• Informacje na temat:

    chleb pszenny na zakwasie z orzechami

Przepisy na temat: chleb pszenny na zakwasie z orzechami
  • Pieczenie chleba w domu

    Jak wyglądały pierwsze chleby, gdzie można skosztować najwięcej rodzajów pieczywa, a gdzie chleba niemal się nie jada? Dowiedz się wszystkiego o chlebie!

  • Przepis na tradycyjny, domowy chleb Polski. Ten tradycyjny chleb polski, wypieczony z mąki pszennej na zakwasie żytnim, charakteryzuje się niezwykle chrupiącą skórką i delikatnym, miękkim wnętrzem. Idealny przepis dla początkujących kucharzy - pod warunkiem, że mają zakwas żytni potrzebny do przygotowania chleba :) Chlebek naprawdę łatwy do zrobienia.

  • Pierwszy raz piekłam pieczywo. Długo się zbierałam, aż w końcu upiekłam. Pyszny chlebek posypany ziarnami sezamu, pulchniutki i pachnący. Polecam!

  • bardzo łatwy, jesli tylko zakwas jest czynny musi wyjść

  • Idealny dla początkujących piekarzy.Mieszamy,wyrasta,pieczemy.I koniec:-)

  • Smakowity ze słonymi i słodkimi dodatkami albo po prostu posmarowany masłem. Szczególnie pasuje do niego ser brie lub camembert.

  • Przepis wart wypróbowania: "Chleb żytnio-pszenny na zakwasie"

  • Przepis wart wypróbowania: "Chleb z orzechami na zakwasie"

  • Klasyczny chleb pszenny. Chleb ten przygotowuję na zakwasie i na mące chlebowej. W przekroju jest szary, a dzięki zakwasowi wilgotny. Piekłam w naczyniu żaroodpornym.

  • Bardzo smaczny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie, z czarnuszką.

Artykuły na temat: chleb pszenny na zakwasie z orzechami
  • Nasza domowa piekarnia

    Samodzielne upieczenie chleba czy bułek nie jest trudne. Kromka domowego pieczywa bez ulepszaczy smakuje po prostu wyjątkowo.

  • Wzmocnij się po antybiotyku

    ..., szczypta pieprzu, szczypta ostrej papryki, chleb na zakwasie Cebulę posiekaj w drobną kostkę, posyp solą i poczekaj, aż zmięknie. Zalej połową szklanki oleju rydzowego, dopraw szczyptą pieprzu i papryki. Maczaj kromkę chleba na zakwasie. Jedz na przystawkę przez 7 dni. Olej rydzowy jest tłoczony z rośliny o nazwie lnianka, a z rydzami łączy go jego piękny, rudawy kolor. Można spożywać go tylko na...