• Informacje na temat:

    bułeczki ze słoika

Przepisy na temat: bułeczki ze słoika
  • Skoro to przepis Gregorhspeeda to wchodzę. Sprawdzony polecam.

  • Miód z czarnuszką i czarnym bzem

    ​Intrygująca nowość z Pasiek Rodziny Sadowskich! Takiego połączenia jeszcze nie było, ale w Pasiekach Rodziny Sadowskich lubimy odważne smaki. Dzięki temu nasze miody to nie tylko prosty duet słodyczy i zdrowia, ale także wyjątkowo intrygujący przysmak. Miód z czarnuszką i czarnym bzem zaskakuje nieoczywistym słodko-cierpkim smakiem, a do tego jest prawdziwą bombą witaminową.

  • Chrupiąca surówka, którą możemy przechowywać w słoiku nawet 3 tygodnie!

  • Rodzinny piknik – propozycja menu

    .... Krewetki smarujemy mieszanką oliwy, soli i soku z limonki i podsmażamy na patelni. Do słoika wkładamy warstwami wszystkie składniki (awokado, pomidorki, ogórek, rzodkiewka, upieczona ciecierzyca, papryka(...). Zawijamy. Domowe bułeczki drożdżowe Pyszne, domowe bułeczki drożdżowe z wiśniami. Jeśli nie mamy czasu lub ochoty na ręczne drylowanie wiśni zaopatrzmy się w te, które są już bez pestek...

  • Trochę czasu zajmuje zrobienie przysmaku,ale warto.Jest bardzo smaczny.Polecam.

  • Co w różnych rejonach Polski je się na śniadanie wielkanocne?

    ...daniem jest również biała kiełbasa w słoikach. Przyrządza się ją na dwa sposoby - upychając całe zwoje kiełbasy do słoika lub rozdrabniając je na niewielkie kawałeczki. Całość zalewa się tłuszczem(...) i Tarnowskich Gór króluje szpajza - krem z utartych z cukrem jajek z dodatkiem żelatyny i owoców. Obowiązkowo na stołach powinny znaleźć się również buchty - słodkie drożdżowe bułeczki oraz nietypowa babka...

  • Puszyste bułeczki do odrywania z serem, pieczarkami i suszonymi pomidorami. Są idealne do maczania w oliwie z oliwek albo w towarzystwie sałatki. Sprawdzą się na każdą imprezę. :)

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...rozmaryn, oliwki , doprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Gotować dalsze 5 minut. Można podawać z pieczywem. Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja zawiera: 1630 kJ/389 kcal Bułeczki zapiekane(...). Zmiksować, dodać śmietanę. Ewentualnie doprawić. Można serwować na ciepło lub zimno. Bułki namoczyć w zimnej wodzie, cebulę drobno pokroić. Odciśnięte bułeczki, mięso, jajka i cebulę dobrze wyrobić. Doprawić...

  • Bułki są super, mięciutkie i jak widać nie musimy mieć nie wiadomo jakich form do pieczenia. Wystarczą zwykłe słoiki, które zawsze mamy w domu. Ale jest jedno ale, słoiki muszą być proste bez żadnych zaokrągleń, bo wtedy będzie problem z wyjęciem tych bułek.

Artykuły na temat: bułeczki ze słoika
  • Wanda Jackowska, Konfitury

    Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lub warzyw oryginalny smak.

  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • Nasza domowa piekarnia

    .... Przygotuj zakwas. Do dużego, wyparzonego słoika wsyp 1/2 szklanki mąki żytniej, wlej 1/2 szklanki przegotowanej wody o temperaturze pokojowej i dokładnie wymieszaj. Słoik przykryj gazą i odstaw w ciepłe(...) temp. do 180° C, piecz jeszcze ok. 45 minut. Pszenne bułeczki Składniki na 10 sztuk: 35 dag mąki pszennej (typ 650 lub 750), 15 g świeżych drożdży, 1 jajko, 200 ml letniego mleka, 1 łyżeczka cukru...

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • Z brzoskwiniami i morelami

    ...składników. Masę serową przelej na ciasto. Na wierzchu ułóż połówki brzoskwiń. Piecz 35-40 min w temperaturze 170°C.  Bułeczki z nadzieniem Składniki na 12 sztuk: Na ciasto: 50 dag mąki pszennej...

  • W czwartym odcinku uczestnicy programu musieli zmierzyć się z pozornie łatwym zadaniem - upiec tzw. "odrywane ciasto". Uznanie jurorów w tej konkurencji zdobyła Agata, która znakomicie połączyła słodycz bułeczek z lekko kwaskowatą konfiturą. Ciasto: 0,5 kg mąki 550 280ml ciepłego mleka 8g suchych drożdży 100g masła 1 jajko 4 łyżki cukru szczypta soli Kruszonka: 50g masła 100g mąki pszennej 50g cukru pudru Konfitura z pomarańczy: 7-8 pomarańczy zwykłych lub czerwonych dwie garście...

  • Dieta odkwaszająca

    ...zawierających w swoim składzie sól - gotowych mieszanek przypraw, sosów w słoikach, zup w proszku, konserw, dań do szybkiego odgrzania, samodzielnie przygotowuj natomiast potrawy z użyciem naturalnych...

  • Zanim zaczniesz przygotowywać domowe marmolady i dżemy, upewnij się, że dysponuje odpowiednimi słoikami, w których zamkniesz smaki lata. Fot. 123RF/Picsel Wybór odpowiedniego słoika na przetwory jest  bardzo ważny, gdyż to od niego zależy trwałość naszych ulubionych weków. Jeśli przełożymy je do uszkodzonych lub zanieczyszczonych słoików, przetwory mogą bardzo szybko spleśnieć. Warto więc poświęcić kilka chwil i zwrócić uwagę na wybór odpowiedniego naczynia. Jeszcze do niedawna najbardziej...

  • Danie z tego... co zostanie

    ...- resztą masy ziemniaczanej. Piecz około godziny w temp. 175 st. C. Uratowane bułeczki Składniki: • 6 czerstwych bułeczek maślanych lub czerstwa chałka (ok. 50 dag) • 200 ml mleka • 4 czubate(...) lub wiśniami) • łyżka płynnego miodu • 4-6 kulek lodów waniliowych • łyżka cukru pudru. Bułeczki pokrój w drobną kostkę, włóż do miski. Mleko zagrzej, wymieszaj z cukrem. Zalej bułki. Odstaw na około...

  • Najczęściej robimy z nich powidła, ale nie warto ograniczać się wyłącznie do jednego przepisu. W końcu sezon na śliwki należy odpowiednio wykorzystać. Fot. 123RF/Picsel Śliwki to nie tylko smaczne, ale też wyjątkowo zdrowe owoce. O tej porze roku nie brakuje ich w sklepach ani na straganach. Jeśli jednak chcemy cieszyć się ich smakiem przez cały rok, warto przygotować z nich różnorodne przetwory. W tym wypadku możliwości są niemal nieograniczone: począwszy od klasycznych powideł, poprzez...