• Informacje na temat:

    chutney jabłkowy

Przepisy na temat: chutney jabłkowy
  • Chutney z moreli i jabłek

    ...odpowiednią ilość miodu i octu. Gotowy chutney przełóż do słoików i pasteryzuj. Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny...

  • Super dodatek do mięs na zimno.

  • Hit Sylwestra - wytrawne mini kanapeczki!

    Z żurawinowym chutney...

  • Doskonały gęsty sos, który świetnie pasuje do mięs i innych dań na gorąco. Tym razem w wersji łagodnej, bardzo aromatycznej.

  • Sprawdzony przepis na "Chutney jabłkowy z rodzynkami"

  • Wytrawne minkanapki z żurawiną

    Cebulę i jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka.Dodaj ocet jabłkowy, sok z pomarańczy, cukier i gotuj na wolnym ogniu często mieszając, aż nadmiar płynu odparuje. Całość dopraw przyprawami. Pod koniec dodaj konfiturę żurawinową (zostawiając trochę do dekoracji) i jeszcze chwilę gotuj. Wystaw za okno,by wystudzić chutney. Z kromek tostowego chleba za pomocą szklanki wykrawaj...

  • Sezon na śliwkowe przetwory w sam raz, w takim razie zróbmy coś extra, nie tylko na słodko. Proponuję pobawić się trochę w kuchni i zrobić sos śliwkowy tzw. chutney. Jest to sos używany w kuchni indyjskiej. Przyrządzamy go z rożnych owoców i warzyw na bazie rożnych przypraw, rodzynek, czosnku. Mnie oczarował smakiem imbiru, goździków, curry. Sos można komponować wg. własnego upodobania.Jeśli lubimy wyraźny smak przypraw orientalnych to dodajemy ich więcej. Chutney to doskonały dodatek to...

  • Wypróbowany przepis na "Cebulowy chutney"

  • Chutney można podawać do serów,drobiu lub pieczywa.