• Informacje na temat:

    camembert w oleju

Przepisy na temat: camembert w oleju
  • Camembert na ciepło

    Sposób przygotowania  Camembert można krótko zapiec na ruszcie (lub tacce) bez oleju i przypraw lub posmarować olejem, obtoczyć  w przyprawach i upiec w folii aluminiowej. Ser innego typu warto piec w folii - nie ma miękkiej skórki, która "chroni" przed przywieraniem do rusztu. 

  • Recept ten jest znany w Czechach pod nazwą "Nakládaný hermelín". Hermelín jest czeską odmianą sera Camembert a jego bardzo popularna odmiana w oleju jest miejcową przekąską podawaną w pubach do piwa.

  • ​Naleśniki z camembertem

    Składniki: 2 jajka 125 g mąki 0,25 l mleka Szczypta soli 200 g sera Camembert 100 ml oleju ½ pęczka natki pietruszki 100 g konfitury żurawinowej Przygotowanie: Jajka rozdzielić. Mąkę(...) camembert i opiekać pod funkcja grill przez 2 minuty. Na pozostałym oleju przesmażyć natkę pietruszki. Naleśniki podawać z pietruszką i konfiturą żurawinową.  

  • Camembert w panierce, serwowany z rukolą i konfiturą z żurawiny.

  • Panierowany camembert

    Składniki: - 2 szt. camembert, - 2 szklanki płatków kukurydzianych, - 1 jajko, - pieprz, - 4 łyżki żurawiny do mięs, - kilka listków natki pietruszki, - olej do smażenia Przygotowanie: Ser przekroić w poprzek, panierować w jajku i kruszonych płatkach kukurydzianych, smażyć krótko na rozgrzanym oleju. Podawać z żurawiną i natką pietruszki. Czas przygotowania 20 min. Przepis na 2 osoby.

  • Bardzo lubimy smażone sery. Dlatego robię je dość często. Najlepiej smakują z domowymi frytkami i surówką.

  • ...1 łyżeczka Jarzynki; 4 kotlety z indyka (około 800g); 150g sera camembert; 4 łyżki borówek; 3 łyżki oleju; 2 łyżki mąki; pieprz.

  • Wypróbowany przepis na "Pieczony camembert"

  • Pyszne dania na wzmocnienie po zimie

    .... Następnie gruszkę i camembert kroimy wzdłuż w cienkie plasterki i grillujemy przez chwilę po obu stronach. Chleb tostowy skrapiamy oliwą i układamy na nim rukolę, szynkę, gruszkę i camembert. Gotowe(...) i gotujemy około 10 minut. Boczek kroimy w kostkę lub w słupki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy cukinię pokrojoną w mniejsze kawałki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy do...

  • Szybki i prosty obiad.

Artykuły na temat: camembert w oleju
  • Zapiekany camembert z szaszłykami

    Sposób przygotowania: 1. Cebulę obrać, drobno posiekać. Jajko (powinno być zimne) umyć. Orzechy rozdrobnić. Do miski włożyć schłodzone mielone mięso, dodać roztrzepane jajko, tartą bułkę, posiekaną cebulę, orzechy i musztardę. Składniki zmiksować, doprawić solą i pieprzem.  2. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, smażyć na rozgrzanym oleju 5 minut, nadziać na patyczki do...

  • Airfryer Philips to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir gwarantuje do 80% mniej tłuszczu w twoim jedzeniu, zapewniając doskonały smak potraw. W urządzeniu Airfryer można więc przygotować zdrowe jedzenie, które jest chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, używając bardzo małej ilości tłuszczu lub w ogóle z niego rezygnując. Nie potrafisz zrezygnować ze smażonych potraw, choć masz świadomość, że ociekające...

  • Camembert z  żurawiną

    Składniki na 2 porcje: 2 serki camembert,  5 dag żółtego sera, 1 pęczek natki pietruszki, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 1/2 szklanki oleju do smażenia, żurawina ze słoika, sól, mielona słodka(...) i papryką. Serki camembert przekroić w poprzek. Połówki serków przełożyć nadzieniem z natki, czerwonego pieprzu i żółtego sera. Złożyć z powrotem, docisnąć starannie, żeby się porządnie skleiły...

