• Informacje na temat:

    camembert

Przepisy na temat: camembert
  • Camembert na ciepło

    Camembert w wersji na ciepło, u nas smażony na głębokim tłuszczu - to smakowite połączenie chrupiącej złocistej panierki i półpłynnego serowego wnętrza. Nie można zapomnieć o żurawinowym dodatku, który jest dopełnieniem tego prostego, ale wybornego dania.

  • Camembert na ciepło

    Sposób przygotowania  Camembert można krótko zapiec na ruszcie (lub tacce) bez oleju i przypraw lub posmarować olejem, obtoczyć  w przyprawach i upiec w folii aluminiowej. Ser innego typu warto piec w folii - nie ma miękkiej skórki, która "chroni" przed przywieraniem do rusztu. 

  • Camembert z żurawiną

    Seler i paprykę myjemy, czyścimy, kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z żółtym serem. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Serki camembert przekrawamy wszerz na połowy. Napełniamy farszem warzywno-serowym. Składamy w całość i lekko dociskamy, by góra skleiła się z dołem. Serki panierujemy najpierw w rozmąconym jajku, a potem w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na...

  • Serowa uczta z camembert w roli głównej

    O jednym z najsłynniejszych francuskich serów - camembert, słyszał chyba każdy. Jest pyszny i nie bez powodu ma miłośników na całym świecie. Okazuje się, że można z niego wyczarować wiele ciekawych i smacznych potraw.

  • Camembert w karmelu z kolorowym pieprzem

    Idealna przystawka na chłodne dni to ser camembert zapieczony w karmelizowanym kolorowym pieprzu. Jesienią łatwiej wybaczamy sobie kaloryczne potrawy, spróbujmy więc czegoś niebanalnego.

  • Pappardelle z camembertem i kurkami

    ...minutach), dodajemy serek topiony. Mieszamy do momentu, aż Camembert się rozpuści. W razie potrzeby dodajemy trochę wody. Sos doprawiamy pieprzem i solą, a następnie zmniejszamy ogień do minimum...

  • Cukiniowe roladki z camembertem

    Składniki: 3-4 młode cukinie kilka łyżek bazyliowego pesto 20 dag sera camembert oliwa sok z cytryny 1-2 ząbki czosnku orzeszki pini sól, pieprz pół pęczka bazylii Przygotowanie: 1. Cukinie wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Odetnij końcówki. Za pomocą noża szczelinowego pokrój warzywa wzdłuż tak, by powstało 12

  • Ser camembert w chrupiącym cieście francuskim i bakaliowej posypce

    Zapiekany ser z bakaliami, który sprawdzi się jako idealna przystawka

  • Ser typu camembert w sosie rodzynkowym z figami i rukolą

    Życie w pośpiechu nie musi oznaczać rezygnacji ze smacznych i zdrowych posiłków. Proponujemy danie, które można przygotować w łatwy i przyjemny sposób. Idealne połączenie sera i słodyczy owoców sprawdzi się zarówno jako szybki obiad, ale będzie też doskonałą propozycja na kolację w gronie znajomych. Kompozycja aromatycznej figi, słodkich i soczystych rodzynek z serem camembert z pewnością...

Artykuły na temat: camembert
  • Smażony camembert

    Przekąska na ciepło, a może pyszna kolacja? Smażony camembert z żurawiną jest szybki w przygotowaniu, a jaki smaczny!

  • Grill kojarzony jest przede wszystkim z mało wyszukanymi daniami mięsnymi zakrapianymi piwem. Do tego tematu można jednak podejść bardziej kreatywnie i z większym wyczuciem smaku. Jak wyczarować wykwintne dania z rusztu i przełamać grillową nudę? Fot. 123RF/Picsel Grillowanie to bardzo przyjemna i coraz popularniejsza forma wypoczynku na świeżym powietrzu. Potrawy, które królują na grillowych rusztach to przede wszystkim karkówka, kiełbasa, kurczak, szaszłyki, oraz steki. Często przyrządzane...

