• Informacje na temat:

    bułka słodka z serem

Przepisy na temat: bułka słodka z serem
  • Bułki z pożywnym nadzieniem

    ...jogurtowym.  Łódeczki z serem Sposób przygotowania Jajka włóż do lekko posolonej wody. Doprowadź do wrzenia, p czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 8-10 minut. Por natnij, oczyść, dobrze umyj(...). Przypraw do smaku solą, pieprzem i suszoną bazylią. Zetnij wierzchy bułek, wydrąż je. Napełnij farszem. Posyp żółtym serem i mozzarellą. Ułóż je na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180

  • Masz dość chleba i bułek? Oto trzy pyszne zamienniki pieczywa!

    Bułka z szynką, tost z dżemem czy kromka chleba z serem i pomidorem to proste sposoby na zaspokojenie głodu, ale niekoniecznie satysfakcjonujące rozwiązania dla naszych kubków smakowych. Oczywiście, wystarczy dodać odrobinę warzyw, kiełków czy sosu, a kanapka nabiera lepszego smaku. Co jednak zrobić, gdy znudziła nam się standardowa "baza", czyli pieczywo? Warto skorzystać z większej dostępności...

  • Schab z szynką i serem

    Schabowe nie muszą być ciągle takie same. Wykorzystaj nasz przepis i zaskocz domowników niespotykanym obiadem.

  • Przepisy na wyjątkowe kanapki z serem

    ...dekorujemy świeżymi ziołami . Smacznego! Kanapka na słono dla dzieci Składniki: słodka bułeczka 1 szt ser Hochlander 2 plasterki sałata masłowa 2 liście masło 10 g pomidor 2 plasterki...

  • Ser w diecie dziecka

    Od kiedy można podać szkrabowi kanapkę z twarożkiem, żółtym serem lub danie z camembertem? Sprawdź, co radzi nasz specjalista.

  • Przysmaki z sera

    ...dania jest bardzo proste. Usmażone naleśniki trzeba przekładać masą przygotowaną z przecieru pomidorowego wymieszanego ze startym żółtym serem, bazylią i odrobiną pieprzu do smaku. Na koniec wystarczy tort posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku do momentu, aż ser się roztopi. Smakołyki na literę "M" To dwa wyjątkowe sery: mascarpone i mozzarella. Obydwa mogą znaleźć się w menu...

  • Zapiekanki z pieczywem

    ...startym serem i rozłóż po kilka połówek pomidorków. Część bułek posyp pokrojoną szynką.  4. Rozłóż na blaszce i zapiecz przez 5-7 minut w piekarniku, nagrzanym do 180 st. Podaj posypane porwaną rukolą(...) i wyrównaj wierzch. Zapiecz w 170 st. przez 20 minut. Rozłóż grzanki i posyp je serem oraz odłożoną cebulką. Zapiekaj jeszcze przez 10 minut.  Koszyczki ze szpinakiem Sposób przygotowania...

  • Zielone knedle z kurkami

    Składniki na 4 porcje: Knedle: 10 dag mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) po 1 łyżce posiekanych ziół: natki selera, pietruszki, koperku, bazylii, szałwii 1 słodka cebula 1 ząbek czosnku 25 dag czerstwej bułki 8 dag mąki pszennej 3 jajka 15 dag żółtego sera 1 łyżka masła sól pieprz  Sos: 25 dag kurek 2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szkl...

  • Śniadanie do plecaka

    Twoje dziecko ma dość bułek z szynką i serem? W szkolnym sklepiku nie ma nic smacznego? Przygotuj mu oryginalne śniadanie, które zapewni odpowiednią dawkę energii na resztę dnia. Oto pomysły na proste i ciekawe dania, które zastąpią kanapkę lub będą dla niej świetnym towarzystwem.

