• Informacje na temat:

    camembert w cieście

Przepisy na temat: camembert w cieście
  • Ser camembert w chrupiącym cieście francuskim i bakaliowej posypce

    Zapiekany ser z bakaliami, który sprawdzi się jako idealna przystawka

  • Szybka i niebywale smaczna przekąska. Wystarczy ser camembert, ciasto francuskie, trochę żurawiny w słoiczku i można z tego wyczarować coś pysznego. Taki ser świetnie też sprawdzi się podczas romantycznej kolacji (wówczas wystarczy wykorzystać jedynie połowę porcji). Z pewnością będzie dobrze smakował do lampki wina:)

  • Słone odsłony słodkich dań

    Tarta na cieście francuskim Sposób przygotowania Na formę do tarty wyłóż ciasto francuskie. Daj na ciasto obciążenie (np. naczynie żaroodporne) i piecz 10 minut w 200°C. Śmietankę wymieszaj z jajkami, dodaj tartą mozzarellę, dopraw solą i pieprzem. Mieszankę jajeczną wylej na podpieczone ciasto, poukładaj plasterki Kaziuka  i camemberta. Całość piecz ok. 25 minut w 200°C. Podawaj z rukolą...

  • Efektowne i pyszne danie, które nie wymaga wiele pracy i czasu. Chrupiące ciasto świetnie komponuje się z delikatnym, lekko płynnym serkiem i słodkawą śliwką.

  • Kuchnia francuska

    ..., puszystej skórce, oddające zapach wilgotnej ziemi, mchu, grzybów lub ... obory (zalicza się do nich np. camembert, brie); - miękkie sery o gładkiej, pomarańczowej, wilgotnej skórce i niezwykle intensywnym(...) najlepiej podawać na cieście francuskim lub zwykłym kruchym, natomiast słodkie smakują doskonale na wszystkich rodzajach proponowanych podkładów. W zależności od upodobań możecie Państwo zmieniać...

  • Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim to kolejna fenomenalna przystawka na przyjęcia ze znajomymi. Prosta w przygotowaniu, a wygląda bardzo efektownie. Każdy fan camemberta będzie w siódmym niebie ;) .

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    .../831 kcal Łosoś w cieście francsukim i risotto z groszkiem Składniki na 4 porcje: - 640 g ciasta francuskiego, - 150 g mrożonego groszku, - cebula, - ząbek czosnku, - 2 łodyżki koperku(...) zawiera: 3730 kJ/891 kcal Pieczeń z mięsa mielonego w cieście francuskim z dipem z ricotty i oliwek Składniki na 6 porcji: - 1 sucha bułeczka, - 100 g suszonych pomidory w oliwie, - cebula...

  • Dorsz ,nasza ulubiona ryba owinięta ciastem francuskim. Smak podkreśla camembert z pieprzem i sos śmietanowy. Dodatkowy atut dania ,całość można przygotować w 30 min. Do tego polecamy surówkę z kiszonej kapusty. Przepis na dwie osoby.

  • Coś dla wielbicielów sera.

  • Po prostu pyszne i łatwe w przygotowaniu. :)

Artykuły na temat: camembert w cieście
  • Pieczony ser brie z miodem i orzechami w cieście filo

    Składniki: 125 g sera brie (lub camembert) 8 szt. Orzechów laskowych, prażonych Łyżka miodu Arkusz ciasta filo 10 g masła   Pokrój ser,. Posiekaj orzechy. Rozłóż ciasto i posmaruj je olejem. Na środku umieść ser, dodaj miód i orzechy. Zawiń ciasto. Piecz 6-8 minut w temp. 200 st. C.  

  • Doskonała przekąska na świąteczny stół Składniki: • 8 białych kiełbasek JBB • opakowanie ciasta francuskiego • cebule • majeranek • 1 jajko • masło do podsmażenia • sól, pieprz • 1 łyżka cukru Składniki na sos:• 150 ml słodkiej śmietanki • 3 łyżki chrzanu • sól i biały pieprz Sposób przygotowania: Białą kiełbasę parzymy na wolnym ogniu około 15 minut, następnie ściągamy z niej skórę. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i cukrem. Ciasto...