  • Camembert z tymiankiem

    Sposób przygotowania: 1. Godzinę przed pieczeniem wyjmij ser z lodówki, aby się ogrzał do temperatury pokojowej. Nie rozwijaj go z opakowania. 2. Po tym czasie rozpakuj i niezbyt głęboko natnij ser w kilku miejscach. Ostrożnie rozchyl nacięcia i wciśnij w nie pokrojony w cienkie plasterki czosnek.  3. Posyp camembert w miejscach nacięcia suszonym tymiankiem oraz szczyptą grubo mielonej soli...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Camembert z sosem

    Sposób przygotowania: 1. Truskawki oczyść z szypułek, umyj, dokładnie osusz na papierowym ręczniku i pokrój na ćwiartki.  2. Masło i cukier włóż do rondelka i podgrzewaj, aż cukier się skarmelizuje. Często mieszaj.  3. Dodaj truskawki i smaż, aż owoce puszczą sok i zmiękną. Dolej ocet balsamiczny i podgrzewaj jeszcze przez minutę. Camembert wyjmij z opakowania i smaż na patelni grillowej lub na...

  • Ciekawe posiłki bez mięsa? Żaden problem! Wystarczy skorzystać z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób uważa, że kuchnia wegetariańska jest nudna i zwykle ogranicza się do wąskiego wachlarza dań. Aby udowodnić, że tak nie jest, prezentujemy wam wegetariańskie przepisy na każdy dzień tygodnia. Poniedziałek: Sałatka z białą fasolą i brokułem Fot. Maciejmozejko na Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.   Wtorek: Kasza zapiekana z pomidorami Fot. Kasiagie na...

  • Camembert z tymiankiem

    Aromatyczny ser prosto z pieca sprawdzi się idealnie, jeśli masz ochotę na wymyślną przekąskę.

  • Wiosna za oknem, w sercu i na talerzu! Tak, zdecydowanie cieszymy się z nadejścia upragnionych, cieplejszych dni. Fot. materiały prasoweW tym czasie jednak wielu osobom może doskwierać tzw. „przesilenie wiosenne", któremu towarzyszy senność, problemy z koncentracją i ogólne osłabienie. Nie pomaga również fakt, że po zimie może brakować nam wielu cennych witamin. W jaki sposób wzmocnić organizm i z uśmiechem na twarzy przywitać wiosnę? Na talerzu musi być zielono i pysznie!Fasolka szparagowa,...

  • Zapiekany camembert

    Ser zawiń w folię aluminiową, ściskając jej końce ku górze (tzw. paczuszki). Zostaw przerwę lub nakłuj folię tak, aby para mogła się wydostać. Następnie...

  • Prowansja to malownicza kraina w południowo-wschodniej Francji, wspaniałe krajobrazy i ciepły klimat. To idealne miejsce na piknik! Bardzo dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Wiemy, że na piknik zabralibyście nie tylko przepyszne jedzenie, ale przede wszystkim chcielibyście mieć u swojego boku ukochaną osobę. Zadecydowaliśmy, że trzy książki „Piknik w Prowansji" Elisabeth Bard powędrują do: Pani Darii "Piknik w Prowansji wyobrażam sobie wśód lawendowych pól z ukochaną osobą,...

Zdjęcia na temat: camembert
Wideo na temat: camembert
  • Serowa kuchnia Andrzeja Polana

    Szefem kuchni "Dzień Dobry TVN" był Andrzej Polan, który przygotował serową ucztę. W jego menu znalazł się camembert z owocami jesiennymi, rydze z patelni z serowymi grzankami oraz bułeczki drożdżowe z tymiankiem z pieczonym camembertem w orzechach i serem obtaczanym w czarnuszce.

  • Zmysłowe smaki: Makaron z kurkami

    Z kurek - najsmaczniejszych grzybów lata - można wyczarować mnóstwo pysznych dań. My proponujemy Wam makaron (spaghetti, ale możecie go zastąpić każdym innym) z rewelacyjnym sosem kurkowym z dodatkiem sera camembert i świeżego tymianku. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Makaron z kurkami – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Makaron z kurkami

    Z kurek - najsmaczniejszych grzybów lata - można wyczarować mnóstwo pysznych dań. My proponujemy Wam makaron (spaghetti, ale możecie go zastąpić każdym innym) z rewelacyjnym sosem kurkowym z dodatkiem sera camembert i świeżego tymianku. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Makaron z kurkami – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!