• Informacje na temat:

    ciasta przez maszynkę

Przepisy na temat: ciasta przez maszynkę
  • Ciasta z serem

    ..., podgrzewaj, aż się roztopi. Masą zalej herbatniki, wymieszaj. Wyłóż nią dno blatu do ciasta. Chłodź około godziny.  2. Galaretki wymieszaj w mniejszej ilości wrzątku niż podano na opakowaniu. Ostudź, schłodź, by lekko stężały. Wymieszaj z serkiem i pokruszonymi ciastkami. Wylej na spód, chłodź przez kilka godzin w lodówce. Udekoruj startą mleczną czekoladą, pokruszonymi ciasteczkami i listkami mięty...

  • Ciasteczka przez maszynkę to przepis z zeszytu mojej babci. Te smakołyki kojarzą mi się z dzieciństwem i wakacjami u babci. Niby zwykłe kruche ciasteczka a jednak ich smak jest niezastąpiony i nie dorówna mu żadne kupne.

  • Ciasto gruszkowo-makowe

    To cisto smakuje wyjątkowo. Nasza rada: Zamiast gotować mak, można przemleć go dwukrotnie przez maszynkę. Smakuje trochę inaczej, dlatego sposób przygotowania zależy od indywidualnych upodobań.

  • Kruche ciasteczka wyciskane przez maszynkę

  • Tofurnik pistacjowy

    ...°C przez 40-45 minut. Po przestudzeniu wstaw tofurnik do lodówki. Podawaj schłodzony, posypany siekanymi pistacjami lub polany ulubioną polewą czekoladową albo karobową. Przepis pochodzi z książki "Bez...

  • To jest bardzo stary przepis na przepyszne ciasteczka, które u mnie w domu piekło się zawsze na święta. Przepis ma długą tradycję z Kresów, stąd właśnie smalec a nie inny tłuszcz i właśnie dzięki temu te ciasteczka są tak wyjątkowe. Potrzebujemy również takiej starej maszynki do mielenia mięsa, na korbkę, z odpowiednią nakładką i w taki właśnie sposób wytwarzamy te wspaniałe ciasteczka, serdecznie polecam :-)

  • Twarogowe placuszki na słodko

    Uwielbiane przez dzieci i dorosłych mogą nieco osłodzić trudny czas. Co ważne, powstają w kilka chwil z prostych, łatwo dostępnych składników, które zazwyczaj znajdują się już w naszych domach.

  • Przepis na ciasteczka maślane kręcone przez maszynkę.

  • Sernik waniliowy z bezą i owsianym krokantem

    ...przepuść trzy razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Masę serową utrzyj z cukrem pudrem i rdzeniem wanilii.Dodaj żółtka, śmietanę oraz proszek budyniowy. Składniki dobrze wymieszaj mikserem. Masę...

  • Przepis ze starych zeszytów, babcinych, mamusinych, doskonalony przez lata. Nie jest to piernik leżakujący, staropolski, tylko zwykły, szybki, przepyszny. W zależności od okazji, znajdują się w nim różne dodatki. Jednak i bez dodatków jest super. Przepis jest tak banalny, ze moja 8 latka sama, bez pomocy, potrafi go zrobić.

Artykuły na temat: ciasta przez maszynkę
  • Faworki idealne

    Zamiast wałkowania, możesz przepuścić ciasto dwa razy przez maszynkę do mięsa. To je odpowiednio napowietrzy.

  • Ciasta bez pieczenia

    ...przez maszynkę. Masę dokładnie wymieszać z cukrem oraz galaretką cytrynową. 2. Masło utrzeć na jasnokremową, puszystą masę. Stale ucierając, małymi porcjami dodawać masę serową. Przełożyć do małych(...)Dobre rady Owoce do ciasta Do ciast z dodatkiem żelatyny nie dodajemy surowych ananasów, kiwi, papai i mango. Enzymy zawarte w tych owocach sprawiają, że masa nie zastyga. Sposobem na obejście tej...

  • Indyjskie pierożki

    ...w lekko osolonej wodzie ziemniaki przekręć przez maszynkę. Groszek konserwowy ugnieć widelcem i dodaj do ziemniaczanego piure. Do masy wrzuć rozgniecione ząbki czosnku i dwie łyżeczki przyprawy masala. Całość delikatnie wymieszaj. 3. Z wcześniej przygotowanego ciasta uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Rozwałkuj je na placek i przekrój na pół. Sklej ze sobą prosty brzeg, formując stożek. Nałóż...

  • Rogaliki

    ...1. Ziemniaki zmiel w maszynce lub przeciśnij przez praskę. Przełóż do miski, dodaj do niej przesianą mąkę, 150 g cukru pudru, cukier wanilinowy, jajko,...

  • Ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem feta

    ...część przepuść przez maszynkę do makaronu, ustawiając ją tak, by cięła ciasto na jak najgrubsze arkusze. Aby je uplastycznić, złóż arkusze na pół, łącząc dwa przeciwległe brzegi i ponownie przepuść przez maszynkę, nie zmieniając ustawień. Pamiętaj, by wkładać makaron złożoną częścią do przodu. Powtórz ten krok trzykrotnie z każdą porcją ciasta. Następnie przepuść każdy arkusz makaronu przez...

  • Pierogi z mięsem i kaszą

    Do przesianej mąki dodaj ½ łyżeczki soli i 1 łyżkę oleju. Mieszając powoli dolewaj wodę (ok. 1 szklanka), regulując gęstość ciasta. Powinno być ono gładkie,...

  • Pyzy, pierogi, kulebiaki

    ...bazylię), 10 dag startej mozzarelli, sól, pieprz. Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc. Zagnieść z mąką, przyprawami i taką ilością wody, jakiej trzeba do uzyskania miękkiego ciasta. Uformować wałeczki, pokroić na kawałki o długości 1 cm. Gotować w osolonym wrzątku przez 1-2 minuty. Podgrzać przecier, doprawić solą i pieprzem. Polać gnocchi, udekorować rukolą, posypać startą mozzarellą. Kluski...

  • Gnocchi z masłem ziołowym

    ...skórki. Przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub zmiel w maszynce do mięsa.  2. Przestudzone ziemniaki wyłóż na stolnicę. Dodaj sól, pieprz oraz przesianą przez sito mąkę. Zrób dołek i wlej jajko(...) talerzu.  5. Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj masło. Wrzuć posiekaną szałwię i tymianek, oprósz je solą. Smaż, mieszając przez 3-4 minuty. Polej masłem ziołowym gnocchi i udekoruj gałązkami tymianku...

  • ..., przekręcić 2 x przez maszynkę. Margarynę rozpuścić, białka ubić i dodać z pozostałymi składnikami do maku. Wymieszać.

  • Pyzy z mięsem

    Sposób przygotowania: 1. Surowe ziemniaki ścieramy na tarce na miazgę i odciskamy sok (nie wylewamy go), a gotowane przeciskamy przez praskę. Łączymy ziemniaki ugotowane ze startymi, sok powoli wylewamy, a pozostałą na dnie skrobię dodajemy do ziemniaków. Wbijamy jajko, wsypujemy mąkę, solimy i zagniatamy ciasto.  2. Mięso mielemy przez maszynkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na...

Wideo na temat: ciasta przez maszynkę