• Informacje na temat:

    ciasta z gotowym serem

Przepisy na temat: ciasta z gotowym serem
  • Przysmaki z sera

    ...dodawaj starte sery. Sos dopraw do smaku sokiem z cytryny, gałką muszkatołową, pieprzem. Trzymaj na podgrzewaczu, mieszając.  W gotowym sosie maczaj kawałki bagietki lub pokrojone w grubą kostkę(...) i chilli pokrój w kostkę i podsmażaj na rozgrzanej patelni przez ok. 3-4 minuty na małym ogniu. Dodaj czosnek, całość podsmażaj jeszcze przez minutę. Wlej śmietankę wymieszaną z serem, dodaj makaron...

  • Naleśniki z białym serem

    Naleśniki z białym serem to niemal klasyka gatunku. Uwielbiają je nie tylko dzieci! Można je serwować od rana do wieczora: na śniadanie, obiad na słodko, deser lub kolację.

  • Pięć prostych ciast na Wielkanoc, które zrobisz w parę chwil

    W tym roku Wielkanoc przebiegnie w cieniu koronawirusa, nie oznacza to jednak, że mamy całkowicie zrezygnować z tradycji. Przedstawiamy pięć niewymagających przepisów na świąteczne ciasta.

  • Przysmaki z ciasta francuskiego

    Ślimaczki z serem i wędzoną szynką 1. Wymieszaj cztery łyżki keczupu z łyżką majonezu, dodaj bazylię, oregano, pół łyżeczki granulowanego czosnku, po szczypcie soli i pieprzu.  2. Rozwiń ciasto(...) farszu i zwiń. Odetnij pierwszy wałeczek, pokrój go na 4-5 mniejszych kawałków. Powtarzaj czynność, aż wykorzystasz całą porcję ciasta.  3. Paszteciki posmaruj żółtkiem, posyp wybranymi ziarenkami...

  • Bez ciasta nie ma Świąt

    Każdy z nas ma swoje ulubione bożonarodzeniowe ciasto, bez którego nie wyobraża sobie świąt. Idealny makowiec, którego receptura przekazywana jest w rodzinie z pokolenia na pokolenia. Albo ciasto na domowe pierniczki, które z pieczołowitością przygotowujemy już miesiąc wcześniej… To świąteczne pewniaki! A może w tym roku warto przełamać tradycję odrobiną nowoczesności i przygotować ciasta, które...

  • Ser z surowych nerkowców

    ..."Uwielbiam orzechy, często wykorzystuję je w kuchni. Poza tym jestem wielką miłośniczką masła orzechowego. Orzechy mają szerokie zastosowanie w kuchni, to świetna przekąska, ale można z nich przygotować również różnorodne mleka, masło orzechowe, ciastka, ciasta, a nawet ser" - przyznaje Sarah Britton, autorka bloga My New Roots i książki o tym samym tytule. W swojej książce Sarah pokazuje...

  • Pizza z serem, pomidorami i pesto

    Domowa pizza - najlepsza!

  • Pieróg ze szpinakiem i serami

    ...z jajkiem oraz parmezanem. 3. Ciasto na pizzę wyjmujemy z opakowania i lekko rozwałkowujemy. Na całości układamy pokrojoną mozzarellę, a następnie farsz szpinakowy. Sklejamy boki ciasta. Kiedy pieróg będzie...

  • Makowe okulary  z ciasta drożdżowego

    ...i makowym nadzieniem. 3. Dłuższe boki ciasta roluj z dwóch stron do środka (jak strudel). Ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz w 180 st. ok. 25 min. Pokrój na kawałki, tworząc(...) śniadaniowy, zrezygnuj z dodatku cukru, a ciasto obłóż szynką i serem.

  • Ślimaczki z ciasta francuskiego

    ...pieprz do smaku 2 rolki (ok. 375 g każda) gotowego ciasta francuskiego 1 jajko  Sposób przygotowania: 1. Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju, aż z pieczarek odparuje woda. Wystudzić, dodać starty ser, suszone pomidory pokrojone w paseczki i drobno posiekaną kapustę. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dokładnie wymieszać. 2. Na płaty ciasta...

Artykuły na temat: ciasta z gotowym serem
  • Tarta z kurkami i serem

    ...i pieprzem. Podsmażaj przez 10 minut, mieszając, a następnie odstaw do ostygnięcia.  5. Jajka wymieszaj ze śmietaną oraz tartym serem. Połowę ziół drobno posiekaj i dodaj do masy jajecznej. Dopraw...

