• Informacje na temat:

    bułka do kebaba

Przepisy na temat: bułka do kebaba
  • Domowy kebab

    Zdrowsza wersja typowego dania typu fast food. Zasmakuje dzieciom i dorosłym. Przygotowanie własnego ciasta na bułkę wydaje się dość pracochłonne, ale na pewno się opłaca - gotowe bułki i placki na kebab nie równają się z tymi domowymi.

  • Kumpir

    Kumpir to tradycyjna turecka zapiekana przekąska z mnóstwem smakowitych, kolorowych dodatków. Przypomina nieco hamburgera, z tą różnicą, że bułkę zastąpił... ziemniak.

  • Gyros na talerzu

    Zdrowsza wersja popularnego dania typu fast-food. W tym wariancie mięso z dodatkami zamiast do wnętrza bułki trafia prosto na talerz.

  • Domowy fast food

    Dzieci je po prostu uwielbiają, dorośli zaś traktują dania szybkie jak grzeszną przyjemność. Przedstawiamy nasze najlepsze propozycje domowego fast foodu, które są zdecydowanie zdrowsze od „gotowców” kupowanych w budce na mieście.

Artykuły na temat: bułka do kebaba
  • Ile to ma kalorii?

    ...powiększymy ub dorzucimy do niego jakieś dodatki, ilość kalorii rośnie. Zapiekanka Bułka i ser razem dają od 600 do 800 kalorii.

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...

  • Miel i smaż

    ...suche.  Jakie mięso wybrać? Drobiowe: sprawdzi się szczególnie w pulpecikach w lekkim sosie lub w grillowanych na ruszcie kebabach. Jest mało kaloryczne. Wołowe: niezawodne do klasycznych(...) kebabami.

  • Jak można nie kochać kogoś, kto robi dla nas tosty? Ale co to właściwie znaczy robić tosty? Czy za wrzucenie do tostera, czy włożenie do opiekacza kilku kromek pieczywa, powinniśmy obdarzać kogoś miłością? Fot. 123RF/Picsel Amerykański sposób na tosty - to właśnie ten, już opisany. No i jaka to sztuka? Wystarczy mieć toster. Równie amerykańską metoda są tzw. sandwicze - żadnej filozofii tu nie ma - dwie kromki, ser, pomidor, opiekacz... Są jednak tosty warte najpiękniejszych uczuć. I nie...

  • Od zasmażki do fusion

    ​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.

  • Jerzego Owsiaka nie trzeba nikomu przedstawiać. Jego Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy to wydarzenie, którym co roku żyje cała Polska. Specjalnie dla Was dowiedzieliśmy się, jakie są jego kulinarne upodobania. Jerzy Owsiak z wnuczką na Przystanku Woodstock. / fot. AKPA.PL Czego nie może zabraknąć w kuchni Jurka Owsiaka? Jaka jest jego ulubiona przekąska, a jakie danie najlepiej wspomina z dzieciństwa? I dlaczego nie je owsianki? Wywiad w imieniu Smakera przeprowadziła wnuczka Jurka - Maja!...

  • Urlop od wyrzeczeń

    Latem łatwiej dbać o figurę? Akurat! Owszem, przed wyjazdem każda z nas robi, co może, by dobrze wyglądać w bikini. Ale na miejscu zaczynamy sobie dogadzać. I w tydzień zjadamy tyle kalorii, co normalnie przez pół miesiąca. Skąd to wiemy? Z najnowszych wyliczeń dietetyków. Wspólnie z ekspertami ogłaszamy akcję wróć z wakacji bez „nadbagażu”.

  • Nowa książka autorki bloga Qmam kasze. Polska odpowiedź na kulinarny, światowy trend "no waste cooking". Maia Sobczak, blogerka i autorka książek od kilku lat coraz aktywniej promuje trend no waste, czyli ideę niemarnowania jedzenia, gotowania z tego, co zostanie nam z poprzednich posiłków, czarowania z różnych produktów, które w pierwszym odruchu zwykle wyrzucamy - z liści kalafiora, obierek jabłek, czerstwej bułki, czy resztki białego wina na dnie butelki. Tak gotowały nasze babcie i nasze...

  • Na jego punkcie oszaleli miłośnicy zdrowego odżywiana z całego świata. Kefir doskonale wpływa na nasz organizm, stabilizując go i zapewniając mu moc substancji odżywczych. Tylko jak włączyć go do codziennej diety? Fot. 123RF/Picsel Kefir jest napojem mlecznym, który już od bardzo dawna znany jest na Kaukazie. Stamtąd zawędrował do innych krajów, w tym do Polski, gdzie bardzo szybko zaczęto wykorzystywać go jako bardzo zdrowy i smaczny element codziennej diety. Zgodnie ze starym sposobem,...

  • Malutkie, czarne ziarenka czarnuszki kryją w sobie niezwykły smak oraz liczne substancje odżywcze, dzięki którym będziemy mogli uniknąć wielu groźnych chorób. Fot. 123RF/Picsel Niewielkie ziarenka czarnuszki mogą was naprawdę bardzo mocno zaskoczyć. Znajdziemy w nich ponad 100 związków aktywnych, które doskonale wpływają na nasze zdrowie. Czarnuszka zawiera w sobie różnorodne kwasy tłuszczowe, w tym bardzo rzadki kwas eikozadienowy, palmitynowy i mirystynowy. Ponadto, jest fantastycznym...

Wideo na temat: bułka do kebaba
  • Domowy kebab

    Kebab - każdy jadł to danie kuchni orientalnej. W Polsce najczęściej jedzony w bułce z pysznymi dodatkami. Jak przyrządzić kebaba w domu? Zdziwicie się, jakie to proste!

  • Domowy kebab

    Kebab - każdy jadł to danie kuchni orientalnej. W Polsce najczęściej jedzony w bułce z pysznymi dodatkami. Jak przyrządzić kebaba w domu? Zdziwicie się, jakie to proste!

  • Domowy kebab

    Kebab - każdy jadł to danie kuchni orientalnej. W Polsce najczęściej jedzony w bułce z pysznymi dodatkami. Jak przyrządzić kebaba w domu? Zdziwicie się, jakie to proste!