  • Przyjęcia sylwestrowe pozwoliły hucznie powitać Nowy Rok? Nie zwalniajcie tempa! Choć termometr za oknem jednoznacznie wskazuje środek zimy, atmosfera może zrobić się naprawdę gorąca. Fot. materiały prasowe Wszystko za sprawą karnawału, dzięki któremu początek roku będzie pełen radości, zabaw, kolorowych dekoracji oraz znakomitego jedzenia. Każda impreza zasługuje na odpowiednią oprawę, również kulinarną. Postawcie na rewelacyjne przepisy na przekąski od szefa kuchni Knorr. Inspiracji na to,...

  • Panierowany camembert

    Ser przekroić w poprzek, panierować w jajku i kruszonych płatkach kukurydzianych, smażyć krótko na rozgrzanym oleju. Podawać z żurawiną i natką pietru...

  • Kwiaty w kuchni to nie tylko ozdoba stołu, choć takich nigdy nie powinno zabraknąć. Mają znacznie szersze zastosowanie niż mogłoby się wydawać. Fot. 123RF/Picsel Tani szafran Przyjrzyjmy się bliżej łatwemu w hodowli, powszechnie występującemu i prześlicznie żółtemu nagietkowi. W kuchni to przede wszystkim przyprawa. Płatki nagietka mają lekko pikantny smak i od dawien dawna zastępowano nimi najdroższą przyprawę świata, czyli szafran. Znajduje to odbicie w ich nazwie - róża szafranowa.   Także...

  • Złote piersi po królewsku

    ...cienka i szybko nabiera złotego koloru. Ser camembert kroję w cienkie plastry i wkładam do kieszonki w piersi kurczaka. Nadziane mięso moczę w mleku, następnie w roztrzepanym jajku, doprawiam z obu(...) w jajku, obtaczam w płatkach, po czym smażę na rozgrzanym na patelni oleju - na małym ogniu. To bardzo ważne, gdyż smażenie na większym spowoduje, że płatki się przypalą, gdy pierś kurczaka będzie...

  • Grill kojarzony jest przede wszystkim z mało wyszukanymi daniami mięsnymi zakrapianymi piwem. Do tego tematu można jednak podejść bardziej kreatywnie i z większym wyczuciem smaku. Jak wyczarować wykwintne dania z rusztu i przełamać grillową nudę? Fot. 123RF/Picsel Grillowanie to bardzo przyjemna i coraz popularniejsza forma wypoczynku na świeżym powietrzu. Potrawy, które królują na grillowych rusztach to przede wszystkim karkówka, kiełbasa, kurczak, szaszłyki, oraz steki. Często przyrządzane...

  • Nietolerancja histaminy - choroba, która udaje alergię

    ...zawierające dużą ilość histaminy Ryby świeże i owoce morza: Makrela, tuńczyk, śledź marynowany, śledź w oleju, sardela (np. anchois), pikling, łosoś, makrela wędzona, wędzony halibut, wędzony mintaj(...).), napoje alkoholowe (czerwone wino, piwo pszeniczne, wino musujące), octy winne (ocet spirytusowy się do nich nie zalicza), sery dojrzewające (np.: camembert, roquefort, gorgonzola). Wędliny...

  • Maj to miesiąc, który kojarzy się przede wszystkim z grillowaniem i biesiadowaniem w gronie najbliższych. Obecna sytuacja zmusiła nas do pozostania w domu, ale nie oznacza to, że musimy rezygnować z pieczonych smakołyków. Co wrzucić na ruszt i jak grillować bez wychodzenia z domu? Podpowiadamy! Fot. materiały prasowe Ciepłe dni zachęcają do tego, by rozpalić grill i wrzucić na ruszt kiełbasę, skrzydełka czy smakowitą karkówkę. Jak to zrobić, gdy przymusowa kwarantanna uziemiła nas w domu?...