  • Grillowany ser halloumi

    ..., nadaj formę rulonu i podziel na 4 części. Porcje ciasta ponownie wyrób i uformuj z nich kuleczki. Odstaw w ciepłe miejsce na pół godziny do wyrośnięcia. Dokładnie umyj ogórek (ewentualnie obierz...

  • Tarta z kalafiorem, orzechami włoskimi i serem wędzonym

    Możesz wykorzystać arkusze mrożonego ciasta, zamiast robić je samodzielnie, ale będzie wtedy znacznie mniej smaczne. Gotowe ciasto zawiera stabilizatory i inne dodatki oraz, w większości przypadków, margarynę zamiast masła. No i nie dodaje się do niego orzechów włoskich, które zapewniają spodowi intensywny orzechowy posmak.

  • Pierogi z kaszą i serem

    ..., dodajemy 2-3 łyżki oleju i odstawiamy na kilka minut. Z ciasta pierogowego odkrawamy kawałek i w miarę cienko rozwałkowujemy. Wycinamy krążki, nakładamy porcję farszu i dokładnie zlepiamy. Z pozostałego ciasta w ten sam sposób przygotowujemy kolejne pierogi, które następnie gotujemy w osolonej wodzie. Drugą obraną cebulę i wędzony boczek kroimy w niedużą kostkę, a oczyszczone pieczarki w plasterki...

  • Pizza bez ciasta

    .... 5. Podpieczony spód posmarować 1/3 przygotowanego sosu pomidorowego. Na tym rozłożyć pokrojone warzywa oraz kukurydzę. Polać resztą sosu. Posypać startym żółtym serem. Piec jeszcze 30 minut w temperaturze 200

  • Pieróg ze szpinakiem i serami

    ...parmezanem. 3. Ciasto na pizzę wyjmujemy z opakowania i lekko rozwałkowujemy. Na całości układamy pokrojoną mozzarellę, a następnie farsz szpinakowy. Sklejamy boki ciasta. Kiedy pieróg będzie gotowy...

  • Dania z grilla. Pieczarki z serem camembert i porzeczkami

    D (odpowiada za prawidłową gospodarkę wapniowo-fosforanową w organizmie, a więc utrzymanie prawidłowej kondycji kości i zębów). Pieczarki z serem camembert (1 porcja) Czas przygotowania: 55 minut | Poziom(...). Jeśli okażą się za słone, przelać wodą, odsączyć. Pieczarki ułożyć w jednorazowych aluminiowych formach do pieczenia ciasta (bez dziurek). Na wysmarowanej olejem foremce układamy kapelusze pieczarek...

  • Pikantne ciasto serowe

    Mozzarellę osączyć z zalewy, pokroić w kosteczkę. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki. Szynkę pokroić w kosteczkę. Kilka listków rukoli odłożyć do dekoracji, resztę dość grubo posiekać. Suszone strączki chili pokruszyć. Jajka wbić do miseczki, ubijać mikserem 2-3 minuty. Następnie wlać oliwę oraz mleko. Dołożyć starty żółty ser, pokrojoną mozzarellę, posiekaną rukolę, chili oraz kosteczki...

  • Ciasto pełne możliwości

    Ten rodzaj ciasta o specyficznej, warstwowej strukturze, utrzymuje się dzięki naprzemiennemu wałkowaniu i chłodzeniu ułożonych na sobie ciast pszennego i maślanego. Jeśli jednak nie chcesz robić go sama - skorzystaj z dostępnego w sklepach ciasta mrożonego. Jest równie dobre, co domowe. Na cieście francuskim można układać dowolne dodatki: warzywa, owoce, ryby albo farsz mięsny - wykrawając...

  • Babeczki z ciasta francuskiego z trzema farszami ze śledzia

    .... Rozwałkuj je na kwadrat o grubości 1 cm. Unieś 1/3 ciasta od krawędzi dolne i złóż do środka, to samo zrób  z górnymi częściami ciasta. Sklej warstwy za pomocą wałka. Przekręć ciasto o 90 stopni(...).  . Foremki na babeczki  posmaruj olejem. Rozwałkuj ciasto na kwadrat. Wytnij z niego mniejsze kwadraty i oblep foremki. Piecz aż do momentu zarumienienia się ciasta. Dla leniuchów ciasto gotowe można kupić...

Zdjęcia na temat: ciasta z gotowym serem