• Informacje na temat:

    ciasta łatwe z jabłkami

Przepisy na temat: ciasta łatwe z jabłkami
  • Gruszkowe muffiny - łatwy sezonowy deser

    Jesienią powracają do nas ulubione smaki i potrawy: knedle ze śliwkami albo ciasta z jabłkami czy gruszkami. PAP Life poleca łatwe w przygotowaniu czekoladowe muffiny z gruszkami. Aromatyczne, puszyste, przepyszne. Przepis dla adepta sztuki cukierniczej w każdym wieku. Do przygotowania mufinek potrzebujemy: 250 g mąki pszennej, 150 ml śmietany 18 proc., 120 g cukru brązowego, 2-3 łyżeczki miodu...

  • ŁATWE I SZYBKIE W ZROBIENIU

  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    ...cukru trzcinowego. Do makaronu, ryżu... Rurki, kokardki czy inny makaron znakomicie smakuje w wersji na słodko, z owocami, a szczególnie - z jabłkami! Starte lub pokrojone możesz poddusić na(...), biszkopt czy tarta! Dlatego gdy mamy ochotę na ciasto - zróbmy je z jabłkami, będzie i zdrowsze, i pyszniejsze! Na patyczkach Pięknie wyglądają i równie dobrze smakują! Wystarczy kilka niedużych...

  • Łatwe do zrobienia, szybkie, a na koniec doskonała zabawa razem z dziećmi! polecam!

  • Marcepanowiec z jabłkami

    Dzisiaj proponuję łatwe w przygotowaniu i jednocześnie niesamowicie dobre, ciasto z szarymi renetami i marcepanem Co potrzebujemy? Na spód: 200g margaryny 200 g brązowego cukru 4 jajka 300(...) pozostają na nim resztki lepkiego ciasta. Jeśli patyczek jest suchy - wyciągamy ciasto. I gotowe!

  • TO CIASTO MOŻNA PIEC NIE TYLKO WTEDY, GDY JEST SEZON NA WIŚNIE. JEŚLI JEDNAK UŻYWAMY WIŚNIOWYCH PRZETWORÓW, POWINNIŚMY JE DOKŁADNIE ODCEDZIĆ Z SYROPU

  • Miód - 10 łatwych przepisów

    Ma niezwykłe właściwości – chociaż jest bardzo słodki, znakomicie sprawdza się nie tylko w deserach. Oto kilka niebanalnych pomysłów!

  • Łatwe, szybkie, tanie. I smaczne :)

  • Najprostsza szarlotka - jak z PRL-u

    Jesień to pora wariacji na temat szarlotek i potraw z jabłkami w roli głównej. Dla tych, którzy mają apetyt na domowe ciasto, a nie lubią zbyt wielkiego wysiłku przy pieczeniu, mamy szarlotkę "sypaną", robioną z jabłek i suchych produktów.

  • Witam serdecznie Sezon na cukinię w pełni, więc podzielę się przepisem na ciasto z cukinią. Ciasto jest bardzo smaczne, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Więc jeżeli ktoś jeszcze nie piekł takiego ciasta, to polecam wypróbować przepis

Artykuły na temat: ciasta łatwe z jabłkami
  • ​Aksamitne ciasto z jabłkami

    Proste, puszyste i niesamowicie aksamitne ciasto, poza tym łatwe i szybkie do przygotowania. Zawsze się udaje. Ilość składników: mleka, mąki, cukru, oleju, jajek, odmierzam za pomocą kubeczka jogurtu. Czasami najlepsza jest prostota!

  • Znacie to uczucie, kiedy macie ogromną ochotę na coś słodkiego, ale w zasięgu ręki nie ma żadnych słodkości? Albo kiedy przyjaciółka dzwoni z wiadomością „będę za pół godziny”, a wy nie macie nic, czym moglibyście ją poczęstować? Oto przepisy, które pomogą wam w takich „kryzysowych” sytuacjach. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas jest łasuchami i uwielbia słodkie przysmaki. Jednak nie każdy lubi spędzać długie godziny na ucieraniu kremów i przygotowywaniu warstwowych tortów. Czasami nie...

  • Łatwa szarlotka

    ...tłuszczem i oprószamy mąką. Przekładamy ciasto i wyrównujemy. Do ciasta wciskamy cząstki owoców pozwalając, by w niektórych miejscach całkowicie przykryło jabłka. Pieczemy około 45 minut w 175ºC...

  • Torty czynią wykonawcę mistrzem sztuki kulinarnej. Autorka przedstawia 80 przepisów na efektowne, ale proste w wykonaniu torty i zapewnia,że zawsze się udają. Tłuste i kaloryczne kremy maślane można zastąpić konfiturą lub musem. Smak tortów przez epoki ciągle się doskonalił. Książka prezentuje słodkości na miarę XXI wieku! Wśród nowoczesnych propozycji znajdziesz między innymi przepis na zgrabny torcik z nutellą, tort z Kresów i tylko dla dorosłych. Bogactwo dodatków powoduje, że chce się od...

  • Niezawodne ciasta

    Bardzo smaczne i niezwykle proste w przygotowaniu. Te ciasta zawsze się udają.

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Ciasta na niedzielę

    ...francuskich nie natłuszcza się form i blaszek. Wystarczy tylko lekko oprószyć je mąką. Kiedy kroić kruche? Wypieki z kruchego ciasta mogą tężeć i przestygnąć w formie, w której się piekły (w przeciwieństwie do ciasta drożdżowego nie przejdą jej zapachem). Jeśli duży placek chcemy pokroić w ładne kwadraty, lepiej to zrobić przed jego wystygnięciem. Zimne kruche ciasto łatwo bowiem się kruszy. Posypane...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu, co z nim zrobić. Na szczęście nasi użytkownicy znają niejeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, niestraszni będą nam niezapowiedziani goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą oko i podniebienie....

  • Ciasta bez pieczenia

    Są wyjątkowo smaczne, lekkie i bardzo łatwe w przygotowaniu.

  • Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów, eklerków i karpatek? Fot. 123RF/Picsel Pierwsze wzmianki o cieście parzonym pochodzą z Francji, z połowy XVI wieku, jednak ówczesny przepis znacząco różnił się od współczesnego. Ciasto ptysiowe w znanej nam obecnie wersji miał opracować w XVIII wieku francuski kucharz i cukiernik Marie-Antoine Carême, któremu przypisuje się również udoskonalenie...