• Informacje na temat:

    ciasta z serem camembert

Przepisy na temat: ciasta z serem camembert
  • Francuskie rożki z jabłkiem i serem brie

    ...i camembert. Sery z porostem pleśni można jadać jako samodzielne przekąski lub przystawki lub dodawać je do np. sałatek czy koreczków. Można je również smażyć (np. w panierce) oraz zapiekać, dodawać do(...) jabłko, 120 g sera brie, 2 płaty ciasta francuskiego, łyżeczkę nasion kopru włoskiego, 3 gałązki świeżego tymianku, 1 żółtko, sól i pieprz. Rozgrzewamy piekarnik do 190 st. C. Obieramy i kroimy...

  • Smaczny pomysł na "Omlet z serem camembert"

  • Ser camembert w chrupiącym cieście francuskim i bakaliowej posypce

    Zapiekany ser z bakaliami, który sprawdzi się jako idealna przystawka

  • chrupiące, pysznie aromatyczne danie, szybkie w przygotowaniu, a jeszcze szybciej znika z talerza :-)

  • ​Naleśniki z camembertem

    Składniki: 2 jajka 125 g mąki 0,25 l mleka Szczypta soli 200 g sera Camembert 100 ml oleju ½ pęczka natki pietruszki 100 g konfitury żurawinowej Przygotowanie: Jajka rozdzielić. Mąkę, żółtka, mleko i sól wyrobić za pomocą robota kuchennego. Białka ubić i dodać do ciasta. Ser pokroić w plastry, pietruszkę posiekać.  Na rozgrzanym oleju kolejno smażyć naleśniki, na naleśniki nałożyć...

  • Przedstawiam dziś przepis na najpyszniejsze milion kalorii :) Ogólny pomysł na tartę jest mojego męża, ja tylko podkręciłam ją boczniakami. Mniam!

  • Pizza cztery sery

    Składniki: szklanka wody 2 jajka ½ łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia mąka bezglutenowa ketchup 4 plasterki żółtego sera salami 4 plasterki sera owczego-oscypek opakowanie fety w kosteczkach ser camembert zioła do pizzy 6 zielonych oliwek oliwa z oliwek świeże listki bazylii Sposób przygotowania: Jajka zmiksować z mlekiem i solą, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do...

  • Dorsz ,nasza ulubiona ryba owinięta ciastem francuskim. Smak podkreśla camembert z pieprzem i sos śmietanowy. Dodatkowy atut dania ,całość można przygotować w 30 min. Do tego polecamy surówkę z kiszonej kapusty. Przepis na dwie osoby.

  • ​Naleśniki z camembertem i gruszkami

    ...g sera camembert 25 g sklarowanego masła 4-6 łyżek borówek ze słoika Przygotowanie: 1.       Jajka rozdzielić. Białka wstawić do lodówki. W misce wymieszać mąkę, sól, cukier i proszek(...),. Dodać 2 kawałki sera i 1/6 ciasta. Naleśnik smażyć ok. 3 minuty, a następnie obrócić przy pomocy pokrywki. Z drugiej strony również smażyć na złoty kolor. Zdjąć z patelni. W taki sam sposób usmażyć...

  • Szybka przekąska. Nie tylko dla wielbicieli sera camembert.

Artykuły na temat: ciasta z serem camembert
  • Dania z grilla. Pieczarki z serem camembert i porzeczkami

    D (odpowiada za prawidłową gospodarkę wapniowo-fosforanową w organizmie, a więc utrzymanie prawidłowej kondycji kości i zębów). Pieczarki z serem camembert (1 porcja) Czas przygotowania: 55 minut | Poziom(...) moczowych, kamicy nerkowej, miażdżycy i chorobach reumatycznych. Ser camembert jest źródłem dużej ilości wartościowego białka zwierzęcego, a także wielu witamin. Wśród nich znajdziemy m.in. witaminę...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Chrupiący camembert z jabłkiem w sosie cidrowym.

    ...  Jednym słowem jesteśmy we Francji! Camembert rodem z Normandii i cidr czyli ten mniej kosztowny trunek, z bąbelkami, rodem z Bretaniii bądź Normandii,...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu, co z nim zrobić. Na szczęście nasi użytkownicy znają niejeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, niestraszni będą nam niezapowiedziani goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą oko i podniebienie....

  • Pieczony ser brie z miodem i orzechami w cieście filo

    Składniki: 125 g sera brie (lub camembert) 8 szt. Orzechów laskowych, prażonych Łyżka miodu Arkusz ciasta filo 10 g masła   Pokrój ser,. Posiekaj orzechy. Rozłóż ciasto i posmaruj je olejem. Na środku umieść ser, dodaj miód i orzechy. Zawiń ciasto. Piecz 6-8 minut w temp. 200 st. C.  

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Ciasto Basków « déstructuré » czyli jak skomplikować coś prostego i menu na ten tydzień.

    ...będą teraz nasze kolacje. Zupy, zapiekanki… W tym więc tian z cukini i z przepięknych pomidorów na modłę prowansalską ale też prosto z Normandii – zapiekany ser Camembert z jabłkami i z dużą ilością...

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...

  • Słodko-słone naleśniki gryczane

    ...ciepły jeszcze camembert i połóż na każdym naleśniku trzy plasterki. Zwiń naleśnik i podpiecz przez  2 minuty na patelni.

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...