• Informacje na temat:

    chlebki naan z czosnkiem

Przepisy na temat: chlebki naan z czosnkiem
  • Czosnek – naturalny antybiotyk w przepysznej odsłonie

    ...- w końcu istnieje wiele możliwości wkomponowania go do dań obiadowych oraz przekąsek. Masło czosnkowe i chlebki naan Jednym ze smacznych i popularnych rozwiązań jest wypiekanie pieczywa czosnkowego, które posłuży nam za przekąskę lub dodatek do dań głównych. Rumiane, czosnkowe chlebki naan świetnie sprawdzą się z daniami z kuchni indyjskiej oraz wszelkimi daniami z ryżu lub z sałatkami. Z kolei...

  • Chlebek naan są nieodłącznym dodatkiem w kuchni indyjskiej. Tradycyjnie wypiekane są w glinianych piecach tandoor. Trudno sobie bez nich wyobrazić np. indyjskie curry.

  • Orientalna pizza z hummusem i cieciorką

    ...zblenduj z wędzoną papryką, drugą z dodatkiem suszonych pomidorów (jeśli są w oleju, odsącz je przed blendowaniem), a trzecią z czosnkiem. Do każdego hummusu dodaj kilka kropli soku z cytryny. Chlebki naan posmaruj warstwą wybranego hummusu i posyp uprażoną cieciorką. Przybrane pizze podgrzej w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp pizze świeżą kolendrą...

  • Zabieram Was dziś na króciutką wyprawę do Indii- kraju niepowtarzalnych smaków i zapachów. Chlebki Naan są tradycyjnym dodatkiem do dań kuchni indyjskiej. Pod tą nazwą, znane od Turkiestanu poprzez Indie aż po Birmę. To płaski chleb drożdżowy wypiekany z białej mąki, w kształcie dużej kropli, pieczony na gorącym blacie specjalnego pieca tandoor. Podawany z dodatkiem czosnku, sezamu, cebuli, warzyw, jagnięciny, sera i bakalii. Serwowany z wieloma potrawami kuchni indyjskiej.

  • Dhal – idealna rozgrzewająca zupa na jesień

    ...kilka minut. Podawaj z ryżem, chlebkiem naan, posypaną świeżą kolendrą lub bez żadnych dodatków!

  • Chlebek Naan to płaski chleb drożdżowy z białej mąki pszennej pochodzenia środkowoazjatyckiego. Zazwyczaj pieczony jest w kształcie dużej kropli, w tandoori (specjalny piec z 'daszkiem'). Podawany i pieczony z dodatkiem czosnku, sezamu, cebuli, warzyw, jagnięciny, sera i bakalii. Serwowany razem z wieloma potrawami kuchni indyjskiej, głównie do wszelkiego rodzaju curry. U mnie Naan pieczony jest w zwykłym piekarniku jak podpłomyki, a jedzony jest głównie do wszystkich ostrych potraw z sosami,...

  • Czym jest naan? Naan to rodzaj podpłomyka, chlebek o bardzo prostym przepisie, bardzo cienki o okrągłym kształcie. Można do niego dodać ziarna sezamu, czarnuszki, kminku lub zostawić bez posypki. Podawać na śniadanie - w wersji słodkiej, do obiadu, jako przegryzkę. U nas często możną spotkać kebab który jest podawany właśnie w czymś na kształt naan''''a.

  • Sprawdzony przepis na "Chlebki naan z kminkiem"

  • Chlebki naan z czarnuszką

  • Butter Chicken z chlebkiem Naan to kolejny przepis z kategorii Borsucze Przysmaki. Jak zwykle danie smakuje obłędnie i jest niesamowicie aromatyczne. Wymaga użycia specjalnych przypraw i jest dość pracochłonne. Ale efekt jest warty każdego nakładu pracy.