• Informacje na temat:

    bulki drożdżowe z serem

Przepisy na temat: bulki drożdżowe z serem
  • Fast food z różnych stron świata

    Węgierskie langosze Langosze to jedne z wielu specjałów węgierskiej kuchni pełnej wyrazistych smaków. Placki drożdżowe smaży się na głębokim tłuszczu, więc są przysmakami należącymi do tych nieco(...), smażymy placki na złoty kolor z obu stron. 8. Gotowe placki polewamy sosem czosnkowym i posypujemy startym serem. Brazylijskie coxinhas Danie w duchu "zero waste" - stanowi sposób na wykorzystanie...

  • Super ciasto na śniadanie.

  • Kotleciki są pyszne

    Z dodatkiem warzyw, sosu, specjalnych przypraw ze zwykłych kotletów zrobimy coś naprawdę pysznego! Zapraszamy do eksperymentowania w kuchni!

  • Bardzo smaczne, duże buły drożdżowe, idealne na poranne śniadanie. Polecam.

  • Wyzwania diety bezglutenowej

    ...i cukierniczych, w zdecydowanej większości, przeważa mąka pszenna: ciasta drożdżowe, słodkie bułki, pączki czy ciastka. Ale także dania obiadowe, czyli klasyczna pizza włoska, biały makaron pod każdą...

  • Delikatne, bardzo smaczne drożdżowe bułeczki z serem, posypane wiórkami kokosowymi i polane lukrem cytrynowym.

  • Smaczne potrawy na każdy dzień tygodnia

    ...i schłodź w lodówce. Rozwałkuj, piecz 10 minut w temp. 220 st. C.  2. Podsmaż pokrojoną paprykę, cukinię i cebulę. Jajka wymieszaj ze śmietaną, startym serem, wystudzonymi warzywami, solą i pieprzem...

  • Pyszne, miękkie, obłędnie pachnące bułeczki z białym serem. W sam raz na drugie śniadanie lub do kawki. Polecam!

  • Ekspert obala mity na temat pieczywa

    ...rezygnować z pieczywa - mogą sięgać po pieczywo nie zawierające pszenicy. Rynek pieczywa jest bardzo bogaty - chleb, bułki, bagietki, pieczywo jasne, ciemne, na zakwasie, drożdżowe - na pewno każdy z nas...

  • Mięciutkie, puszyste, wypełnione po brzego masą serową bułeczki. 

Artykuły na temat: bulki drożdżowe z serem
  • Drożdżowa pikanteria

    Jeżeli masz ochotę na przekąskę między posiłkami to idealny przepis dla ciebie i twoich bliskich.

  • Tarty, pizze i placuszki

    ..., odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia. Do drożdżowego rozczynu dodać pozostałą część mąki, wodę, mleko, sól i oliwę, wyrobić ciasto, odstawić na kwadrans. Wyrośnięte ciasto rozłożyć na wysmarowanej oliwą podłużnej blaszce, fantazyjnie formując brzegi. Warzywa drobno pokroić, podsmażyć z ziołami na oliwie, przełożyć na ciasto, posypać serem. Piec ok. 20 minut w 180°C. Zielona tarta z serem...

  • Nie wyrzucaj, lepiej odśwież

    ...-minutową kąpiel z dodatkiem odrobiny mąki ziemniaczanej. Natka pietruszki odzyska sprężystość po moczeniu przez 30 minut w letniej wodzie. Podeschniete ciasto Drożdżowe nawilż mlekiem. Wilgotne wstaw na...

  • Resztki po świętach: już dziś pomyśl o tym, jak je wykorzystać

    ..., wędliny w kostkę, a całość posyp tartym żółtym serem. Po 30 minutach w piekarniku masz wspaniałą kolację! Sałatka warzywna leży zapomniana w lodówce, tuż obok resztka pieczeni? Zimne mięso pokrój(...) drożdżowe czy ciasteczka. Pokruszone słodkości możesz wykorzystać do przygotowania deseru, który możesz podać z twarożkiem pozostałym po świętach, a także z owocami i bitą śmietaną. Okruchy ciasta...

  • Ciasta w wersji wytrawnej

    ...ciasto. Przełóż je do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 60 minut. Ser zetrzyj na tarce. Ugotowane jajka pokrój w   kostkę. Śmietanę wymieszaj z jajkiem oraz startym serem...

  • Ekspert obala mity na temat pieczywa

    ...z pieczywa - mogą sięgać po pieczywo nie zawierające pszenicy - mówi ekspert.  Rynek pieczywa jest bardzo bogaty - chleb, bułki, bagietki, pieczywo jasne, ciemne, na zakwasie, drożdżowe - na pewno każdy...

  • Joanna Jędrzejczyk: Przegrywanie też jest ważne

    - Janek nie wygrywając MasterChefa i tak został zwycięzcą. Możemy to przenieść na życie. Przegrywając, ale zdobywając doświadczenie, poznając swoją siłę i pasję tak czy siak wygrywamy - mówi mistrzyni mieszanych sztuk walki Joanna Jędrzejczyk, która wraz z szefem kuchni i restauratorem Janem Paszkowskim wydała książkę "Jedz, śmiej się i walcz".

  • ​Makaronowy recykling

    Wyrobienie drożdżowego ciasta na pizzę to dla wielu osób wyszcza kulinarna szkoła jazdy. Tą "pizzę" możesz zrobić nawet bez większych umiejętności a makaron i jajka, mleko i trochę warzyw zawsze znajdziesz w swojej lodówce. Powodzenia! Makaronowa pizza Składniki: 25 dag makaronu typu spaghetti, 6 małych pieczarek, 1 mała cukinia, 2 plasterki boczku lub ulubionej szynki, łyżka oliwy, sól...

  • Śniadania na świecie

    ...tradycyjne panino, czyli zapiekaną kanapkę, w najbardziej klasycznej wersji podawaną z szynką i serem peccorino lub z mozzarellą i pomidorami. Dla Francuza podstawa drugiego śniadania to pieczywo. Najpopularniejsze są oczywiście bagietki, ale powodzeniem cieszą się również chleby, np. z dodatkiem bakalii lub koziego sera oraz ciasta drożdżowe. Guten tag Ze słonecznego południa przenosimy się...

  • Święto smaku

    ...rodzynek, dodaj do masy serowej i delikatnie wymieszaj. Formę lub donicę wyłóż gazą i napełnij serem. Odstaw na noc do lodówki. Przełóż paschę do góry dnem na półmisek, zdejmij gazę i udekoruj(...) wrzątkiem. Cytrynę umyj i sparz, skórkę zetrzyj. Formę do baby wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Kiedy ciasto podrośnie, mieszaj je mikserem z końcówką do wyrabiania ciasta ok. 20 minut (możesz...