• Informacje na temat:

    cebula zasmażana

Przepisy na temat: cebula zasmażana
  • Kiszona kapusta zasmażana

    Pasuje do różnego rodzaju mięs i doskonale uzupełnia posiłki serwowane jako drugie dania. Kojarzy się z tradycyjnym obiadem niedzielnym, ale warto serwować ją częściej, zwłaszcza że jej przygotowanie nie przysparza trudności.

  • Zasmażane młode ziemniaczki z frykadelkami

    Składniki na cztery porcje: - 1 sucha bułka, - 1 cebula, - 750 g ziemniaków, - 50 g wędzonego boczku, - zielona cebulka, - 500 g mieszanego mięsa mielonego, - jajko, - sól, pieprz, - słodka papryka, - łyżeczka średnio ostrej musztardy, - 2 łyżki oleju, - 1/4 litra bulionu warzywnego (instant), - kolorowy pieprz, - według upodobań: sałata, pietruszka i pomidory do dekoracji...

  • Wyjątkowe mielone

    Kotlet mielony, ziemniaki i zasmażane buraczki to jeden z tradycyjnych polskich zestawów obiadowych. Doprawiaj mięso różnymi dodatkami, a za każdym razem będzie smakowało inaczej.

  • Pierś z gęsi w sosie pomarańczowym

    Z szałwiowymi placuszkami ziemniaczanymi i zasmażaną marchewką.

  • Ulubiony obiad Polaków?

    ...warzywami (do schabowego pasują m.in. mizeria i kapusta zasmażana).

  • Patent na schabowe idealne

    ...oraz wybranymi warzywami (do schabowego pasują m.in. mizeria i kapusta zasmażana).

  • Faszerowane prawdziwki uświetnią twój obiad

    Sezon na grzyby traw w najlepsze. Można to wykorzystać i do dania obiadowego z mięsem przyrządzić faszerowane prawdziwki. Pyszny dodatek, który odmieni każdy obiad.

  • Kotlety schabowe

    ...i serwujemy z ulubionymi dodatkami - ziemniakami, frytkami bądź kluskami oraz wybranymi warzywami (do schabowego pasują m.in. mizeria i kapusta zasmażana). *** #POMAGAMINTERIA Zróbmy małym pacjentom...

  • Klasyczny kotlet schabowy

    ...zasmażana).  RADA W nieco bardziej czaso- i pracochłonnej wersji możemy rozbite mięso przed smażeniem zanurzyć na kilka godzin w miseczce z chłodnym mlekiem oraz cebulą pokrojoną w krążki i ząbkiem...

Artykuły na temat: cebula zasmażana
  • Zasmażana kapusta z koperkiem

    Przygotowanie: Kapustę umyj i poszatkuj. Przełóż do garnka i lekko ugnieć dłonią, by puściła odrobinę soku. Zalej ją wodą, tak, by zakryła kapustę. Do...

  • Roladki z kluskami i zasmażanymi buraczkami

    1. Mięso umyj, pokrój w plastry  i cienko rozbij. Posmaruj musztardą, oprósz solą i pieprzem. 2. Cebulę obierz i pokrój w pióra. 3. Boczek i ogórki...

  • Mielone w boczku z sosem grzybowym i zasmażanymi ziemniaczkami

    Pożywny i smaczny obiad.

  • Kotlety z kalafiorem

    Składniki:  10 maleńkich różyczek kalafiora, duża cebula, 4 kawałki suszonych pomidorów wyjęte z zalewy olejowej, sól, pieprz, łyżeczka posiekanego świeżego majeranku, olej do smażenia, 60 dag mięsa mielonego, jajko, 5 łyżek bułki tartej.  Przygotowanie:  Kalafiora umyj i podziel na części. Różyczki kalafiora gotuj przez około 10 minut w posolonej wodzie. Wyjmij i dobrze odsącz. Cebulę...

  • Mielone na 6 sposobów

    ...różyczek kalafiora, duża cebula, 4 kawałki suszonych pomidorów wyjęte z zalewy olejowej, sól, pieprz, łyżeczka posiekanego świeżego majeranku, olej do smażenia, 60 dag mięsa mielonego, jajko(...) mięsa, 10 dag fety, cebula, 1/2 szklanki zielonych oliwek, czerstwa bułka, szklanka mleka, jajko, świeży ogórek, 15 dag serka kremowego, łyżeczka siekanego oregano, ząbek czosnku, sól, pieprz, olej do...

  • Barszcz oszczędny

    1. Oczyszczone i umyte buraki gotujemy, odcedzamy, studzimy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy. 2. W garnku...

  • ...  " kapusciane czubki "....

    ... ale mi narobilyscie dzisiaj smaku ... na polska kapuste... w jednym domu na obiad mloda kapusta... w drugim ... kapusta zasmazana ...  i zaraz wrocilo...

  • Wieprzowina w roli głównej

    Klasyka. Kotlet schabowy, ziemniaki i kapusta zasmażana. Tym razem zerwiemy z przyzwyczajeniami. Do tradycyjnego przepisu zapraszamy wieprzowinę i ser.  Przygotowanie Umyj i pokrój na kawałki cebulę oraz pomidory. Mięso umyj i osusz, dopraw solą i pieprzem. Smaż z cebulą na patelni, po trzy minuty z każdej strony.  Weź bagietkę i pokrój na kromki. Posmaruj cztery niewielkie naczynia...

  • Zrazy po litewsku

    Przygotowanie: Suszone grzyby namaczamy i obgotowujemy w tej samej wodzie, odcedzamy, studzimy i kroimy na małe kawałki. Mięso kroimy na plastry w poprzek...

  • Tradycyjne roladki

    1. Paprykę i korniszony osączamy z zalewy. Mięso płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na sześć plastrów i dosyć cienko rozbijamy. Każdy oprószamy...