• Informacje na temat:

    ciasta z herbatnikami ze smietana

Przepisy na temat: ciasta z herbatnikami ze smietana
  • Śmietanowiec na herbatnikach

    To ciasto rozpływa się w ustach!

  • Batoniki z bitą śmietaną i bananami

    Sposób przygotowania 1. Herbatniki zmiksuj blenderem, wymieszaj z kremem czekoladowym, rozłóż na blasze, wstaw do lodówki. Banany pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Ułóż na spodzie ciasta. Banany przykryj ubitą śmietaną i masą kajmakową. Włóż do lodówki.  2. Kremówkę podgrzej, dodaj czekoladę. Na małym ogniu podgrzej, mieszając, aż się rozpuści. Lekko ostudź. Masę wylej na ciasto...

  • Czekoladowo-owocowy torcik z bitą śmietaną

    Taki tort smakuje doskonale. Na koniec wystarczy posypać go kakao i cukrem pudrem.

  • Kruche ciasto z galaretką

    ...rozpuści (nie gotuj). Następnie dodaj truskawki i sok cytrynowy. Dobrze ostudzoną, gęstniejącą już galaretkę wraz z owocami wyłóż na schłodzony spód ciasta. Wstaw formę z ciastem do lodówki...

  • Amerykański pie z kremem albo owocami

    Te ciasta to prawdziwa rozkosz podniebienia. Soczyste owoce i aksamitny krem otoczone kruchym ciastem. Palce lizać!

  • Truskawkowe słodkości bez cukru

    ...ciasta zawiń na owoce, posmaruj rozmąconym żółtkiem. Wstaw do piekarnika. Piecz 35 minut. Na jeszcze gorący galette wyłóż odłożone owoce. Przestudź, udekoruj listkami bazylii. Ew. oprósz ksylitolem...

  • Piegowaty chałwowiec

    Sernik z dodatkiem chałwy to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Kremowa masa z kawałkami chałwy wręcz rozpływa się w ustach. Kto raz wypróbuje ten przepis, często do niego wraca.

  • Tarty owocowe z budyniem i konfiturą

    ...kawałki: zanurz nóż w gorącej wodzie na kilka sekund. Dzięki temu porcje kremowego ciasta będą miały równiutkie brzegi.

  • Domowe słodycze z czekoladą

    ...nabijane na patyki. Cieszą oczy i podniebienia smakoszy. Przypominają nieco znane i lubiane bajaderki. 1. Kawałki ciasta łączymy w misce z mascarpone i kremem czekoladowym. Tworzymy z całości(...) ciasta wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy połowę otrzymanej masy. Pieczemy ok. 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Tak samo postępujemy z drugą połową ciasta. Upieczone biszkopty...

  • Karmelowe słodkości

    Odrobina czegoś bardzo słodkiego na pewno poprawi Ci humor!

Artykuły na temat: ciasta z herbatnikami ze smietana
  • Lambada z pomarańczowym budyniem i bitą śmietaną

    Przełożone aksamitnym kremem ciasta biszkoptowe lub francuskie smakują nieziemsko!

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym...

  • Czekoladowo-owocowy torcik z bitą śmietaną

    Posypmy kakao i cukrem pudrem.

  • W kwestii ciast każdy ma swojego faworyta, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Makowce, miodowniki, pierniki... Bez jakich ciast nie wyobrażacie sobie Bożego Narodzenia? Fot. 123RF/Picsel Wielu osobom święta Bożego Narodzenia kojarzą się głównie z wytrawnymi potrawami. Na stołach królują wówczas barszcze, ryby, pierogi, krokiety oraz różnego rodzaju sałatki. Warto jednak pamiętać, że każde ucztowanie powinno zostać zwieńczone wyjątkowym smakołykiem. Mamy nadzieję, że zostawicie...

  • Ciasta z bananami

    Aksamitne w smaku banany wzbogacają kremy i masy do ciast.

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie...

  • Ciasta z mandarynkami

    ...śmietaną i płatkami migdałów. Wyrośnięte ciasto zagnieść, wylepić nim spód natłuszczonej blachy. Odstawić na 20 minut, by ciasto podrosło. Na wierzchu ciasta rozsmarować masę migdałową. Piec 20-25

  • Jedni kochają agrest, a inni go nienawidzą. Oto kilka przepisów, które z pewnością przekonają nawet największych sceptyków. Fot. 123RF/Picsel Agrest jest niedocenianym owocem. Najczęściej możemy go spotkać w przydomowych ogródkach. Krzaczki, na których rośnie są pokryte kolcami, z tego powodu jego zbieranie nie należy do najprzyjemniejszych. Skórka owocu jest twarda i pokryta licznymi włoskami, a lekko kwaskowaty miąższ obfituje w liczne pestki. Z tych właśnie powodów agrest nie należy do...

  • Ciasta bez pieczenia

    Dobre rady Owoce do ciasta Do ciast z dodatkiem żelatyny nie dodajemy surowych ananasów, kiwi, papai i mango. Enzymy zawarte w tych owocach sprawiają, że masa nie zastyga. Sposobem na obejście tej(...) malinowej, 1 łyżka cukru pudru do posypania ciasta, olej do formy 1. Migdały zrumienić na mocno rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Posypać połową cukru i, mieszając, smażyć, aż cukier się skarmelizuje...

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Fot. 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę zapotrzebowania na tę witaminę. Ciekawostką jest również fakt, że liście krzewów malin,...