• Informacje na temat:

    bułki drożdżowe z rodzynkami

Przepisy na temat: bułki drożdżowe z rodzynkami
  • Domowe ciasta z jabłkami i gruszkami

    Tarty, szarlotki, biszkopty, kruche placki czy ciasta drożdżowe z tymi owocami możesz podawać nie tylko tradycyjnie na zimno. Pyszne są też na ciepło!

  • Bardzo smaczne, duże buły drożdżowe, idealne na poranne śniadanie. Polecam.

  • Zapiekanka chlebowa

    Składniki na 3-4 porcje: 12 kromek bułki lub jasnego chleba tostowego (może być lekko czerstwy) 5 dag miękkiego masła 3 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 150 ml mleka 200 ml śmietanki kremówki 30 proc. 2 jajka 2-3 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka cynamonu szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: 1. Każdą kromkę bułki lub chleba tostowego...

  • Wspaniały pomysł zarówno na deser, jak i na śniadanie. Na kolację ze szklanką ciepłego mleka też:). Pyszne, puszyste bułeczki maślane z suszoną morelą i rodzynkami...powrót na najpiękniejszych chwil dzieciństwa spędzonych przy kaflowym piecu u babci w kuchni gwarantowany:).

  • Przedświąteczna szkoła bab

    .... Formę na babkę wysmarować tłuszczem. Płatki migdałowe wymieszać z konfiturą. Ciasto podzielić na 4 części. Układać w formie, przekładając kolejno: płatkami z konfiturą, rodzynkami i skórkami. Na...

  • Bułeczki drożdżowe z pyszną masą makową.

  • Smakiem i wyglądem zachęcą wszystkich wybrednych i niejadków. Świetnie sprawdzają się jako prezent. Gorąco polecam bułeczki z nadzieniem jabłkowym.

  • Ciasto na babeczki jest proste wręcz banalne, a po upieczeniu jak dla mnie idealne. Składniki tylko miksujemy, rodzynki dodajemy, ciasto do foremek przekładamy i chwilę czekamy. Podczas pieczenia rosną znakomicie, a po przestudzeniu smakują wyśmienicie. Szybko się je przygotowuje, tylko dłużej się wyczekuje.

  • Bardzo szybkie i mało pracochłonne ciasto drożdżowe. Robiłam z kilku przepisów tego typu drożdżowe, ale z tego przepisu jest najsmaczniejsze. Polecam. Ciasto najlepiej przygotować wieczorem.

  • drożdżówka jest lekka, puszysta, wilgotna, aromatyczna i pysznie smakuje...........SMACZNEGO!!!

Artykuły na temat: bułki drożdżowe z rodzynkami
  • Warkocze drożdżowe z jabłkami

    Co powiesz na delikatne, drożdżowe ciasto do popołudniowej kawy? Wypróbuj przepis na pyszny warkocz jabłkowy i ciesz się niepowtarzanym smakiem.

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Strudel drożdżowa z jabłkami

    Delikatne, zawijane ciasto, a do tego filiżanka aromatycznego napoju... Oto sprawdzony przepis na idealny początek dnia.

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Drożdżowy zajączek

    Ozdabianie ciasta najlepiej zostawić dzieciom. One będą mieć frajdę, a ty – minimum pół godziny spokoju.

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Baby drożdżowe

    Na ciasto drożdżowe trzeba mieć więcej czasu, ale nie oznacza to, że jest trudne.

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Ciasto: 2,5 mąki; 8 łyżek cukru; 20 dag margaryny; 5 dag drożdży; 3/4 szklanki mleka; 3 jaja. Bakalie (rodzynki, migdały, orzechy, suszone owoce, skórka pomarańczowa); tłuszcz i tarta bułka do formy; polewa czekoladowa.

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...