• Informacje na temat:

    chleb nadziewany jajkiem

Przepisy na temat: chleb nadziewany jajkiem
  • Nadziewana cukinia

    Sposób przygotowania: 1. Umyj cukinie, rozkrój na pół i usuń gniazda nasienne. 2. Rozgrzej na patelni połowę oliwy. Smaż na niej mięso z pokrojonym czosnkiem, aż zbrązowieje (7-8 minut). Przełóż do miski i ostudź. Dodaj jajka, pokrojony chleb, zioła, natkę, pokrojone orzechy i rodzynki. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. 3. Podsmaż połówki cukinii na reszcie oliwy. Napełnij je...

  • Smaczny pomysł na "Chleb nadziewany mielonym indykiem"

  • Nadziewane klopsiki

    Bałkańskie pulpety z serem 1. Mięso: kajzerkę zalej 1/2 szkl. wody. Cebulę obierz i poszatkuj, zeszklij na oleju. Mięso wymieszaj z odciśniętą kajzerką, cebulką, jajkiem i przyprawami. Dopraw solą(...). 3 łyżki bułki tartej wymieszaj z mlekiem, odstaw do nasiąknięcia. Mięso wymieszaj z jajkiem, świeżo wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Dodaj mocno odciśniętą bułkę i wyrób przez kilka minut na...

  • Wypróbowany przepis na "Kurczak nadziewany chlebem"

  • Cukinie nadziewane wieprzowiną

    Składniki: 8 małych cukinii 3 łyżki oliwy 700 g mielonej wieprzowiny 3 ząbki czosnku 2 jajka miąższ z 4 kromek chleba 2 łyżki posiekanej natki pietruszki po 1/2 łyżeczki(...) na pół i usuń gniazda nasienne. 2. Rozgrzej na patelni połowę oliwy. Smaż na niej mięso z pokrojonym czosnkiem, aż zbrązowieje (7-8 minut). Przełóż do miski i ostudź. Dodaj jajka, pokrojony chleb...

  • smaczne, szybko sie robi

  • Gruzińskie dania, które pokochali Polacy

    ...adżarskie z serem i jajkiem to bardzo pożywny i sycący posiłek. Najlepiej smakuje jeszcze lekko ciepłe. 2. Badridżani nigwizit, czyli tzw. gruzińskie bakłażany, to roladki z grillowanych(...), podawana w glinianym naczyniu z gruzińskim chlebem, czyli puri. 6. Chinkali to obowiązkowa pozycja dla miłośników pierogów. Wyróżnia je charakterystyczny kształt sakiewki. Najczęściej wypełnione są...

  • Pokrojony w ozdobną kratkę, napełniony serem, zieloną papryką i cebulą wzbudza zachwyt na każdym przyjęciu. Jest bardzo smaczny i prosty do zrobienia i bardzo smacznie pachnie. Po angielsku nazywany pull bread, po niemiecku Zupf- Brot.

  • Smakowitości na każdy dzień

    Jajko sadzone w grzance Sposób przygotowania 1. Chleb tostowy rozłóż na desce do krojenia, a następnie za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj tak, by się spłaszczył. Następnie wciśnij go(...) miseczek z chleba. W każde zagłębienie wbij jajko. Posyp solą, pieprzem, ulubionymi ziołami. Możesz posypać startym serem. Piecz 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp posiekanymi ziołami...

  • Połączenie patisona z ryżem i mięsem mielonym

Artykuły na temat: chleb nadziewany jajkiem
  • Chleb nasz powszedni

    .... Przygotowanie (bez czasu pieczenia): 40 minut Porcja: 395 kalorii Zupa chlebowa z razowca Składniki na 4 porcje: Na wywar: 30 dag wołowiny na rosół (np. antrykot, pręga), 2 cebule, 2 marchewki, pietruszka, mały kawałek selera, por, 1/2 bochenka chleba razowego żytniego, liść laurowy, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku, 1/4 szklanki gęstej kwaśnej śmietany Na klopsiki: 50 dag mielonego...

  • Panie i Panowie, Oliwkę podano!

