• Informacje na temat:

    chrupiace lodka

Przepisy na temat: chrupiace lodka
  • Chrupiące  minicalzone

    Składniki na 8 porcji. Czas: około 60 minut. Porcja: 580 kcal.

  • dlugo testowalam rozne przepisy na gofry, w koncu znalazlam ten najlepszy. Gofry sa chrupiace nawet nastepnego dnia w przeciwienstwie do innych przepisow, w ktorych gofry po niedlugim czasie robily sie gumowatymi plackami.

  • Chaczapuri z serem

    Chrupiące ciasto z aromatycznym, serowym nadzieniem.

  • pyszne danie

  • Chaczapuri, czyli gruzińska pizza

    Chrupiące ciasto z aromatycznym, serowym nadzieniem odmieni oblicze codziennego obiadu!

  • Wspaniale chrupiace musli, idealne na sniadanie. Przepis pochodzi z kiazki Taste of home"Comfort food diet"

  • Bardzo smaczne i efektowne danie.

  • Chrupiace plasterki jablka smazone w panierce z pestkami dyni. Moga byc deserem, ciepla kolacja, albo nawet glównym daniem na slodko, gdyz sa nie tylko bardzo smaczne, ale i syte...

  • Sprawdzony przepis na "Chrupiące minicalzone"

  • Wypróbowany przepis na "Paprykowe łódki"

Artykuły na temat: chrupiace lodka
  • Co możemy przygotować, gdy zamarzy nam się, by na naszym talerzu znalazło się coś idealnego do schrupania? Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni, ma na to swój sprawdzony sposób, a także sprawdzone przepisy - na chrupiące kotleciki z kurczaka, rybne nuggetsy i warzywne placuszki. Chrupiące potrawy nadają się na dania obiadowe, ale także jako pomysł na karnawałową imprezę. Tradycyjna panierka na kotlety jest zrobiona z mąki, jajka i bułki tartej. Żeby tym razem nie było nudno,...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Joanna. Ciasto drożdżowe 500 g mąki pszennej (typ 500) 150-200 ml wody 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 50 ml oleju roślinnego lub oliwy z oliwek Farsz 200 g sera feta 200 g mozzarelli 1 łyżka mąki pszennej 50 ml mleka 1 garść świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku Złożenie 5 jajek 40 g masła Ciasto drożdżowe Do miski wsypać mąkę. Wodę podgrzać do temperatury około 40°C...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Jagoda. Ciasto 250 g mąki pszennej 3/4 szklanki mleka12½ g świeżych drożdży1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki cukru3 łyżki oleju z suszonych pomidorów1 opakowanie suszonego rozmarynukilka łyżeczek mąki pszennej do podsypania ciasta20 g sera gouda Farsz serowy 50 g sera feta50 g mozzarelli80 g sera gouda½ łyżeczki mąki pszennej2 łyżki mleka10-12 suszonych pomidorów z zalewy5 gałązek świeżego rozmarynu Farsz na...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Justyna. Ciasto 400 ml wody50 g świeżych drożdży2½ łyżeczki cukru800 g mąki pszennej (typ 450)½ łyżeczki solimąka do oprószenia stolnicy Farsz 400 g sera feta300 g sera ricotta250 g żółtego sera (np. cheddar)200 g kiełbasy chorizo Złożenie 2 jajka1 pęczek szczypiorku (opcjonalnie) Ciasto Wodę podgrzać do temperatury około 40°C (ma być ciepła) i rozpuścić w niej świeże drożdże. Następnie dodać cukier i 2-3...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Magdalena. Ciasto 150 ml ciepłej wody40 g świeżych drożdży75 ml mleka100 ml oleju rzepakowego1 łyżka cukru500 g mąki pszennej1 łyżeczka solimąka pszenna do podsypania ciasta Farsz 1½ pęta kiełbasy warmińskiej z czosnkiem1½ cebule1 l kurek1 łyżka masła150 g twardego sera koziego 1 pęczek koperkumielony czarny pieprz do smaku Twaróg ze szczypiorkiem 500 g twarogu półtłustego100 ml śmietany 18%1 pęczek...

  • Grillowanie zawsze jest przyjemne. Ponad 150 nowoczesnych przepisów w sam raz na wieczór przy grillu z przyjaciółmi: przepis na marynowaną rybę, rybę w aromatycznej przyprawie, owoce morza na pikantnie, chrupiące warzywa i grillowane owoce. Pasujące do potraw dipy, sosy i sałatki oraz drobne przekąski uświetnią każde ogrodowe party! Pożywne sandwicze, pikantne kanapki i burgery albo słodkie muffinki i wyrafinowane ciastka - fani przekąsek znajdą tu oryginalne przepisy! Spotkajmy się przy grillu!

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentował Marcin. Ciasto 200 ml ciepłej wody400 g mąki pszennej (typ 650)20 g świeżych drożdży2 łyżki oliwy z oliwek1½ łyżeczki soli2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego½ łyżeczki cukru Farsz mięsny 3 mięsiste pomidory 150 g mięsa (po 75 g baraniny i wołowiny)1 cebula szalotka1 zielona papryka3 łyżki oliwy z oliwek sól do smakupieprz do smaku3 pieczarki2 ząbki czosnku10 g długo dojrzewającego sera koziego50 ml...

  • O tym jak odnaleźć szczęście, dlaczego warto znaleźć czas na rodzinne posiłki oraz o tym, dlaczego Polacy zawsze będą kochać mięso, rozmawiamy z Tomaszem Jakubiakiem. Fot. materiały prasowe Smaker: Uśmiech prawie nigdy nie schodzi panu z twarzy. Co sprawia panu w życiu najwięcej radości? Tomasz Jakubiak: Czym tu się smucić? Życie jest krótkie i marnowanie czasu na smutek nie ma sensu. Ze wszystkiego można czerpać pozytywną energię i dobre nastawienie. Wszystko leży w naszych głowach. Jednakże...