda i pokryta licznymi włoskami, a lekko kwaskowaty miąższ obfituje w liczne pestki. Z tych właśnie powodów agrest nie należy do...

  • Królowa truskawka

    Jak smakuje lato? To proste. Truskawkami.

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...