• Informacje na temat:

    buraczki na zimno z musztardą

Przepisy na temat: buraczki na zimno z musztardą
  • Jednogarnkowe dania z botwinką i młodą kapustą

    Czerwone risotto Sposób przygotowania 1. Botwinkę oczyść. Buraczki posiekaj, podduś na 1 łyżce masła z octem i miodem. Liście botwinki poszatkuj, dorzuć do buraczków. Wlej 1/2 bulionu, duś, aż buraczki będą miękkie, zmiksuj.  2. Czerwoną cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Podduś na szklisto na reszcie masła. Dodaj opłukany i osączony ryż, smaż 2 minuty. Wlej połowę wina i duś, skrapiając...

  • Marynaty i pikle z warzyw i owoców

    ...i pozostaw tak do wystudzenia. Buraczki z czosnkiem Sposób przygotowania: 1. Buraki wyszoruj, opłucz, wraz ze skórką włóż do garnka. Zalej wodą, tak by były przykryte. Doprowadź do wrzenia(...) w kostkę.  2. Na spód czystych słoików wsyp po porcji gorczycy  (po ok. 1/2 łyżeczki). Na tym ułóż buraczki. Między nie wciśnij obrane ząbki czosnku (po 2 na każdy słoik). 3. Zagotuj wodę, ocet, cukier...

  • Dania z kapustą i grochem

    Pierwsza gwiazdka na niebie, opłatek i... świąteczne dania na stole. Podpowiadamy, jak je przyrządzić, by miały moc przypisywaną im przez naszych przodków.

  • Nowe przepisy na mielone

    ...odłóż do dekoracji, resztę posiekaj. Buraczki pokrój w kosteczkę. Główkę czosnku oczyść, przekrój wzdłuż na pół. Jedną połowę czosnku podziel na ząbki, obierz je i posiekaj. Mięso przełóż do miseczki, dodaj jajko, buraczki oraz posiekaną natkę i czosnek. Masę przypraw do smaku solą i pieprzem. Dobrze wyrób. Z mięsnej masy uformuj małe okrągłe kotleciki, lekko spłaszcz je dłonią. 2. Szalotki...

  • Przyjęcie w szwedzkim stylu

    Przysmaki z kuchni szwedzkiej to doskonały pomysł na jedno z ostatnich przyjęć na świeżym powietrzu w tym sezonie.

Artykuły na temat: buraczki na zimno z musztardą
  • ...wodą. Gotujemy, aż buraczki będą miękkie. Następnie dodajemy Chłodnik buraczkowy WINIARY , mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do wystudzonej zupy dodajemy jogurt, zioła oraz pokrojoną rzodkiewkę(...). Formujemy okrągłe kotlety i smażymy na patelni bądź grillu. Następnie przekrojoną bułkę podgrzewamy w opiekaczu do zarumienienia. Smarujemy połówkę musztardą, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz...

  • Sałatki? Idealne na wiosnę!

    ...przekroić na pół, zostawić kilka plastrów do dekoracji, resztę drobniutko posiekać. Z jogurtu, cytryny, posiekanego koperku i przypraw przyrządzić aromatyczny sos. Na liściach sałaty rozłożyć buraczki...

  • Sezonowe warzywa świetne dla figury!

    Na straganach królują teraz pochodzące z jesiennych zbiorów kapusty, fasole, buraczki... I to bardzo dobrze! Zimowe warzywa mają mało kalorii (nie więcej, niż 20-50 w 100 g), co już czyni je doskonałymi składnikami codziennej diety, gdy chcemy zadbać o wagę. Do tego każde z tych warzywek może poszczycić się jakimś wyjątkowo dobroczynnym dla figury składnikiem - i nie chodzi tylko o błonnik! Warto...

  • Wyborne pieczyste

    ...czasu polewaj sosem, który powstał. Udekoruj zieleniną. Podawaj na zimno z ćwikłą i marynowanymi grzybkami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 60 minut Porcja: 450 kalorii Szynka pieczona(...) i zdejmij sznurek. 4. Ułóż roladę na półmisku, obłóż sałatą lub kiełkami słonecznika i gotowaną marchewką. Podawaj na zimno lub na ciepło. Jeśli zamiast twarogu dodasz do masy ser typu feta (najlepszy będzie...

  • Smacznych świąt

    ...warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie(...), cukrem, musztardą i dżemem. Dodaj sok z pomarańczy, imbir, kolendrę oraz brandy. Całość gotuj kilka minut, od czasu do czasu zamieszaj. 3. Kaczkę przełóż na półmisek, polej przygotowanym sosem, udekoruj...