    .... Smacznego! Hiszpańskie oliwki z chlebem, serem i warzywami Składniki: 75 g zielonych hiszpańskich oliwek, 75 g czarnych hiszpańskich oliwek, 50 g pieczywa, 1 czerwona cebula, 100 g sera Manchego, 5 pomidorków cherry, świeże liście bazylii, hiszpańska oliwa z oliwek.   Przygotowanie: Posiekaj czerwoną cebulę, pokrój chleb i ser w kostkę, a pomidorki przekrój na pół. Następnie...

  • Smaki z Czech

    ...(opcjonalnie) Na gulasz: 600 g szynki wieprzowej (lub łopatki), 2 łyżki smalcu, 3 cebule, 1-2 ząbki czosnku, sól, pieprz czarny mielony, kminek, 2 łyżki majeranku, miąższ z chleba do zagęszczenia. Ugotuj(...) czosnkiem, kminkiem, solą i pieprzem. Przykryj pokrywką i duś przez około 45 minut. Potem dopraw majerankiem i kawałkami miąższu z chleba. Przygotuj knedliki. Pokrój bułkę w kostkę i obsmaż na maśle do...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    ...wcześniej szykujemy tradycyjną święconkę, by potem „spałaszować” ją ze smakiem. Symbolicznie poświęcamy jajka, chleb, wędliny, sól oraz wielkanocne babki. Zastanawiasz się, co jeszcze można dodać do...

  • Japonia nie tak daleka jak myślisz, czyli co wspólnego ma schabowy z krajem kwitnącej wiśni... Dla przeciętnego zjadacza chleba Japonia jest krajem bardzo odległym i kojarzonym przeważnie z sushi, mangami, karate i samurajami, poznając bliżej kulturę Japonii okazuje się, że mamy więcej wspólnego niż się wydaje. Zarówno w Japonii, jak i w Polsce życie toczy się wokół pór roku. Upalne lato, złota...

  • Japonia nie tak daleka jak myślisz, czyli co wspólnego ma schabowy z krajem kwitnącej wiśni... Dla przeciętnego zjadacza chleba Japonia jest krajem bardzo odległym i kojarzonym przeważnie z sushi, mangami, karate i samurajami, poznając bliżej kulturę Japonii okazuje się, że mamy więcej wspólnego niż się wydaje. Zarówno w Japonii, jak i w Polsce życie toczy się wokół pór roku. Upalne lato, złota...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    Składniki: 2 kromki chleba orkiszowego, pół makreli wędzonej, łyżka natki, 50 g serka koziego, pół papryki, kiełki rzodkiewki, łyżka oleju z lnianki Obraną rybę utrzyj z serkiem. Posmaruj pastą chleb(...) wymieszaj z ogórkiem pokrojonym w kostkę, kiełkami i oliwą. Napełnij farszem listki cykorii, zjedz z chlebem posmarowanym masłem. Wtorek: Papryka nadziewana Składniki: średnia papryka, 6 łyżek...

  • Ziemniak. Trufla północy

    W życiu może nam się znudzić wszystko, ale nigdy chleb i ziemniaki - takie powiedzenie usłyszałam niedawno. Coś w tym jest, bo mimo że ciągle szukamy egzotycznych smaków i połączeń, to jednak najbardziej lubimy rzeczy swojskie i proste. Tyle że z ziemniakami wcale tak łatwo nie jest.  Weźmy choćby nazwę: co region, to inna. Na Mazowszu jada się ziemniaki, na Podhalu - grule, na Śląsku - kartofle...

  • Oliwka ascolańska – czyli zainspirowana Lucią i menu w tym tygodniu

    ...wyjąć pestki. Tę spiralę lekko się odwija, nakłada farsz i rekonstytuuje oliwkę. Następnie obraczałam oliwkę w mące, drugi etap – roztrzepane jajka i bułka tarta a właściwie domowy stary chleb wiejski...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...wyjęciu z piekarnika zostawić do przestygnięcia, a następnie wyjąć z formy. Reindling służy jako pieczywo do niedzielnego śniadania. Na Wielkanoc je się go z szynką i chrzanem z jajkiem. Wyjątkowo smacznym rodzajem Reindlinga jest ten, który dzieci dostawały kiedyś na Wielkanoc od swoich matek chrzestnych. Był on nadziewany oprócz opisanego powyżej farszu także siekanymi orzechami. Na dnie...