  • Wesele bez mięsa?

    ...camembert, tarty na kruchym cieście oraz ratatouille. Zimna płyta może opierać się na hiszpańskich tapas, francuskich serach i izraelskich przekąskach, a miłośników azjatyckich przysmaków na pewno...

  • Przyjęcia sylwestrowe pozwoliły hucznie powitać Nowy Rok? Nie zwalniajcie tempa! Choć termometr za oknem jednoznacznie wskazuje środek zimy, atmosfera może zrobić się naprawdę gorąca. Fot. materiały prasowe Wszystko za sprawą karnawału, dzięki któremu początek roku będzie pełen radości, zabaw, kolorowych dekoracji oraz znakomitego jedzenia. Każda impreza zasługuje na odpowiednią oprawę, również kulinarną. Postawcie na rewelacyjne przepisy na przekąski od szefa kuchni Knorr. Inspiracji na to,...

  • Smakołyki w panierce

    .... Dodajemy mąkę, sól, ucieramy na gładkie ciasto. Na talerz wsypujemy płatki owsiane. Mięso najpierw zanurzamy w cieście, następnie lekko osączamy i panierujemy w płatkach owsianych. Smażymy na złoty kolor na średnio rozgrzanym oleju z dodatkiem dwóch łyżek masła. Podajemy z ziemniakami, surówkami, cząstkami cytryny itp. Camembert w otrębach Składniki: sery pleśniowe, 80 g pieczarek, 2 małe...

  • Styczeń to najlepszy czas na podsumowanie minionego roku. Dlatego postanowiliśmy przedstawić listę użytkowników, którzy w 2011 roku dodali najwięcej przepisów, komentarzy oraz postów na Forum. Chcielibyśmy także, poprzez głosowanie dowiedzieć się, który spośród pięciu najwyżej ocenianych i oglądanych przepisów w 2011 uznacie za najlepszy. Jak głosować? Każdy z Was może oddać jeden głos na przepis, który jego zndaniem jest najlepszy. Skala ocen waha się od 1 do 5 gwiazdek. 1 gwiazdka...

  • Schabowy inaczej

    ...brzegi kotleta tłuczkiem. By zrobić ciasto, wymieszaj razem mąkę, mleko i jajka. Zamocz nafaszerowane i zawinięte mięso w cieście. Smaż na rozgrzanej patelni, aż ciasto się zarumieni. Kotlety możesz(...) z polędwicy wieprzowej, 2 łyżki oleju rzepakowego, pół bagietki, 1 opakowanie sera typu camembert, sól i pieprz. Przygotowanie: Umyj i pokrój na kawałki cebulę oraz pomidory. Mięso umyj i osusz, dopraw...

  • Maj to miesiąc, który kojarzy się przede wszystkim z grillowaniem i biesiadowaniem w gronie najbliższych. Obecna sytuacja zmusiła nas do pozostania w domu, ale nie oznacza to, że musimy rezygnować z pieczonych smakołyków. Co wrzucić na ruszt i jak grillować bez wychodzenia z domu? Podpowiadamy! Fot. materiały prasowe Ciepłe dni zachęcają do tego, by rozpalić grill i wrzucić na ruszt kiełbasę, skrzydełka czy smakowitą karkówkę. Jak to zrobić, gdy przymusowa kwarantanna uziemiła nas w domu?...

  • Pora na pora

    ...do czasu należy je zamieszać. Przyprawiamy solą i pieprzem i na chwilę odstawiamy. Podgrzewamy 250 ml śmietany do sosów (typu cremfine), dodajemy pokrojony w kostkę ser camembert, mieszamy, podgrzewamy, nie dopuszczając do zagotowania sosu. Doprawiamy gałką muszkatołową. Foremkę na tartę wylepiamy kruchym (słonym!) ciastem. Podpiekamy w piekarniku. Wyjmujemy, na cieście rozkładamy pory...

  • Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz...