• Informacje na temat:

    cebula przepisy

Przepisy na temat: cebula przepisy
  • Pulpety i klopsy. Przepisy Piotra Kucharskiego

    Do mięsa możemy dodać właściwie wszystko, co lubimy. Sprawdzą się nie tylko aromatyczne przyprawy, ale też drobno posiekane warzywa, jak cebula czy papryka. Do pulpetów czy klopsików można dołączyć sos. Piotr Kucharski poleca sos z dodatkiem powideł śliwkowych. Wystarczy na patelni podsmażyć czosnek, ostrą papryczkę i imbir, następnie podlać sosem sojowym i octem. Na końcu "doprawiamy" całość...

  • Dzisiaj jest świeżo mrożony śledź marynowany. Wcześniej ryby należy rozmrozić w lodówce. Następnie wyczyść i umyj pod bieżącą wodą. Następnie możesz ugotować śledzie.

  • Przepisy na Wielkanoc

    Znani szefowie kuchni i kucharzy, dzielą się z nami swoimi świątecznymi przepisami. Nie ma wątpliwości, te święta będą wyjątkowo pyszne!

  • Wypróbowany przepis na "Przepisy idealne dla mężczyzn"

  • Sprawdzone przepisy na kaszotto

    Ryż idzie w odstawkę! Czas na pęczak i grykę z dużą ilością warzyw. Taki obiad nie tylko świetnie smakuje, ale jest też bardzo zdrowy.

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Przepisy na dania, które leczą

    ...czosnku, 1 cebula, makaron Sposób przygotowania: Umyte mięso bez skóry włóż do wrzątku i gotuj przez ok. 15 minut. Obierz i umyj warzywa. Pokrój marchew i pietruszkę. Wraz z innymi warzywami dodaj...

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Przepisy Grzegorza Zawieruchy

    ...koniec dajemy śmietankę i odrobinę anyżu. Na talerz wykładamy foie gras, obok kładziemy szparagi i smardze. Polewamy sosem.  Przepisy pochodzą z książki  "Zawierucha w kuchni" 

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

Artykuły na temat: cebula przepisy
  • Ewa Wachowicz: Lubelskie przepisy

    Tym razem w programie "Ewa gotuje" prowadząca wybierze się z nami na kulinarną wycieczkę. W poszukiwaniu nowych smaków dotrze do Lublina, gdzie spróbuje miejscowego przysmaku - cebularza.

  • Cebula w roli głównej

    Cebula znana była już w starożytności, uprawiano ją na obrzeżach miast dla jej wartości odżywczych i smakowych. W stanie dzikim rośnie w zachodniej i środkowej Azji.

  • Przepisy z brokułami

    ...zanurz w cieście (o konsystencji gęstej śmietany) i smaż na głębokim tłuszczu. Podawaj z sosami. Krem brokułowy Składniki: 1/2 kg brokułów, marchewka, cebula, szklanka śmietany, pieprz, pietruszka...

  • Maia Sobczak: „Przepisy na szczęście”

    Nie można jeść źle i czuć się dobrze. Szczęście zaczyna się na talerzu. Autorka bestsellera "Qmam kasze" - Maia Sobczak powraca z nową książką - "Przepisy na szczęście". Podstawą dań są tym razem ryż, komosa ryżowa i kiszonki. Premiera już 15 lutego.

  • Zimowa sałatka, skarmelizowane pieczone cebule, orzechy włoskie i dressing barolo

    ...nim sałatkę. W jednej porcji: kalorie - 306 kcal tłuszcze - 24 g tłuszcze nasycone - 2,8 g białka - 5,3 g węglowodany - 18,4 g cukier - 11,5 g sól - 0,8 g błonnik - 5,3 g Przepisy pochodzą...

  • Łatwe przepisy na dania z parówkami

    Rodzina ma ochotę na parówki, ale te zwykłe – z wody – już jej się znudziły? Nie szkodzi! Pomysłów na pyszne dania mamy wiele!

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    Bez względu na nasze starania, nie uda nam się dokładnie obliczyć, ile jedzenia potrzebujemy na śniadanie Wielkanocne. Święta dobiegają końca, a nasza lodówka wciąż pęka w szwach? Oto kilka pomysłów na wykorzystanie wędlin, które zostały po rodzinnym posiłku!

  • Przepisy zwyciężczyni MasterChefa

    Figi z serem roqueford, zupa z zielonego groszku, ruloniki z soli, rostbef z sosem rémoulade i lody migdałowe na ciepłych śliwkach - to przepisy Basi Ritz, zwyciężczyni programu "MasterChef", którego finał obejrzeliśmy w niedzielny wieczór, 25 listopada, na antenie TVN. Dziś jej książka kucharska ukazała się w księgarniach. My już teraz prezentujemy jej fragmenty.

  • Naturalne sposoby na infekcje

    Cebula, rzodkiew, a nawet kora dębu. Wiesz, do czego mogą się przydać w domowej apteczce? Oto cztery sprawdzone przepisy.

  • Co zrobić, kiedy boli ząb?

    Pomogą cynamon, cebula i anyż. To z nich można przygotować pasty i okłady, które ukoją ból. Oto trzy przepisy, które bez problemu wykonasz w domu.

Wideo na temat: cebula przepisy
  • Kolorowe przepisy na wiosnę

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" gościem była uczestniczka programu "Ugotowani" Monika Długosz-Nikiel, której towarzyszył mąż Wojciech Nikiel. Przygotowali razem dania takie jak: smoothie z jarmużem, szpinakiem, kiwi i ogórkiem oraz zupę krem z kalafiora, pora, selera, pietruszki z dodatkiem czosnku i cebuli. Przyrządzili również pyszne penne z sosem pomidorowym, a na deser kaszę jaglaną na mleku kokosowym.

  • Jesienne gulasze w różnych odsłonach

    Jak zrobić dobry gulasz? Przepisy zdradził w kuchni "Dzień Dobry TVN" kucharz Andrzej Polan. Na stole pojawiły się dania takie jak: gulasz z dyni, chorizo z figami, gulasz z wieprzowiny, papryki z wędzoną śliwką oraz gulasz z kurczaka, włoskiej kapusty, chrupiącej cebuli z winogronami.

  • Kuchnia meksykańska. Guacamole, taco z kurczakiem, quesadillas

    Restauratorka Agnieszka Kręglicka i kucharz Alberto Zarazua-Cutino przygotowali w "Dzień Dobry TVN" dania kuchni meksykańskiej. Zdradzili przepisy na salsy: mexicana, ranchera, verde oraz smażoną fasolę, czerwoną cebulę marynowaną, guacamole, taco z kurczakiem, z paskami papryki i grzybów, a także quesadillas.