  • Hamburger ma swoje święto

    Klasycznie podaje się go z mięsnym kotletem. W wersji wegetariańskiej, można zastąpić go kotletem sojowym, z buraka albo grillowanym serem. Obowiązkowo jednak powinien znaleźć się w nim pomidor i majonez. We wtorek przypada Światowy Dzień Hamburgera.

Artykuły na temat: bułka słodka z serem
  • Słodka wyspa

    Tego roku wiosna dziwnymi chodziła drogami (Potop t. 3, rozdz. 4), pisał kiedyś Henryk Sienkiewicz i słowa te pasują do tegorocznej pogody.

  • Tradycja wypieku rogali świętomarcińskich trwa od 1891 roku. Zwyczaj ten rozpoczął się w Poznaniu, jednak z biegiem lat staje się coraz popularniejszy w całej Polsce, a co roku w samej stolicy rogala świętomarcińskiego tylko 11 listopada konsumuje się aż 250 ton tego specjału. Fot. 123RF/Picsel Jest słodki, pełen pysznego nadzienia, a do tego ma niesamowitą historię. Jego wyjątkowość każdego roku przyciąga do stolicy Wielkopolski tysiące turystów. Rogalami świętomarcińskimi Poznaniacy...

  • Historia pewnej bułki

    .... Przygotuj sałatkę z kapusty, bazylii i jabłka, polej sosem i wymieszaj. Pieczeń pokrój w cienkie plastry. Układaj je wraz z serem i warstwą sałatki na kromkach przekrojonej bagietki. Do kanapek podaj...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Ser na śniadanie

    ...żółtego sera, 1/2 czerwonej papryki, łodyga selera naciowego, jajko, bułka tarta, tłuszcz do smażenia, żurawina do mięs, sól, pieprz, słodka papryka w proszku. Seler i paprykę myjemy, czyścimy, kroimy(...) sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Każdą kromkę pumpernikla smarujemy ziołowym serem. Na serze układamy plasterki dekoracyjnie zwiniętego łososia. Całość ozdabiamy odłożonymi gałązkami koperku...

  • Oto przepis na słodką pizzę, którą Ania Zakrzewska postanowiła zaserwować jurorom programu "Bake Off Junior". Crème pâtissière 250 ml mleka 1 laska wanilii 2 żółtka 40 g cukru 25 g mąki ziemniaczanej 250 g serka mascarpone Słony karmel 4 łyżki cukru 1/3 szklanki wody 8 łyżek śmietany kremówki 2 łyżki masła 1/3 łyżeczki soli   Pizza 250 g malin 100 g obranych niesolonych pistacji świeża bazylia 1 łyżka cukru 100 g czerwonych porzeczek Crème pâtissière Ugotować mleko z laską wanilii....

  • Księga smaków: Kozi ser

    ...zimną wodą. Dodaj 2 łyżeczki bazyliowego pesto, cebulę i wymieszaj. Wyłóż na talerze, posyp pokruszonym serem kozim i listkami bazylii. Skrop oliwą, posyp płatkami chili. W wersji na ciepło Ser...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem feta

    ​Choć przepis na ciasto makaronowe to klasyczna cypryjska receptura, farsz, którym je wypełnimy, nie jest już taki tradycyjny. Zanim zaczniemy, warto podkreślić ogromną różnicę pomiędzy przypalonym i SPALONYM porem. Nadzienie powinno mieć słodki smak przypalonych warzyw, jednak nie powinno smakować popiołem, dlatego przygotowując to danie, musimy zachować szczególną ostrożność. Dla odrobiny luksusu rozsmaruj na talerzu trochę kalafiorowej skordalii i udekoruj ravioli startymi truflami.

  • Mazurki i baby – kolorowe, lukrowane, pełne fantazji – stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki”, bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść. Mazurek to charakterystyczne niskie ciasto, przyozdobione bakaliami, polewą lub marcepanem. Uważany za tradycyjnie polski wypiek, trafił do nas prawdopodobnie w XVII wieku z Turcji. Jego symbolika...