• Informacje na temat:

    chlodnik ze startych burakow

Przepisy na temat: chlodnik ze startych burakow
  • Różowy chłodnik

    Kolor chłodnika zależy przede wszystkim od jego składników. Dzięki burakom zrobimy różowy.

  • Mamy piękne lato tej wiosny:) Stąd moja propozycja, idealne na ciepłą pogodę - chłodnik na bazie avocado z dodatkiem ogórka i pomidorów.

  • 3 pomysły na dodatki do chłodników

    Sezon na chłodniki w pełni. Na wakacyjnych stołach króluje chłodnik litewski, ogórkowy, czy chłodniki owocowe. Z czym, poza klasycznym jajkiem czy makaronem, podawać tę letnią potrawę, aby urozmaicić jej smak oraz wygląd?

  • Ulubiony chłodnik naszej rodziny.

  • Chłodnik z botwinką, kalarepką i ogórkiem

    Botwinkę dokładnie umyj, obierz, pokrój w drobną kostkę.

  • W upałach tracimy apetyt tym bardziej, że żołądki wypełniają nam litry wody, którymi próbujemy się chłodzić. To niebezpieczny okres a wartości odżywcze z jedzenia są nam niezbędne by się ...nie odwodnić. Samo picie wody nie pomoże.

  • Chłodnik litewski z chrupiącym akcentem

    Botwinka jest warzywem sezonowym, dlatego o tej porze roku, kiedy jest dostępna na pobliskich bazarkach, powinniśmy sięgać po nią jak najczęściej. Sprawdzonym przepisem na letnie danie jest chłodnik litewski, który idealnie zaspokoi nasz głód w upalne dni.

  • bardzo dobry na upaly i smaczny

  • Chłodnik z botwinką i ogórkami

    Proponujemy przepis na pyszny chłodnik. Idealny na upalne dni.

  • Pyszna, sycaca, i ten kolor :-) Przepis ze strony coolinarika.com

Artykuły na temat: chlodnik ze startych burakow
  • Chłodnik litewski

    Botwinka jest warzywem sezonowym, dlatego o tej porze roku, kiedy jest dostępna na pobliskich bazarkach, powinniśmy sięgać po nią jak najczęściej. Sprawdzonym przepisem na letnie danie jest chłodnik litewski, który idealnie zaspokoi nasz głód w upalne dni.

  • W polskiej kuchni znajdziemy sporo inspiracji tradycyjnymi potrawami litewskimi. Jednym z najlepszych przykładów tych wpływów jest chłodnik litewski. Fot. 123RF/Picsel Są przygotowywane ze świeżych warzyw i innych, równie zdrowych składników. Chłodniki, zwłaszcza w upalne dni, są często podawane na naszych stołach. Nic dziwnego - są przecież orzeźwiające i świetnie regenerują organizm. Zawarte w nich produkty to źródło wielu cennych witamin i składników odżywczych. Za króla chłodników uznaje...

  • Smaki spiżarni: Buraki

    To często niedoceniane warzywo, a z ogromnym potencjałem.

  • Są przygotowywane ze świeżych warzyw i innych, równie zdrowych składników. Chłodniki, zwłaszcza w upalne dni, są często podawane na naszych stołach. Nasi użytkownicy podpowiedzą ci, jak przygotować wspaniałą zupę na słodko i na słono. Fot. 123RF/Picsel Od tego, jaki smak chłodnika chcesz osiągnąć, zależy, jaki rodzaj bazy wybierzesz. Najbardziej orzeźwiają chłodniki zrobione na bazie mlecznej. Do jej przygotowania wykorzystaj jogurt, maślankę, kefir albo zsiadłe mleko. Chłodniki mleczne...

  • Kolorowe chłodniki

    ​Do przygotowania orzeźwiającej zupy nadaje się praktycznie każde warzywo lub owoc, a teraz jest ich najwięcej. Za chłodnikami przemawia również fakt, że ich zrobienie nie zajmuje wiele czasu. Więc... do dzieła!

  • Nie wiesz, co jeść w czasie upałów? Poeksperymentuj z chłodnikiem. Dowiedz się, co możesz zyskać, dzięki tej witaminowej bombie. Nasi użytkownicy podpowiedzą ci, jak przygotować wspaniały chłodnik na słodko i na słono. Fot. 123RF/Picsel Są przygotowywane ze świeżych warzyw i innych, równie zdrowych składników. Chłodniki, zwłaszcza w upalne dni, są często podawane na naszych stołach. Nic dziwnego - są przecież orzeźwiające i świetnie regenerują organizm. Chłodniki sycą, a jednocześnie są...

  • Na gorące dni

    Chłodnik – sztandarowa zupa upalnego lata. Poznaj jego klasyczne i nowe wersje. Doskonale gaszą pragnienie i sycą, choć mają niewiele kalorii.

  • Buraki są niedocenianym warzywem. Ponieważ w przeciwieństwie do modnych superfoods, są tanie i bardzo powszechne, wiele osób nawet nie podejrzewa, jak wiele korzyści dla naszego zdrowia może przynieść wprowadzenie ich do diety. Fot. 123RF/Picsel Buraki są uprawiane niemal we wszystkich zakątkach świata. Nie potrzebują szczególnych warunków glebowych ani atmosferycznych, dlatego potrawy z ich wykorzystaniem znajdziemy w wielu kuchniach. W Polsce warzywo to od wieków jest istotnym elementem...

  • Kremowe zupy

    Oryginalne dania o ciekawym smaku i aksamitnej konsystencji.

  • Grudzień ma kilku swoich kulinarnych bohaterów - warzywa korzeniowe, aromatyczne „zimowe” przyprawy. A obok nich – burak, który gości na naszych stołach w tym miesiącu w wielu różnych smakowych połączeniach i kulinarnych rolach. Fot. 123RF/Picsel „Burak bywa niedoceniany, traktowany po macoszemu, często widziany jest jedynie w roli nieco już niemodnego dodatku do obiadu. A szkoda - bo okazuje się, że może on grać w kuchni pierwsze skrzypce! Oczywiście - odpowiednio przyrządzony", opowiada...