• Informacje na temat:

    bułki na ciepło

Przepisy na temat: bułki na ciepło
  • Camembert na ciepło

    Camembert w wersji na ciepło, u nas smażony na głębokim tłuszczu - to smakowite połączenie chrupiącej złocistej panierki i półpłynnego serowego wnętrza. Nie można zapomnieć o żurawinowym dodatku, który jest dopełnieniem tego prostego, ale wybornego dania.

  • Kanapki bez bułek i chleba

    ...odcedź, osącz. Przełóż do miseczki. Od razu rozgnieć widelcem. Gdy przestygnie, dosyp kaszkę i 3 łyżki bułki tartej. Dodaj olej i przyprawy. Dobrze wyrób. Z masy uformuj 12 placuszków. Oprósz je bułką...

  • Bułki pszenne z boczkiem. Proporcje na 6 sztuk.

  • Sałatki na ciepło

    Są pyszne, sycące i przyjemnie rozgrzewają – to wystarczy, by zimą często gościły na twoim stole. Dodatkowo możesz łatwo odmienić ich skład, by każdy z domowników mógł cieszyć się smakiem sałatki.

  • Smaczny pomysł na "Kanapka na ciepło"

  • Modne kanapki na ciepło

    ...sposobów: na słodko, słono, z mięsem, bez mięsa, na ciepło lub zimno. Coraz częściej wychodzimy poza schematy i po kanapkowe inspiracje sięgamy do innych krajów np. słonecznych Włoch. Jeśli należysz więc do miłośników południowego klimatu, a bez kanapki nie wyobrażasz sobie choćby jednego dnia, to sprawdź przepisy na modne sandwiche na ciepło we włoskim stylu, ale z polskim akcentem.

  • Jest to szybki i sprawdzony sposób na całkiem pożywne śniadanie na ciepło. Składniki tego zestawu dostarczą niezbędnej ilości energii na rozpoczęcie dnia :)

  • Jesienne desery na ciepło

    ...w piekarniku nagrzanym do 190 st. przez 20-25 minut. Podawaj na ciepło. np. z gałką lodów lub polane słodkim sosem.  Kokilki z kaszą jaglaną 1. Kasza: wsyp ją na sitko i przepłucz pod zimną wodą...

  • Prosty pomysł na pyszne śniadanko lub kolację, bułeczki faszerowane z jajkiem na ciepło. Są bardzo smaczne i mega chrupiące!!

Artykuły na temat: bułki na ciepło
  • Święconka na ciepło. Pomysły na podanie

    ...i przygotować na przykład sałatkę z jajkiem i wędzoną szynką. Warto także, dla odmiany, podać je na ciepło. Jajka faszerowane z pewnością wzbudzą podziw ze strony rodziny, która zawita do nas w niedzielny...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Ciepłe kluchy

    Knedle ze szpinakiem Składniki na 4 porcje: 30 dag czerstwych bułek pszennych, obranych ze skóry, 30 dag liści szpinaku, 3 jajka, 1 cebula, 1 łyżka oleju, 2 łyżki bułki tartej, 1 łyżka tartego żółtego sera, 1 łyżka siekanej natki pietruszki, sól pieprz, gałka muszkatołowa. Bułki pokroić jak najdrobniej, skropić wodą. Szpinak umyć w kilku wodach, przebrać, wrzucić na osolony wrzątek, gotować...

  • Lada dzień w całym kraju zostanie uroczyście otwarty sezon na grilla. Gęsty dym, woń kiełbasek, trzask otwieranych puszek z piwem i głośna muzyka z samochodów… A przecież można inaczej, subtelniej, romantyczniej, na przykład tak, jak widzieli to francuscy malarze... Reprodukcje obrazów: wikipedia.org Bodaj najsłynniejszym piknikowym obrazem jest Śniadanie na trawie Eduardo Maneta. O grze świateł, zerwaniem z renesansową perspektywą oraz kontrowersjach związanych z nagą kobietą napisano...

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie...

  • 28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami. Od dłuższego czasu triumfują w lokalach gastronomicznych, ciesząc się uznaniem starszych i młodszych. Trudno przejść obok nich obojętnie, bo urzekają bogactwem składników, fantazją podania, smakiem i efektem, jaki gwarantują - czujemy się po nich naprawdę spełnieni kulinarnie. O czym mowa? Oczywiście - o burgerach! Nic dziwnego, że i one mają swoje święto! Proponujemy jednak...

  • Fondue w bułkach z sałatką z kalafiora i korniszonów

    .... Bułki są wspaniałymi jadalnymi miseczkami, w których możesz zaserwować gościom na ciepło złocistą, płynną niespodziankę. 6 porcji. Czas przygotowania: 15 minut. Czas gotowania: 10-15 minut(...), musztardę i olej. Dodaj do sosu kalafior, korniszony i marynowane cebulki, przypraw do smaku solą i odstaw. Wstaw bułki do piekarnika, a w czasie, gdy będą się opiekać, zabierz się za fondue...

  • W drugim odcinku programu Bake Off - Ale Ciacho Strudel Hansa zachwycił jurorów. Poznajcie przepis Agaty i spróbujcie przygotować go samodzielnie. Ciasto: 250g mąki pszennej 550 1 jajko szczypta soli 1 łyżka octu 1 łyżka miękkiego masła 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru pudru pół szklanki wody 1 jajko do posmarowania ciasta cukier puder do posypania   Nadzienie: 1kg jabłek kwaśnych 100g rodzynek + 3 łyżki rumu 100g cukru 70g bułki tartej 100g masła 2 łyżki cynamonu skórka otarta z 2...

  • Tarta cytrynowa

    Idealne połączenie kwaśnej cytryny ze słodyczą ciasta. Ciasto wyśmienite na ciepłe popołudnia.

  • Nadchodzi najbardziej szalona noc w roku, czyli Sylwester! Spędzany na balu, w klubie albo w domowym zaciszu. W ciągu tej jednej nocy na pewno nie może zabraknąć pysznych przekąsek i gorących dań. Jak Sylwester, to nie może zabraknąć pysznych kanapeczek! Dla dużej ilości gości sprawdzą się panini, czyli te w stylu włoskim. Zrobione są zwykle z chleba lub pszennej bułki, a w środku umieszcza się różne składniki, także sezonowe. Mogą nimi być ser, szynka, salami, pieczone mięso oraz warzywa...