• Informacje na temat:

    chudy salceson

Przepisy na temat: chudy salceson
  • Podwyższony cholesterol. Jak przygotowywać wtedy posiłki?

    ...? Zamiast tłustego mięsa zjadaj chude (kurczak, indyk, cielęcina).Wyklucz także wędliny przygotowane z podrobów. Pasztet i salceson powinny na stałe zniknąć z jadłospisu. Pamiętaj o tym, że na...

  • Wieprzowy salceson zrobiony z golonki wieprzowej, nóżek i łopatki wieprzowej.

  • Cała prawda o mięsie

    ...dzieci uczulonych na białko mleka krowiego. Inne gatunki mięsa, np. chudy schab i szynkę czy młodą wołowinę możesz wprowadzić do diety malucha stopniowo, po 1. roku. Brzdąc koniecznie musi jadać(...) oraz móżdżek. Stosuje się je do wyrobu pasztetów, kaszanki, salcesonu. Maluch nie powinien ich jadać choćby dlatego, że jest w nich wyjątkowo dużo cholesterolu (np. w 100 g wątróbki drobiowej...

  • domowy :)

  • Na wyjazd mojej przyjaciółki i jej męża upiekłam im ciasto.

  • smaczne, dla amatorów galaretki

  • Ciasto na deser bez pieczenia. Przepis dostałam od koleżanki już wiele lat temu. Cieszy się dużą popularnością w mojej rodzinie. Moje córki je kochają.

  • Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu a najlepiej wychodzi mojemu 11 letniemu siostrzencowi:) pyszne ciasto z jablkami

  • ciekawy deser

  • Super ciasto z galaretką, kremem karpatkowym i polewą.

Artykuły na temat: chudy salceson
  • Jak dbać o trzustkę

    ...w wodzie albo na parze, duś, ale bez uprzedniego obsmażania i w ogóle go nie smaż. Nie jedz podrobów, tłustych wędlin, wyrobów typu kaszanka, salceson. Z wędlin wybierz chudą szynkę, polędwicę czy...

  • Chude mięso to dla wielu z nas wyznacznik dobrego posiłku, ale nie zapominajmy, że to przecież tłuszcz jest nośnikiem smaku i on sprawia, że potrawy smakują nam bardziej. Jeśli jednak musimy albo chcemy jeść chude mięso, warto wiedzieć, jak je wybierać i przygotowywać. Fot. 123RF / Picsel Chude mięso to takie, którego każdy kawałek o wadze 100g zawiera mniej niż 10g tłuszczu, a bardzo chude to takie, którego każdy 100-gramowy kawałek ma zawartość tłuszczu poniżej 5g. Trudno to zważyć, ale...

  • Menu na obniżenie cholesterolu

    ...: Jedz chude mięsa i wędliny zamiast tłustych, unikaj wędlin z podrobów - czyli pasztetu, salcesonu itp. Zamiast wieprzowiny, wołowiny i podrobów najczęściej wybieraj chude gatunki mięs...

  • Sama świadomość konieczności przejścia na dietę często wywołuje u nas nastrój przygnębienia. Nie wspominając o samym procesie odchudzania, w którym często towarzyszy nam uczucie głodu, zbytnia drażliwość oraz spadek kondycji psychicznej i fizycznej. W takich momentach aż chce się śpiewać za Marleyem "No, woman, no cry". Fot. 123RF/Picsel Dukan tworząc swoją dietę, doskonale zdawał sobie sprawę z minusów innych diet. Dlatego opracował takie wskazówki, aby osoba stosująca je, nie...

  • Jak chudnąć, gdy zdrowie szwankuje?

    ..., wędlinach (np. salcesonie, parówkach, kiełbasie). Trzeba też unikać smalcu i śmietany. Sięgając po nabiał, wybieraj produkty odtłuszczone: mleko powinno mieć nie więcej niż 2 proc. tłuszczu, biały ser może być co najwyżej półtłusty (chudy byłby jeszcze lepszy). Trzeba wyeliminować z diety żółte sery i fetę.  Nie musisz natomiast unikać tłuszczów roślinnych. Te w oleju czy oliwie z oliwek są wręcz...

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Jak rozpoznać i leczyć anemię?

    .... chude wołowe, drobiowe) i przetwory zawierające zwierzęcą krew (kaszanka, wątróbka, ciemny salceson).  Fasola i figi To właśnie w produktach zwierzęcych znajduje się bowiem tzw. żelazo hemowe...

  • Kraków to dziś jeden z najpopularniejszych kierunków turystycznych nie tylko dla Europejczyków. Co roku do stolicy Małopolski zjeżdżają zwiedzający z najdalszych zakątków świata, oczekując wyjątkowych doświadczeń, także kulinarnych. Te zaś, przekładając się bezpośrednio na gospodarczy i finansowy wzrost regionu, zobowiązują miejscowych restauratorów i ludzi odpowiedzialnych za gastronomiczny wizerunek miasta do nieustannego kulinarnego rozwoju i podnoszenia poprzeczki. Szczypta historii i...

  • Jak chudnąć, gdy zdrowie szwankuje?

    ...i ciastach, wędlinach (np. salcesonie, parówkach, kiełbasie). Trzeba też unikać smalcu i śmietany. Sięgając po nabiał, wybieraj produkty odtłuszczone: mleko powinno mieć nie więcej niż 2 proc. tłuszczu, biały ser może być co najwyżej półtłusty (chudy byłby jeszcze lepszy). Trzeba wyeliminować z diety żółte sery i fetę. Nie musisz natomiast unikać tłuszczów roślinnych. Te w oleju czy oliwie z oliwek są...

  • Co ma wspólnego choroba szalonych krów z galaretką? Jak wykorzystuje się żelatynę w farmacji i kosmetyce? W jaki sposób zrobić galaretkę z kiwi? Odkrywamy zastosowanie żelatyny. Fot. 123RF/PicselŻelatyna jest substancją pozyskiwaną ze zwierzęcych kości, skóry i chrząstek. Ze względu na właściwości żelujące, a więc zdolność do zamieniania płynu w ciało stałe, znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Wytwarza się ją z wołowiny, wieprzowiny, a także z ryb. Można ją pozyskać, samodzielnie gotując...

Zdjęcia na temat: chudy salceson