• Informacje na temat:

    ć pulpety

Przepisy na temat: ć pulpety
  • Pulpety drobiowe

    Pulpety z indyka z dodatkiem płatków jaglanych i sosu pomidorowego smakują wyśmienicie, dosłownie rozpływają się w ustach. Mogą nawet zastąpić dwa dania.

  • Pulpety i klopsy. Przepisy Piotra Kucharskiego

    Pulpety mięsne to dobry pomysł na pożywny obiad dla całej rodziny.

  • Pulpety drobiowe

    Uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Doskonale komponują się z sosem pomidorowym.

  • Pulpety po elbląsku

    Pulpety z indyka z dodatkiem płatków jaglanych i sosem pomidorowym smakują wyśmienicie. Mogą nawet zastąpić dwa dania.

  • Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowym

    ..., wymieszać 20 s/obr. 4. Przełożyć na oprószony mąką blat. Z masy mięsnej uformować pulpety (Ø 3 cm). 4.  Na patelni rozgrzać olej, smażyć pulpety na średniej mocy palnika, ok. 3 min z każdej strony. Usmażone pulpety układać na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. 5.  Do naczynia miksującego włożyć masło, roztopić 3 min/80°C/obr. 1. 6.  Dodać chrzan, śmietanę, sól i pieprz, wymieszać 10 s/obr...

  • Złote pulpety

    ...1. Dynię i cebulę zetrzyj, połącz z mięsem, bułką, jajkiem,solą i pieprzem. Utocz pulpety. 2. Sos: warzywa zetrzyj. Zalej je 2 szkl. wody, dołóż liście laurowe i ziele ang. Zagotuj. 3. Włóż pulpety. Gotuj przykryte ok. 30 min, do miękkości.4 Wyjmij pulpety, sos zmiksuj,zapraw śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotuj. Ponownie włóż pulpety. Posyp natką.

  • Pulpety drobiowe w pomidorach

    Sposób przygotowania Mięso wyrób z jajkiem, jedną posiekaną cebulą, 1-2 łyżkami bułki tartej oraz solą i pieprzem do smaku. Dodaj starty drobno żółty ser, uformuj pulpety. Obsmaż je na oleju.  Poszatkuj i zrumień na oleju drugą cebulę. Pomidory rozmiksuj, połącz z cebulą i szklanką bulionu. Dopraw solą, pieprzem oraz ziołami. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem, wyłóż pulpety. Zalej je sosem...

  • Pulpety w pikantnym sosie

    Proste i niezwykle smaczne danie.

  • Pulpety wieprzowe

    Po 3. roku możesz zrobić dziecku pulpety wieprzowe. Smakują doskonale z ryżem, ziemniakami, albo kaszą.

  • Pulpety z makaronem

    Składniki: makaron spaghetti 25 dag pomidorków koktajlowych 1/2 pęczka natki pietruszki 3 łyżki oleju czosnkowego 5 dag orzeszków piniowych Pulpety: 40 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 jajko 2 łyżki startego parmezanu 3 łyżki bułki tartej cebula olej do smażenia sól pieprz Przygotowanie: 1 Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Mięso wymieszaj...

Artykuły na temat: ć pulpety
  • Pulpety w sosie pomidorowym

    Przygotowanie: 1. Marchewkę obrać, opłukać, wrzucić do wrzącej, osolonej wody, gotować 10 minut. Wyjąć, przestudzić, pokroić w szerokie plasterki.  2. Rybę rozmrozić i opłukać. Cebule obrać. Rybę zemleć w maszynce do mięsa razem z jedną cebulą. Dodać jajka, sól, pieprz i tyle bułki tartej, aby masa się związała. Uformować pulpety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju z obu stron...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

  • Złote pulpety

    Przygotowanie: Dynię i cebulę zetrzyj, połącz z mięsem, bułką, jajkiem, solą i pieprzem. Utocz pulpety. Warzywa zetrzyj. Zalej je 2 szklankami wody, dołóż liście laurowe i ziele ang. Zagotuj. Włóż pulpety. Gotuj przykryte ok. 30 min, do miękkości.4 Wyjmij pulpety, sos zmiksuj,zapraw śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotuj. Ponownie włóż pulpety. Posyp natką. Zobacz także:

  • Topinambury coraz częściej pojawiają się w naszych sklepach, jednak wielu z nas nie wie, w jaki sposób można je wykorzystać. Najwyższy czas to zmienić. Fot. 123RF/Picsel Topinambur jest rośliną, którą na początku XVII wieku, przywiózł z Ameryki Północnej podróżnik Samuel de Champlain. Do Polski trafiła dopiero sto lat później. Warzywo to zaskakująco szybko zyskały popularność, stając się istotnym elementem diety mieszkańców Starego Kontynentu. Stało się tak głównie ze względu na łatwość ich...

  • Pulpety z kaszy jaglanej

    Pulpety możesz podać z makaronem.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Pulpety w pomidorach

    Jeśli masz ochotę na małą odmianę, do każdego pulpeta włóż orzech włoski i starannie zlep – świetnie smakuje.

  • Tani i szybki obiad, to nie zawsze ruskie pierogi w barze mlecznym. Można zjeść równie tanio, a w domu i to bez zapasów weków od mamusi. Fot. 123RF/Picsel Wymyślanie obiadu z pustym żołądkiem, podczas przechadzania się po sklepie, nie jest najlepszym pomysłem. Zazwyczaj do koszyka wędrują przypadkowe produkty, na które właśnie nabieramy ochoty. Z reguły nie zwracamy uwagi na ceny, bo przecież się spieszymy, bo jesteśmy głodni, bo już chcemy do domu. Efektem są rachunki opiewające na kwotę...

  • Pulpety całe w ziołach

    Pomysł na szybkie danie z mięsem w ziołach.

  • Różnego rodzaju kasze bardzo często goszczą na naszych stołach. Nie powinno to nikogo dziwić, gdyż są zdrowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Fot. 123RF/Picsel W czasie, gdy zachłysnęliśmy się kulinarnymi nowościami z różnych zakątków świata, rodzima kuchnia została zepchnięta na dalszy plan. Jedliśmy pizzę i orientalne makarony, zapominając o takich produktach jak chociażby kasze, które od wieków były podstawą polskiej tradycji kulinarnej. Na szczęście wiele wskazuje na to, iż trend ten...

Zdjęcia na temat: ć pulpety
Wideo na temat: ć pulpety
  • Pulpety i klopsy. Przepisy Piotra Kucharskiego

    W kuchni programu Piotr Kucharski zdradził przepisy na pulpety. Jakie potrawy znalazły się na stole?

  • Jak smażyć, ile czasu gotować i jak podać pulpety?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)

  • Jak zrobić sos pomidorowy do greckich kotletów mielonych?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)