• Informacje na temat:

    buraczki z majonezem przepis

Przepisy na temat: buraczki z majonezem przepis
  • Sałatka śledziowa z buraczkami

    Uwielbiamy sałatki warstwowe, a ten przepis przyda się zwłaszcza w okresie świątecznym. Efektownie podana i smaczna sałatka śledziowa zachwyci twoich gości.

  • Podstawowy dlatego, że można je po otwarciu doprawić tak jak lubisz - z cebulką, lub chrzanem lub odgrzać na masełku na słodko-kwaśno.

  • Sałatka ze śliwkami i burakami

    Przygotowanie: Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować, pokroić. Buraczki pokroić w kostkę, cebulę posiekać, kurczaka pokroić w plasterki. Śliwki, buraczki i cebulę połączyć, wymieszać z majonezem, oprószyć solą i pieprzem i podawać z plastrami wędzonego kurczaka, udekorować listkami natki pietruszki. Czas przygotowania 20 min. Przepis na 4 osoby.

  • Wypróbowany przepis na "Buraczki z melonem"

  • Sałatka ryżowa

    ..., schłodzić, doprawić solą i pieprzem, dodać olej, wymieszać. Buraczki zetrzeć, połączyć z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Cukinię pokroić w długie plastry i sparzyć we wrzątku. Schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciła koloru. Na talerzu układać buraczki, a na nich ryż. Sałatkę obwiązać plastrami cukinii, podawać. Czas przygotowania 1 h. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić...

  • Bardzo smaczna i szybko znikająca babka z majonezem idealna na Wielkanoc i nie tylko. W jednym przepisie przedstawiam trzy wersje tego ciasta - niestety do ostatniej wersji nie zdążyłam zrobić zdjęcia - za szybko babka zniknęła :)

  • Śledzik pod pierzynką

    ...ułożyć warstwę szczypiorku. Posmarować sosem, posypać jabłkami, ponownie posmarować majonezem. Jako kolejne warstwy układać: pokrojone śledzie i buraczki. 4. Gotową sałatkę wstawić do lodówki, a następnie wyjąć z formy i zdjąć folię. Wierzch posmarować majonezem, ew. obłożyć pokrojonymi śledziami. Można udekorować szczypiorkiem, rzeżuchą i plasterkiem cytryny. Jeżeli znasz dokonały przepis...

  • Jak by tu zacząć ? Zachciało nam się coś słodkiego na weekend więc zerknęłam w swój zeszyt ale nie wpadło mi nic do głowy ciasta nie bardzo mi się chciało, więc pomyślałam że zrobię babeczki oczywiście przepis z głowy co miałam to dodałam, wymieszałam i nie żałuję ponieważ babeczki wyszły tak pyszne że aż mnie zaskoczyły. Dlatego bardzo chętnie podzielę się moim przepisem.

  • Torcik buraczkowy

    Składniki: - 2 duże ugotowane buraczki, - 2 łyżki orzechów włoskich, - 3 jabłka, - 1 słoik selera marynowanego, - 2 łyżki majonezu, - sól, pieprz, - sok z cytryny, - kilka gałązek szczypiorku Przygotowanie: Buraczki obrać i pokroić w jak największe plastry. Orzechy posiekać, seler dokładnie osączyć z zalewy. Jedno jabłko zostawić do dekoracji, resztę obrać i zetrzeć na tarce. Jabłka...

  • Surówka z pieczonych buraczków to smaczny i zdrowy dodatek do codziennego obiadu. Buraczki podczas pieczenia nie tracą swoich wartości odżywczych a dodatkowo zyskują na smaku. Polecam!

Artykuły na temat: buraczki z majonezem przepis
  • Mielone soczewicowe

    ...przez 20-25 minut, następnie obrócić i piec jeszcze 5-10 minut. Świetnie smakują z ziemniakami i buraczkami na gorąco, ale równie dobrze w bułce z majonezem i kiszonym ogórkiem. Przepis pochodzi...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Sałatki? Idealne na wiosnę!

    ...przekroić na pół, zostawić kilka plastrów do dekoracji, resztę drobniutko posiekać. Z jogurtu, cytryny, posiekanego koperku i przypraw przyrządzić aromatyczny sos. Na liściach sałaty rozłożyć buraczki(...) według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzić, zahartować. Brokuły lekko podgotować, odsączyć. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w drobną kostkę. Plastry szynki pociąć w paski...

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • Smaki arktyczne

    ...bagietki. Śledzia i krewetki kroimy na małe kawałeczki, w miarę równej wielkości. Mieszamy z majonezem, cebulą, papryczką chili i natką, odstawiamy do lodówki na parę godzin. Pół godziny po wyjęciu z lodówki próbujemy i, jeśli trzeba, dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Podajemy na ćwiartkach kromek pumpernikla lub grzankach. Resztę przepisów znajdziesz na następnej stronie. Zupa...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Ania zaprezentowała jurorom przepis na miodownik. Ciasto 3 szklanki mąki pszennej 0,9 dag margaryny 1 szklanka cukru 3 jaja 1½ łyżeczki sody 3 łyżki miodu   Masa śmietanowa ze śliwkami ½ kg śliwek węgierek 1 szczypta cynamonu 1 szczypta kardamonu 2-3 łyżki miodu (zależy od kwaśności śliwek) opcjonalnie dłuższe smażenie lub dodanie ½ łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki wody (do rozpuszczenia mąki) 400 ml śmietany 30% 2 serki mascarpone 2-3...