• Informacje na temat:

    chłodnik z kabaczka

Przepisy na temat: chłodnik z kabaczka
  • Co jeść w upalne dni

    W gorące dni nikt nie ma ochoty na spożywanie sycących, gorących posiłków. Jest jednak i na to rada - to pożywne chłodniki. Na upał chłodniki są najlepsze Jakub Kuroń: - Chłodników jest mnogość, taki wybór, że na pewno każdego dnia w roku można przygotować inny rodzaj chłodnika. Polecam klasykę. Sam wyróżniam trzy grupy chłodników - chłodniki słodkie, czyli owocowe, w zasadzie ze...

  • Wypróbowany przepis na "Chłodnik z jabłek i kabaczka"

  • Najcenniejsze ziółka

    ...posiekanym zielem możesz posypać młode ziemniaczki, jarzynkę, dodać go do białego sera lub zupy (idealnie komponuje się z chłodnikiem). • Melisa Jest znana przede wszystkim...

  • Dla wszystkich, którzy kochają kolorowe potrawy - genialna alternatywa dla "zwykłej" zupy :-)

  • Z chłodnikiem to jest śmieszna sprawa. Gdy byłam dzieckiem jadłam chłodnik, który robiła moja babcia, jednak nie był to taki chłodnik jaki ma większość ludzi w głowie gdy słyszy tą nazwę. Mój chłodnik to była najpyszniejsza na świecie zupa owocowa, podawana w letniej temperaturze z grzankami lub sucharkiem. Oj tak, nawet nie wyobrażacie sobie jak długo byłam przekonana, że chłodnik to jest właśnie to. Kiedyś nieświadoma błędu chciałam go zjeść i byłam wielce rozczarowanym i zasmuconym małym...

  • Chłodnik o tej porze roku, przygotowany z młodych warzyw smakuje wybornie. Zachwyca orzeźwiającym smakiem oraz kusi cudownymi kolorami, nie można przejść obok niego obojętnie :)

  • Zbliża się lato - zbliżają upały. Chłodnik powinien często pojawiać się w naszej diecie. Oto prosty przepis na doskonały chłodnik.

  • Wiem że przepisów na chłodnik jest bardzo dużo i praktycznie niczym się nie różnią ale chciałam się z Wami podzielić swoim przepisem...

  • W takie upały najlepiej smakują chłodniki z młodych warzyw, które mam w swoim przydomowym ogródku.

  • W upalne dni najlepsza zupa pod słońcem.

Artykuły na temat: chłodnik z kabaczka
  • Niebezpieczne związki

    ...to staje się lepiej przyswajalny. Chłodnik litewski popijaj wodą Dlaczego? Ta pyszna zupa na letnie upały opiera się na wywarze z botwinki, wymieszanej z jogurtem lub kefirem. Niestety, botwinka(...) przyswajalny dla kości, zatem nie chroni przed osteoporozą. Popijanie większej ilości wody po chłodniku wypłukuje powstałe szkodliwe związki z organizmu. Pamiętajmy, że szczawiany występują też...

  • Są przygotowywane ze świeżych warzyw i innych, równie zdrowych składników. Chłodniki, zwłaszcza w upalne dni, są często podawane na naszych stołach. Nasi użytkownicy podpowiedzą ci, jak przygotować wspaniałą zupę na słodko i na słono. Fot. 123RF/Picsel Od tego, jaki smak chłodnika chcesz osiągnąć, zależy, jaki rodzaj bazy wybierzesz. Najbardziej orzeźwiają chłodniki zrobione na bazie mlecznej. Do jej przygotowania wykorzystaj jogurt, maślankę, kefir albo zsiadłe mleko. Chłodniki mleczne...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ...ogromna paleta smaków i aromatów, bo dieta w tym okresie bazuje na warzywach, owocach, sałatach, chłodnikach i lekkich zupach oraz orzeźwiających napojach.  Fragment książki Magdaleny Makarowskiej...

  • Nie wiesz, co jeść w czasie upałów? Poeksperymentuj z chłodnikiem. Dowiedz się, co możesz zyskać, dzięki tej witaminowej bombie. Nasi użytkownicy podpowiedzą ci, jak przygotować wspaniały chłodnik na słodko i na słono. Fot. 123RF/Picsel Są przygotowywane ze świeżych warzyw i innych, równie zdrowych składników. Chłodniki, zwłaszcza w upalne dni, są często podawane na naszych stołach. Nic dziwnego - są przecież orzeźwiające i świetnie regenerują organizm. Chłodniki sycą, a jednocześnie są...

  • Najcenniejsze ziółka

    ...posiekanym zielem możesz posypać młode ziemniaczki, jarzynkę, dodać go do białego sera lub zupy (idealnie komponuje się z chłodnikiem). • Melisa Jest znana przede wszystkim...

  • Gdy na zewnątrz upał, gotowanie bywa męczące. Z pomocą przybywa chłodnik! Szybkie w przygotowaniu danie, pełne świeżych warzyw lub owoców. Idealne rozwiązania na gorące dni. Nie wiesz jak je przygotować? Wykorzystaj sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Zanim dotrze do nas fala upałów, warto zasiegnąć kilku inspiracji w poszukiwaniu rozwiązań na lekkie i szybkie w przygotowaniu dania. Chłodniki, czyli zmine, kremowe zupy to rozwiązanie na letnie dni. Poniżej dziesięć przepisów...

  • W polskiej kuchni znajdziemy sporo inspiracji tradycyjnymi potrawami litewskimi. Jednym z najlepszych przykładów tych wpływów jest chłodnik litewski. Fot. 123RF/Picsel Są przygotowywane ze świeżych warzyw i innych, równie zdrowych składników. Chłodniki, zwłaszcza w upalne dni, są często podawane na naszych stołach. Nic dziwnego - są przecież orzeźwiające i świetnie regenerują organizm. Zawarte w nich produkty to źródło wielu cennych witamin i składników odżywczych. Za króla chłodników uznaje...

  • Nie wiesz, co jeść w czasie upałów? Poeksperymentuj z chłodnikiem. Dowiedz się, co możesz zyskać, dzięki tej witaminowej bombie. Nasi użytkownicy podpowiedzą ci, jak przygotować wspaniały chłodnik na słodko i na słono. Fot. 123RF Są przygotowywane ze świeżych warzyw i innych, równie zdrowych składników. Chłodniki, zwłaszcza w upalne dni, są często podawane na naszych stołach. Nic dziwnego - są przecież orzeźwiające i świetnie regenerują organizm. Chłodniki sycą, a jednocześnie są lekkie i...

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...

  • Pojawiają się na straganach i w warzywniakach na wiosnę zapowiadając otwarcie sezonu chłodnikowego. Botwina - najlepiej smakuje właśnie w maju, więc to idealna pora, by przyjrzeć się jej nieco bliżej... Fot. 123RF/Picsel Botwina doskonale nadaje się na sałatkę. Korzenie możemy drobno pokroić, a następnie zamarynować, ugotować lub upiec. Liście podajemy na surowo, wystarczy je przebrać, opłukać i podrzeć na mniejsze kawałki. Botwina idealnie komponuje się z serami, owocami, innymi warzywami, a...