• Informacje na temat:

    cebularz

Przepisy na temat: cebularz
  • Lubelskie cebularze

    Tradycyjne cebularze to prawdziwa kulinarna duma Lubelszczyzny. Nic dziwnego, nie sposób oprzeć się wspaniałemu połączeniu ciasta drożdżowego i cebulowego farszu.

  • Drożdżowe chrupiące i złociste ciasto

  • Cebularz - smakowita wizytówka Lublina

    Każdy turysta, który odwiedza Lublin, musi spróbować regionalnego przysmaku, czyli cebularza lubelskiego. Od ponad roku tajniki wypieku cebularza może poznać każdy turysta, który odwiedzi tamtejsze Muzeum Cebularza utworzone w zabytkowym budynku przy ul. Szewskiej.

  • Przekąska z sosem czosnkowym stanowi znakomity zamiennik kanapki.

  • Cebularze z kminkiem

    Smaczna i sycąca przekąska

  • Zabrakło mi mąki pszennej, więc dodałam mąkę żytnią 2000. Cebularze wyszły nadzwyczaj chrupiące :)

  • Cebularze drożdżowe z kremowym serem

    Drożdżowe cebularze to prawdziwa klasyka w polskiej kuchni. Proste w przygotowaniu, zawsze zachwycają intensywnym smakiem i wyjątkowym aromatem.

  • Cebulowe cuda

    ...1-2 grzanki, dekorujemy zieleniną (np. rozmarynem). Lubelskie cebularze Rozczyn Ciasto Farsz 1. Farsz należy przygotować minimum kilka godzin przed szykowaniem ciasta (a optymalnie(...) do pieczenia i pozostawiamy na 30 min. 7. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, wkładamy blachę z cebularzami, pieczemy ok. 20 min. Marynowane cebulki 1. Szykujemy słoiki - będziemy potrzebować...

  • Przepis wart wypróbowania: "Rozgrzewający cebularz"

Artykuły na temat: cebularz
  • Cebularz z sardynkami

    .... Na wierzchu kładziemy sardynki i oliwki. Delikatnie oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i pieczemy 15-20 minut w 225ºC. Cebularz podajemy na ciepło z sezonowymi surówkami. 

  • Ewa Wachowicz: Lubelskie przepisy

    Tym razem w programie "Ewa gotuje" prowadząca wybierze się z nami na kulinarną wycieczkę. W poszukiwaniu nowych smaków dotrze do Lublina, gdzie spróbuje miejscowego przysmaku - cebularza.

  • Smaczna Polska

    ...pierogów: ruskich, z kaszą, z kapustą, owocami czy grzybami. Słynne na cały kraj są także wyroby piekarskie: cebularze czy koguty wypiekane tylko w Kazimierzu Dolnym. Imprezy kulinarne: 16

  • We Wrocławiu i Łodzi tryumfowały zupy

    Osiem finałowych dań we Wrocławiu wyłoniono spośród ponad 200 przesłanych przepisów. Oprócz zwycięskiej "Hubertówki na trójniaku" wyróżniono jeszcze: "Cebularz z żurkiem" Jadwigi Furmaniak z Kalisza (II miejsce) i "Gołąbki staropolskie" wg przepisu Konrada Wesołowskiego ze Skwierzyny (miejsce III). W finale łódzkim drugie miejsce zajęła Halina Stachura-Olejniczak z Wólki Kosowskiej, autorka...

  • Pizza inaczej

    .... Oprószyć solą i pieprzem. Posypać kosteczkami pleśniowego sera. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec około 15 minut. Pokroić na 18 kawałków, od razu podawać. Cebularze z kozim serkiem...

  • ...byłam dzis w sklepie aby kupic lody dla mojego Misia i przypadkiem natknełam sie na cebularze :)) kupiłam dwa dla mnie i dla A. przyszłam do domku podgrzałam...