• Informacje na temat:

    chutney imbir mango

Przepisy na temat: chutney imbir mango
  • Krążki cebulowe i chutney z mango

    ...krążki na papierowym ręczniku. Gotowe, podajemy z sosem chutney. Przepis na chutney z mango 1. Mango i rodzynki, moczymy w szklance soku przez ok. 20 minut. Następnie mango kroimy w cienkie paski, rodzynki siekamy i przekładamy do garnka o grubym dnie, dodajemy parę kropli oliwy i gotujemy wszystko na małym ogniu. Następnie dodajemy imbir, posiekany czosnek, ocet, cukier i posiekaną papryczkę...

  • Chutney (czatnej) to gęsty sos używany w kuchni indyjskiej. Przygotowywany z owoców i warzyw z dodatkami typu czosnek, rodzynki, cebula, musztarda, ocet. Podawany do potraw mięsnych i wegetariańskich, zazwyczaj pikantny i słodki. U mnie dzisiaj chutney mango, można go podawać do serów, wędlin, mięsa lub pasztetów. Polecam!

  • Szybki indyk po indyjsku. Z "Głos Mordoru".

  • Super dodatek do mięs na zimno.

  • Sezon na śliwkowe przetwory w sam raz, w takim razie zróbmy coś extra, nie tylko na słodko. Proponuję pobawić się trochę w kuchni i zrobić sos śliwkowy tzw. chutney. Jest to sos używany w kuchni indyjskiej. Przyrządzamy go z rożnych owoców i warzyw na bazie rożnych przypraw, rodzynek, czosnku. Mnie oczarował smakiem imbiru, goździków, curry. Sos można komponować wg. własnego upodobania.Jeśli lubimy wyraźny smak przypraw orientalnych to dodajemy ich więcej. Chutney to doskonały dodatek to...

  • :) Dodatek do mięs i makaronów. Przepis na 2 słoiki 200 ml

  • Wypróbowany przepis na "Cebulowy chutney"

  • Chutney można podawać do serów,drobiu lub pieczywa.

  • Znakomity gęsty sos do potraw na ciepło - aromatyczny korzenny chutney w wersji pikantnej.

  • Przyszedł czas na przepisy z rabarbaru.

Artykuły na temat: chutney imbir mango
  • Bulwy jam z pikantnym wieprzowo-fistaszkowym farszem

    ...solą i pieprzem. Dodaj do masy chutney z mango, kolendrę i dokładnie wymieszaj. 3. Wypełnij wydrążone połówki bulw jam farszem i złóż je razem. Owiń bulwy liśćmi jam i zwiąż sznurkiem z bananowca lub(...) czerwoną cebulę i dymkę. Gotuj przez minutę, następnie przykryj pokrywką, aby warzywa puściły sok. 6. Dodaj czosnek, imbir i gotuj aż czosnek lekko się przyrumieni (ale nie przypal go). 7. Dodaj sos...

  • O zupach i cudach

    ...słodkiej papryki • oliwa • sól morska Do przybrania: • chutney z mango albo śliwek • surowe orzeszki ziemne 1. Dynię obieramy, kroimy na kawałki. Szklimy cebulę w oliwie, dodajemy posiekany czosnek(...) i dashi, sosem do sajgonek, marynowanym imbirem, morską solą, świeżo utartym chrzanem... co kto lubi. Krem z dyni z curry Dynia bardzo lubi indyjskie przyprawy. Ten krem jest daniem klasycznym. Jednak...