• Informacje na temat:

    ciasta i kremy do tortow

Przepisy na temat: ciasta i kremy do tortow
  • ...z ciastem. 3) Wlewamy do tortownicy o średnicy 21 cm. posmarowanej masłem i opudrowanej bułką tartą i pieczemy przez około 40 minut w temp. około 160 ºC. Poncz: Bierzemy szklankę wrzącej wody(...)” rozprowadzamy w musie truskawkowym, dodajemy sok z cytryny, spirytus i miksujemy, masło twarde ucieramy z cukrem pudrem, oba kremy łączymy. 4) Schładzamy krem 4 godziny. 5) Tort przecinamy ostrym nożem na...

  • Hmm . . To nie ma "zalet" , po za tym że jest pyszne i można tym udekorować lub dodać "do smaku" np. do jakiejś bułeczki itp.

  • ..., zapach rumowy oraz sok z cytryny i miksujemy mieszadłami ucierającymi kilka minut. 2) Ubijamy pianę z ochłodzonych białek w chłodziarce i delikatnie mieszamy z ciastem. 3) Wlewamy do tortownicy(...) czekolady ciemnej Przygotowanie: 1) „Krem czekoladowy dr.„Oetkera” miksujemy z mlekiem, ucieramy masło i margarynę z cukrem pudrem. Miksujemy oba kremy równocześnie dodając rum. 2) Schładzamy...

  • Dostałam gruszki od znajomej. Tak sobie myślałam i wymyśliłam, że zrobię z nich konfiturę na zimę do ciasta. Dodałam rodzynki i wyszło pysznie.

  • Orzechowa fantazja

    ...- ca, wsyp mąkę ziemniaczaną. Odłóż 1/3 szkl. zmielonych orzechów do dekoracji, resztę porcjami dodaj do bezy. Całość delikatnie przemieszaj łyżką.  2. Trzy tortownice wyłóż pergaminem. Na spodzie(...) naczyniu lekko ubij serek mascarpone. Połącz go z bitą śmietaną. Odłóż 1/2 kremu, pozostałą część wymieszaj z kakao. Obydwa kremy mocno schłodź. Blaty bezowe przełóż jasnym kremem. Wierzch i bok tortu...

  • Aromatyczne gruszki na smaczne ciasto.

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

  • pyszna polewa czekoladowa z czekolady, idealna do ciasta

  • porady na temat ciast...

  • Krem ma świetna konsystencję , jest szybki i prosty w zrobieniu oraz jest smaczny . Polecam ten krem do przekładania biszkoptu ,oraz murzynka .Ciasto można najpierw posmarować dżemem,a następnie nałożyć krem kokosowy. Polecam !

Artykuły na temat: ciasta i kremy do tortow
  • Tortowe sekrety

    ...masła Maślane kremy do przekładania tortu wzbogaca się łyżką czystego spirytusu. Dzięki temu smak masła w kremie nie jest wyczuwalny. Pod polewą Polewę łatwiej rozsmarować na torcie, jeśli...

  • Gorąca, pyszna zupa to nieodłączny element tradycyjnego polskiego obiadu. Przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, pobudza zmysły i apetyt. Zdrowe, naturalne składniki, wyśmienity smak i prostota przygotowania – to przepis na udaną zupę! W codziennym biegu nie zawsze znaleźć można czas na przygotowanie domowego posiłku, dlatego marka PROSTE HISTORIE przychodzi z pomocą wszystkim miłośnikom domowej, tradycyjnej kuchni i pysznych zup w nowoczesnym wydaniu. Zupy kremy to jeden z najpyszniejszych...

  • Słodkości na wielką okazję

    Tort śmietanowo-pomarańczowy Składniki na 15 porcji: Na ciasto: 6 jajek, szklanka cukru, szklanka mąki tortowej, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka octu,szczypta soli Na kremy: 1 litr dość gęstego soku, np. pomarańcza z marchewką, 3 opakowania budyniu waniliowego, cukier puder lub wanilinowy, 1 litr śmietanki kremówki, 4 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie...

  • Ciastka, czekolada, dropsy – przysmaki nie tylko dla człowieka

    ...wolno podawać psom przekąsek przeznaczonych dla ludzi. W sposób szczególny szkodliwe działanie na organizm czworonoga wykazują: kakao, kofeina, cebula, ziemniaki, orzechy, czekolada, rodzynki, kremy do...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...

  • Tego o kokosie nie wiedziałyście

    Wiórki Mogą być drobne lub w formie płatków. Doskonałe do ciast i deserów. Przygotowuję z nich np. kremy, masy lub kruszonki. A także używam do dekoracji ciasteczek, pierników, boków tortów. Olej Smażę na nim mięso lub warzywa. Śmiało może również zastąpić masło do smarowania pieczywa. Mleko Wykorzystuję mleko kokosowe, gdy przygotowuję dania kuchni hinduskiej lub tajskiej. Dodaję je...

  • Chciałabyś olśnić rodzinę i znajomych własnoręcznie wykonanym tortem, ale przepisy kulinarne to dla ciebie czarna magia? „Ciasta i desery" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, która pokazuje, że wypieki i inne słodkości można przyrządzić w prosty i szybki sposób. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne dylematy typu: co to znaczy „na gładką masę" lub...

  • Dieta przy nadkwaśności i wrzodach

    ...gazowane, pomidory, a także rośliny strączkowe, kapusta, pieczywo żytnie, ostre przyprawy, cebula, czosnek, por, marynaty, grubo krojone lub tarte warzywne surówki, tłuste kremy w ciastach i tortach...

  • Chciałabyś olśnić rodzinę i znajomych własnoręcznie wykonanym tortem, ale przepisy kulinarne to dla ciebie czarna magia? Marianne Magnier - Moreno przyjdzie Ci z pomocą! „Ciasta i desery" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, która pokazuje, że wypieki i inne słodkości można przyrządzić w prosty i szybki sposób. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne...