• Informacje na temat:

    chleb kukurydziany łatwy

Przepisy na temat: chleb kukurydziany łatwy
  • Jedź chleb i bądź fit jesienią

    Jesień to czas, kiedy Twój organizm narażony jest na infekcje, dlatego też powinnaś go wzmocnić i dostarczyć mu takich składników odżywczych, którą dodadzą mu energetycznego kopa i w dodatku pozwolą zrzucić zbędne kilogramy. W ramach kampanii Chleb Dobry sprawdzamy, czy można jeść pieczywo i być fit?

  • Kasza gryczana - królowa kasza

    ...chleba oraz wszelkiego rodzaju makaronów, które wzbogaca w składniki odżywcze, a szczególnie w łatwo przyswajalne białko. Zdrowa i lekkostrawna Dietetycy biją na alarm: za rzadko zastępujemy popularne...

  • Portugalska kuchnia wspaniale opowiada historię tego kraju

    ..., warzyw, owoców, przede wszystkim winogron. Tu je się caldo verde, chleb kukurydziany. Południe, mniej więcej od Alentejo, to cudowny krajobraz, w którym się zakochałem. Górki, gorąco, więc mało roślin(...), a w konsekwencji chleb kukurydziany, desery... Wszystko zazębia się w piękny sposób. Do tego osoby, które pojawiają się w moich opowieściach są pełnokrwiste, prawdziwe. Dlatego eksploracja...

  • Dieta bez glutenu - moda czy konieczność?

    ...dziesięcioleci zostały tak zmodyfikowane, aby były łatwiejsze w uprawie i podczas przemysłowej obróbki, np. przy wypieku chleba. Kto z nas nie lubi puszystych, dobrze wyrośniętych bułeczek? Ich(...) z glutenem, np. jedną kromkę chleba. Potem znowu jemy bez glutenu i... czekamy na efekt - radzi Zuzanna Antecka. - Jeżeli po kilku dniach objawy choroby nie wystąpią, możemy zrobić jeszcze...

Artykuły na temat: chleb kukurydziany łatwy
  • Chleb powszedni jak zakazany owoc

    ...łatwe nie jest. Gluten to białko roślinne obecne w pszenicy, jęczmieniu, życie i owsie. Trzeba więc zapomnieć choćby o zwykłym chlebie! Na szczęście w sklepach przybywa produktów dla osób(...) kukurydzianych! Teoretycznie kukurydza nie zawiera glutenu, ale płatki mogą być słodzone słodem jęczmiennym... Pszenne białko można znaleźć w polepszaczach smaku i innych dodatkach do żywności, trzeba więc...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Pieczywo dla zdrowia

    Najwięcej składników odżywczych ma chleb zbliżony do tego, jaki wypiekały w domu nasze babcie. Na co powinnaś zwracać uwagę, gdy na półkach widzisz kilkanaście rodzajów pieczywa?

  • W ostatnich latach w naszym kraju zapanowała moda na domowe pieczenie chleba. Wiele osób własnoręcznie zagniata bochenki i samodzielnie tworzy zakwasy, bo w końcu nic nie smakuje tak dobrze jak kromka świeżego, domowego pieczywa. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają...

  • Kasza gryczana - królowa kasz

    ...chleba oraz wszelkiego rodzaju makaronów, które wzbogaca w składniki odżywcze, a szczególnie w łatwo przyswajalne białko. Dietetycy biją na alarm: za rzadko zastępujemy popularne ziemniaki...

  • Wielu osobom chleb nigdy się nie znudzi. Niektórym trudno wyobrazić sobie śniadanie bez kanapek z różnymi dodatkami. Niestety, niektóre sklepy oferują nam jedynie produkty chlebopodobne. Sprawdź, jak na niewiedzy klientów, zarabiają producenci. Fot. 123RF/Picsel Podrabianie chleba jest prawie tak stare, jak historia tego produktu. Mimo, że zmieniają się sposoby fałszowania pieczywa, to główne powody tego procederu pozostają niezmienne. Chcemy mieć wszystko jak najszybciej i jak najniższym...

  • Zadbaj o trzustkę

    ...jadać zarówno chleb pszenny, jak i razowy, - z drobiu zdejmuj skórę, - płatki kukurydziane z odtłuszczonym mlekiem to dobry wybór na śniadanie.

  • Co zrobić, gdy w sklepach nie ma drożdży, a ty chcesz upiec domowy chleb? Jest na to kilka sposobów. Fot. 123RF/Picsel W ostatnim czasie coraz więcej osób decyduje się na samodzielne przygotowanie pieczywa. W końcu nic tak nie poprawia samopoczucie, jak zapach domowego chleba, który dopiero co opuścił piekarnik. Niestety, wielu z was sygnalizuje, że w z tego powodu w sklepach zaczęło brakować drożdży. Jak sobie z tym poradzić? Jaki chleb jest najzdrowszy? Większość Polaków najczęściej sięga...

  • Wypadanie włosów powstrzymaj zdrową dietą

    ...znajdziesz m.in. w kaszy gryczanej i pełnoziarnistym pieczywie. Zamień białe bułki na chleb z ziarnami, a batoniki na orzechy i pestki słonecznika. Dobroczynny cynk Gdy tracisz włosy, apetyt...

  • Z pozoru pieczywo tostowe ma same zalety – nie psuje się, nie wysycha i bardzo długo nadaje się do spożycia. Tylko czy tak właśnie powinien zachowywać się chleb? W jaki sposób jedzenie takiego pieczywa wpływa na nasze zdrowie? Fot. 123RF/Picsel "Jeśli chcesz schudnąć, w pierwszej kolejności odstaw chleb" - któż z nas nie słyszał takiej porady? Czy faktycznie pieczywo tak bardzo zagraża naszemu zdrowiu i sylwetce? Bardzo trudno w to uwierzyć, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że statystyczny...