• Informacje na temat:

    camembert zurawina

Przepisy na temat: camembert zurawina
  • Camembert na ciepło

    Camembert w wersji na ciepło, u nas smażony na głębokim tłuszczu - to smakowite połączenie chrupiącej złocistej panierki i półpłynnego serowego wnętrza. Nie można zapomnieć o żurawinowym dodatku, który jest dopełnieniem tego prostego, ale wybornego dania.

  • Pyszny rozpływający się w ustach ser który podany jest w sosie z żurawiny.:D

  • Camembert z żurawiną

    Seler i paprykę myjemy, czyścimy, kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z żółtym serem. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Serki camembert przekrawamy wszerz na połowy. Napełniamy farszem warzywno-serowym. Składamy w całość i lekko dociskamy, by góra skleiła się z dołem. Serki panierujemy najpierw w rozmąconym jajku, a potem w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na...

  • Wypróbowany przepis na "Camembert z żurawiną"

  • Odkryj żurawinę

    .... Pamiętaj, że po ostygnięciu sos jeszcze bardziej zgęstnieje, więc wyłącz palnik w odpowiedniej chwili. Jajka roztrzep z solą i pieprzem. Serki camembert dwukrotnie obtaczaj najpierw w jajku, potem...

  • Wypróbowany przepis na "Camembert z żurawiną"

  • Smażony camembert z żurawiną

    Składniki na 4 porcje: - 2 serki camembert, - 5 dag żółtego sera gouda, - 1/2 czerwonej papryki, - łodyga selera naciowego, - jajko, - bułka tarta, - olej, - żurawina ze słoiczka, - sól(...) kostkę. Paprykę oraz seler wymieszać z żółtym serem. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Serki camembert wyjąć z opakowania, po czym przekroić je wzdłuż. Napełnić farszem warzywno...

  • Po prostu pyszne i łatwe w przygotowaniu. :)

  • Panierowany camembert

    Składniki: - 2 szt. camembert, - 2 szklanki płatków kukurydzianych, - 1 jajko, - pieprz, - 4 łyżki żurawiny do mięs, - kilka listków natki pietruszki, - olej do smażenia Przygotowanie: Ser przekroić w poprzek, panierować w jajku i kruszonych płatkach kukurydzianych, smażyć krótko na rozgrzanym oleju. Podawać z żurawiną i natką pietruszki. Czas przygotowania 20 min. Przepis na 2 osoby.

  • Dla miłośników sera i żurawiny.

Artykuły na temat: camembert zurawina
  • Smażony camembert

    Przekąska na ciepło, a może pyszna kolacja? Smażony camembert z żurawiną jest szybki w przygotowaniu, a jaki smaczny!

  • Słowianie stosowali te owoce jako lek na reumatyzm, przeziębienia czy zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Była także środkiem przeciwszkorbutowym nazywanym „cytryną dla ubogich”. Obecnie żurawina świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs, sosów, a także słodkich wypieków. Fot. 123RF/Picsel Żurawina ma niewiele kalorii, a równocześnie wyjątkowo bogaty skład. Zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin, błonnika i soli mineralnych. Eliksir młodości Duża ilość różnego rodzaju substancji...

  • Camembert z  żurawiną

    Składniki na 2 porcje: 2 serki camembert,  5 dag żółtego sera, 1 pęczek natki pietruszki, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 1/2 szklanki oleju do smażenia, żurawina ze słoika, sól, mielona słodka(...) i papryką. Serki camembert przekroić w poprzek. Połówki serków przełożyć nadzieniem z natki, czerwonego pieprzu i żółtego sera. Złożyć z powrotem, docisnąć starannie, żeby się porządnie skleiły...

  • Grill kojarzony jest przede wszystkim z mało wyszukanymi daniami mięsnymi zakrapianymi piwem. Do tego tematu można jednak podejść bardziej kreatywnie i z większym wyczuciem smaku. Jak wyczarować wykwintne dania z rusztu i przełamać grillową nudę? Fot. 123RF/Picsel Grillowanie to bardzo przyjemna i coraz popularniejsza forma wypoczynku na świeżym powietrzu. Potrawy, które królują na grillowych rusztach to przede wszystkim karkówka, kiełbasa, kurczak, szaszłyki, oraz steki. Często przyrządzane...

  • Dania z grilla. Pieczarki z serem camembert i porzeczkami

    ...moczowych, kamicy nerkowej, miażdżycy i chorobach reumatycznych. Ser camembert jest źródłem dużej ilości wartościowego białka zwierzęcego, a także wielu witamin. Wśród nich znajdziemy m.in. witaminę(...) D (odpowiada za prawidłową gospodarkę wapniowo-fosforanową w organizmie, a więc utrzymanie prawidłowej kondycji kości i zębów). Pieczarki z serem camembert (1 porcja) Czas przygotowania: 55 minut | Poziom...

  • Ojczyzną serów pleśniowych jest Francja. To tam produkuje się największe ilości tego przysmaku. Jednak od kilku lat popularnością cieszy się także w Polsce. Poznaj wszystkie sekrety sera pleśniowego i dołącz do grona jego wiernych fanów. Zdjęcie 123 rf Najprościej możemy podzielić sery pleśniowe na te z porostem pleśniowym i z przerostem pleśniowym. Pierwszy rodzaj dojrzewa od 2 do 6 tygodni i ma charakterystyczną zewnętrzną białą pleśniową skórkę. Ten rodzaj sera pleśniowego Francuzi jedzą...

  • Panierowany camembert

    Ser przekroić w poprzek, panierować w jajku i kruszonych płatkach kukurydzianych, smażyć krótko na rozgrzanym oleju. Podawać z żurawiną i natką pietru...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Ser na śniadanie

    .... Kanapki można też ubrać wiórkami startego na tarce sera żółtego, oliwka mi bez pestek, kaparami lub smażonymi borówkami. Camembert z żurawiną Skład na 4 porcje: 2 serki camembert, 50 g tartego(...) w drobną kostkę. Mieszamy z żółtym serem. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Serki camembert przekrawamy wszerz na połowy. Napełniamy farszem warzywno-serowym. Składamy...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...