• Informacje na temat:

    ciasta paryski

Przepisy na temat: ciasta paryski
  • Ciasto dyniowe - nie tylko na Haloween

    Przepis na idealne ciasto z dynią podała paryska cukiernia Grande Epicerie de Paris. Wykonanie takiej tarty jest naprawdę proste. Przygotujmy zatem: 500 g gotowanej dyni puree, opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 170 g cukru trzcinowego, 2 jajka, 140 ml tłustej śmietanki, łyżkę przyprawy do piernika oraz łyżeczkę startej gałki muszkatołowej Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 st...

  • Sprawdzony przepis na "Suflet paryski"

  • Japoński sernik z białą czekoladą

    Przygotowując deser, od czasu do czasu mamy ochotę spróbować czegoś nowego. Zamiast tradycyjnego sernika możemy przygotować wersję japońską ciasta z białą czekoladą. Japoński sernik podaje paryska cukiernia Pain de Sucre.

  • Idealne do zrobienia z nich kanapek, można także pokroić w grubsze kromki i zasuszyć, zapiec, zrobić suchary. Z przepisu wyszły 4 bułki paryskie o wadze 30 dag każda.

  • Pomysły na czerstwe pieczywo

    Pikantne muffinki Sposób przygotowania Stop 1-2 łyżeczki masła i za pomocą pędzelka posmaruj nim formę na muffinki z 12 wgłębieniami. Tosty okrój ze skórki. Środki rozwałkuj wałkiem do ciasta. Potem wyłóż nimi wgłębienia w formie. Połówkę papryki oczyść z pestek, strączek opłucz, osusz, pokrój w kosteczkę. Cebulkę dymkę razem z szczypiorkiem umyj, osusz i drobno pokrój. Żółty ser potnij na...

  • Wypróbowany przepis na "Paryski tort biszkoptowy"

  • Kultowe dania ze światowych restauracji

    ...do ciasta. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Wlej do niej ciasto. Piecz ok. godz. w 180°C. Ciasto ostudź w formie, ostrożnie wyjmij i zostaw do całkowitego ostygnięcia. Zimne ciasto przekrój na dwa krążki. Marmoladę podgrzej, dodaj likier. Połową przełóż krążki ciasta. Resztą posmaruj wierzch i boki tortu. Odstaw na 2 godz. do zaschnięcia. Zrób polewę: stop czekoladę i wymieszaj z olejem...

  • Wypróbowany przepis na "Paryski tort na biszkoptach"

  • porady na temat ciast...

  • Wypieki z ciasta biszkoptowego mają duże zastosowanie w gospodarstwie domowym. Można je podawać na różnego rodzaju przyjęciach , jako deser do obiadu, kolacji czy podwieczorku. Dla dzieci, są one również polecane w żywieniu dietetycznym. Wypieki z ciasta biszkoptowego charakteryzują się puszystością i lekkością. Stanowią podstawę dla tortów, ciastek, rolad, itp.

Artykuły na temat: ciasta paryski
  • ​Aksamitne ciasto z jabłkami

    Proste, puszyste i niesamowicie aksamitne ciasto, poza tym łatwe i szybkie do przygotowania. Zawsze się udaje. Ilość składników: mleka, mąki, cukru, oleju, jajek, odmierzam za pomocą kubeczka jogurtu. Czasami najlepsza jest prostota!

  • Dieta paryska zmienia metabolizm

    ...kuracji odchudzającej mogła powrócić do normalnego sposobu odżywiania się bez obaw o efekt jo-jo. Sprawdź, jakie są zasady paryskiej diety i ile można na niej schudnąć. Oblicz swoją właściwą wagę(...) kuracji 1.Celem paryskiej diety jest uregulowanie metabolizmu i uzyskanie "właściwej wagi", czyli takiej, jaką możesz osiągnąć bez obawy, że po kuracji znów przytyjesz. 2.Czas trwania kuracji...

  • Tarta z masą migdałową i gruszkami (Bourdaloue)

    Bourdaloue to paryska tarta z gruszkami. Wzięła swoją nazwę od jednej z ulic Paryża, przy której około 1850 założono cukiernię, której specjalnością była właśnie tarta Bourdaloue.

  • Ciasto 3 KROLI - francuska tradycja.

    ...wypacza sens tej Galettes des rois... ale coz tradycja jest w ciaglym ruchu, ewoluuje. Jak i zreszta rodzaje tego ciasta... Pierwotnie byla to slodka bulka, pieczona w formie korony z dodatkiem(...) w Bordeaux Galette paryska... sklada sie z ciasta francuskiego i nadzienia migdalowego tak zwanej Frangipane... choc i tutaj wiele wersji jest juz dostepnych: z jablkami, z czekolada, z rozowymi...

  • ...gotowego ciasta slodkiego piaskowego - u nas sa w supermarketach ale mozna zrobic samemu w jakies 10 minut 600 gr rabarbaru 200 gr zmielonych migdalow 125 gr maki 125 gr masla 250 gr cukru...

  • Pyszna rozgrzewka

    ...gęste, z widocznymi pęcherzykami powietrza. Stołową łyżką nabieraj porcję ciasta. Łyżkę zanurzaj w osolonym wrzątku. Zamieszaj, gotuj około 2 min od wypłynięcia na powierzchnię. Udekoruj cebulką...