• Informacje na temat:

    chińszczyzna z kurczakiem

Przepisy na temat: chińszczyzna z kurczakiem
  • Makaron po chińsku - przysłała Blabla

    Paczka makaronu sojowego; pierś z kurczaka; mieszanka warzywna (najlepiej do chińszczyzny); 1 jajko; sos sojowy; olej do smażenia; czosnek; pieprz; sól; papryka ostra

  • Składniki na 4 osoby : 1 filet podwójny z kurczaka, 4 marchewki, 2 pietruszki, cebulka, por, seler, 3 torebki ryżu, przyprawy.

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    Księżowskie gospodynie przechowały sekret polskiej kuchni - uczciwego, serdecznego gotowania. Łukasz Modelski, badacz kulinarnych zagadek przeszłości, namówił je do zwierzeń. I do tego, by podzieliły się przepisami. Tak powstała książka "Kuchnia na plebanii".

  • W świecie sałatek.

Artykuły na temat: chińszczyzna z kurczakiem
  • Kurczak ze wschodu i zachodu

    ...miękki. 4. Boczek pokrój w słupki i usmaż na pozostałych 2 łyżkach oliwy, posyp ostrą papryką i udekoruj nim gotowe danie. Przygotowanie: 45 minut Porcja: 300 kalorii Słodko-kwaśna chińszczyzna...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Wystarczy, że skorzystacie ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Mięso z kurczaka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego poleca się je w szczególności osobom będącym na diecie. Najwięcej tłuszczu znajduje się w skórce, dlatego lepiej pozbyć się jej przed pieczeniem lub podsmażaniem. Kurczak to również bogate źródło białka, podstawowego...

  • Co jedzą dzieci na świecie

    Fotograf Gregg Segal i dziennikarka kulinarna Bee Wilson odwiedzili między innymi Francję, Niemcy, Malezję, Indie i USA, w ramach projektu „Daily Bread”, by pokazać, co jedzą dzieci w różnych częściach świata.

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • ​Jak zapanować nad podjadaniem? Oto pięć strategii

    Poniższe taktyki pomogą ci przezwyciężyć pokusy i apetyt. Dzięki nim przekujesz wiedzę na praktykę. - Rozmawiałem z tysiącami różnych osób, w tym również z bliskimi przyjaciółmi i krewnymi, którzy z dużym trudem podejmują słuszne decyzje żywieniowe. Rozumiem istotę dylematów, z którymi ludzie mierzą się niemal za każdym razem, gdy nadchodzi pora posiłku - pisze dr Mehmet Oz w książce "Moc na talerzu. Przestań jeść, zacznij się odżywiać".

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Gok Wan wspomina dzieciństwo

    Zanim został stylistą, blogerem, prowadzącym programy telewizyjne i wyrocznią mody dla wielu kobiet, Gok Wan był grubym, pryszczatym, zakompleksionym Chińczykiem w Anglii, gejem i zapracowanym dzieciakiem. Udało mi się pokonać słabości i pokochać siebie. Teraz uczy innych, jak akceptować swoje ciało i ubierać się tak, by czuć się dobrze.

  • FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy. Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych...

  • Cała Polska gotuje, czyli kuchenne rewolucje

    .... - Potrafię dziś przyrządzić świetne tom yum, czyli zupę z kurczakiem, imbirem i mlekiem kokosowym. Robi furorę wśród znajomych. Na szczęście są już u nas dostępne azjatyckie składniki, więc nie trzeba...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...