• Informacje na temat:

    bulki ze spulchniaczem

Przepisy na temat: bulki ze spulchniaczem
  • Obwarzanek, precel, a może bajgiel?

    Znak unijny, kratka po ruszcie oraz to, że obsypany jest solą, sezamem albo makiem tylko do połowy - oto, po czym poznasz oryginalnego krakowskiego obwarzanka, choć teoretycznie nie trudno pomylić go z preclem albo bajglem...

  • pyszne i latwe

  • Cynamonowa bułka drożdżowa ze zmarszczkami, poprzez dużą ilość masełka, przypomina mi w smaku karnawałowe wypieki smażone na oleju, nie jest jednak taka tłusta.

  • Smaczniejsze od kupnych bułek, chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, aromatyczne, bardzo łatwe do zrobienia. Polecam

  • Bułki są super, mięciutkie i jak widać nie musimy mieć nie wiadomo jakich form do pieczenia. Wystarczą zwykłe słoiki, które zawsze mamy w domu. Ale jest jedno ale, słoiki muszą być proste bez żadnych zaokrągleń, bo wtedy będzie problem z wyjęciem tych bułek.

  • Testowałam przepis bohatera wyzwania z Przyślij Przepis.Bułeczki są miękkie i puszyste,polecam serdecznie :-)

  • Sprawdzony przepis na "Wiśniowe knedle ze słodkiej bułki"

  • Pyszne wiosenne bułki zapiekane ze szprotem wędzonym, pomidorami, papryką, oliwkami i świeżymi ziołami. Szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne.

  • Bułki zottułki to bułki typu chałka wykonywane na oryginalnej śmietanie Zott. Z podanych tutaj proporcji wychodzą 2 średniej wielkości brytfanny.

  • Bardzo łatwe do przygotowania bułki z dodatkiem dyni. Miękkie, intensywnie żółte i delikatne.

Artykuły na temat: bulki ze spulchniaczem
  • Siedem pozornie zdrowych produktów, które są kaloryczną bombą

    Przyszła wiosna. Co robisz? Cukierki i czekoladę zamieniasz na batony „fitness”, jajecznicę na masełku na sycącą owsiankę z owocami, a bułkę z serem, standardowe drugie śniadanie, na mrożony jogurt. Zamieniasz i czekasz na efekty, a tych jak nie było tak nie ma! Co gorsze, z przerażeniem zauważasz, że twoje samopoczucie pozostawia wiele do życzenia, a świeżo zakupione dżinsy znów się nie dopinają. Gdzie popełniłaś błąd?

  • Ryba nie zawsze na zdrowie

    ​Polacy jedzą za dużo wysokoprzetworzonych produktów rybnych - alarmują eksperci. Dlaczego tak je lubimy?

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    Antybiotyki w mięsie, metale ciężkie w rybach, tłuszcze trans w słodyczach... Sprawdź, jakie substancje w żywności są najbardziej niebezpieczne dla zdrowia, i poznaj sposoby na ich unikanie.