• Informacje na temat:

    buraczki podsmażane

Przepisy na temat: buraczki podsmażane
  • Przysmaki z sera

    ...i piecz przez ok. 10 minut rozgrzanym piekarniku. Odstaw do ostudzenia. Buraczki pokrój w cienkie plasterki. Kozi serek dopraw solą i pieprzem i nakładaj go do tartaletek. Następnie nałóż plasterki...

  • Najlepsze. Pyszne delikatne buraczki z posmakiem jabłkowym.

  • Siła świeżości z orzechami pekan

    Przepis na dressing Brzoskwinie kroimy w drobną kosteczkę, wykładamy na patelnię i podgotowujemy, następnie dodajemy pozostałe składniki: Złote owoce, miód i sok z cytryny i gotujemy na małym ogniu, aż składniki sosu się zredukują. Przed podaniem dressing należy przestudzić. Przepis na sałatkę Botwinkę dokładnie myjemy, buraczki oddzielamy od liści. Kroimy na cienkie plastry i z dodatkiem...

  • Jako dodatek warzywny do obiadu, z botwiny można zrobić nie tylko zupę!

  • Zrazy zawijane - klasyczne danie polskiej kuchni

    To danie jest w stanie zawojować każdego. Zrazy zawijane z ogórkiem i boczkiem zachwycają smakiem i miękkością. Do ich przygotowania wystarcza chęci i... cierpliwość, gdyż wołowina musi mieć czas, by dobrze zmiękła.

  • tanie i szybkie danie!!!

  • Pierogi ruskie zawsze były dla mnie zagadką. Za każdym razem jak je jadłam, zastanawiałam się z czego zrobiony jest farsz. Gdy stawiałam pierwsze kroki w gotowaniu rozwikłać tę zagadkę pomógł mi internet, ale pierwszy raz odważyłam się (w sumie to musiałam) je zrobić w pracy na kuchni. Od tamtej pory robię je bardzo chętnie, ale jeszcze chętniej je zjadam :)

  • Posłużenie się waflami w celu przygotowania przystawek, to ciekawe rozwiązanie, które posiada już szereg swoich fanów. Ta smaczna propozycja na pewno przypadnie do gustu Twoim domownikom i gościom.

  • Jak już wiecie bo pisałam nie raz mam swój drób, tak więc dziś przygotowałam gęsie uda inaczej. Podam wam z miłą chęcią przepis może skorzystacie. Jak wiecie swojski drób o wiele dłużej się gotuje czy też piecze dlatego ja dziś najpierw obgotowałam mięso a następnie je usmażyłam ale to już będzie w przepisie.

  • Wypróbowany przepis na "Pierogi cebulowe podsmażane"

Artykuły na temat: buraczki podsmażane
  • Tarta orkiszowa z buraczkami

    ...30 minut do lodówki. Buraczki szorujemy pod bieżącą wodą, kroimy w grube plastry i skrapiamy octem balsamicznym. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, mieszając, ok. 10 minut. Dodajemy miód, doprawiamy...

  • Zrazy po litewsku

    ...lekko zgęstniał. Ze zrazów zdejmujemy sznurki. Podajemy polane sosem z kaszą gryczaną lub pęczakiem z dodatkiem surówki z kiszonej kapusty. Do dania pasują także zasmażane buraczki. Zobacz także:

  • Tradycyjne roladki

    1. Paprykę i korniszony osączamy z zalewy. Mięso płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na sześć plastrów i dosyć cienko rozbijamy. Każdy oprószamy...

  • Soczysta pierś kaczki

    Kaczka to jeden z najszlachetniejszych rodzajów drobiu. Jednak aby była soczysta, trzeba pamiętać o kilku zasadach.

  • Kulinarne grzeszki, które szkodzą zdrowiu

    ...zasmażane buraczki. Jest tłusto, słono i... bardzo smacznie! Ale niezbyt zdrowo! Najczęściej patelnia Pani Kowalska przyzwyczaiła się do tego, że mięso się smaży. Wydaje jej się, że takie jest...

  • Apetyt na mięso

    Ma niepowtarzalny smak i jest bogata w składniki odżywcze. Miłośnicy dobrej kuchni niezwykle cenią sobie wyjątkowe właściwości wołowiny.

  • Kulinarne grzeszki, które szkodzą zdrowiu

    ...zasmażane buraczki. Jest tłusto, słono i... bardzo smacznie! Ale niezbyt zdrowo! Najczęściej patelnia Pani Kowalska przyzwyczaiła się do tego, że mięso się smaży. Wydaje jej się, że takie jest...