• Informacje na temat:

    brzoskwinie do sloikow

Przepisy na temat: brzoskwinie do sloikow
  • Aromatyczne przetwory

    Morele i brzoskwinie w słoikach.

  • Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa

    Czereśnie, brzoskwinie, papryka, pomidory – lipiec i sierpień to najlepszy czas, by pomyśleć o smakowitych zapasach na jesień i zimę. Domowe przetwory z całą pewnością poprawią nam samopoczucie i odporność w trakcie chłodniejszych, krótszych dni.

  • Morelowy sernik z wiórkami kokosowymi

    Kusi delikatną masą serową i tropikalną nutką. Równie dobrze będzie smakował z duszonymi jabłkami albo brzoskwiniami z puszki.

  • Łowicz zmienia się dla najmłodszych!

    Łowicz prezentuje pyszną propozycję stworzoną specjalnie z myślą o najmłodszych smakoszach! Marka wprowadziła do swojej oferty znane i lubiane dżemy 100% z owoców EXTRA GŁADKIE w trzech wyjątkowo lubianych przez dzieci, ale też dorosłych smakach: truskawka, brzoskwinia i wiśnia. To jedyne takie produkty na rynku – pozbawione są pestek, cząstek owoców i mają wyjątkowo gładką, aksamitną konsystencję. A ponieważ powstały w 100% z owoców, zawierają z nich samo najlepsze. Do sięgnięcia po słoik...

  • Składniki: 1 kg ryb z morszczuka lub mintaja - filety, 1 puszka brzoskwini, 3-4 średnich cebul, 1 mały słoik ketchupu, 1 słoik czerwonej papryki.

  • Konfitura brzoskwiniowo-morelowa to lato zamknięte w słoiku

    ...brzoskwinie wrzucamy do wrzątku i obgotowujemy przez minutę. Następnie schładzamy błyskawicznie w wodzie z lodem, dzięki czemu łatwo odejdzie skórka. Obrane brzoskwinie dzielimy na pół i usuwamy z nich...

  • Karnawałowe potrawy

    Karnawał to czas zabawy, domówek i biesiad przy stole. Podpowiadamy, co idealnie sprawdzi się na karnawałowe ucztowanie.

  • Szparagi zawijane z szynką dojrzewającą

    Pomysł na smaczną przystawkę!

  • Dżemowe smakołyki w nowoczesnym wydaniu

    Dżem brzoskwiniowy z pistacjami Brzoskwinie kroimy w kostkę, mieszamy z Dżemixem i zagotowujemy. Kiedy owoce zaczną bulgotać dodajemy posiekane pistacje, cukier i gotujemy przez kolejne 2-3 minuty. Po tym czasie dżem przekładamy do słoików.     Konfitura z suszonej żurawiny z chili Żurawinę umieszczamy w miseczce i zalewamy ją sokiem pomarańczowym, a następnie pozostawiamy na...

  • Pyszna konfitura z brzoskwiń

    Sposób przygotowania: Brzoskwinie obrać i pokroić na drobne kawałki. Zasypać cukrem i pod przykryciem zostawić na 2 godziny. W tym czasie powinny puścić sok. Stawiamy garnek na małym ogniu, dodajemy cukier waniliowy i znów dosypujemy zwykłego cukru. Mieszamy intensywnie co jakiś czas, aby konfitura nie przypaliła się. Jeśli brzoskwinie nie puściły zbyt dużo soku, to dolewamy niewielką...

Artykuły na temat: brzoskwinie do sloikow
  • Tego o brzoskwiniach nie wiedziałaś

    Brzoskwinie najlepiej jeść świeże, ze skórką, w pełni dojrzałe, chociaż możemy je przechować w lodówce nawet przez tydzień.

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • Z brzoskwiniami i morelami

    ...tłuszcz, jajko oraz wodę. Szybko zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń w folię spożywczą, włóż do lodówki na ok. 60 min. Brzoskwinie dokładnie umyj, sparz i zdejmij z nich skórkę. Przekrój(...), piecz ok. 40 min, aż brzegi ciasta się zrumienią. Rada:Brzoskwinie można posmarować podgrzanym mlekiem i miodem (po 1 łyżce) Pierożki z morelami Składniki na 20 sztuk: Na ciasto: 3 szklanki mąki...

  • Zanim zaczniesz przygotowywać domowe marmolady i dżemy, upewnij się, że dysponuje odpowiednimi słoikami, w których zamkniesz smaki lata. Fot. 123RF/Picsel Wybór odpowiedniego słoika na przetwory jest  bardzo ważny, gdyż to od niego zależy trwałość naszych ulubionych weków. Jeśli przełożymy je do uszkodzonych lub zanieczyszczonych słoików, przetwory mogą bardzo szybko spleśnieć. Warto więc poświęcić kilka chwil i zwrócić uwagę na wybór odpowiedniego naczynia. Jeszcze do niedawna najbardziej...

  • Żeberka „palce lizać” z brzoskwiniowym sosem BBQ

    ...190°C. Pokrój brzoskwinie na połówki i ułóż je na głębokiej blasze do pieczenia przeciętą stroną do góry. Posyp je brązowym cukrem. Piecz przez 35-40 minut, aż brzoskwinie nabiorą koloru. Włóż brzoskwinie do dużego garnka razem z sokiem, który wydzielił się podczas pieczenia. Dodaj cebulę, czosnek, imbir, ocet, miód, bourbon, paprykę, sól i proszek z wędzonych papryczek chili i doprowadź do...

  • Antonówki z mlekiem kokosowym, kawa z kasztanami i pigwa z zieloną herbatą – przedstawiamy niebanalne kompozycje smakowe kojarzące się z jesienią. Jesień wcale nie musi być nudna, wystarczy pokochać jej smaki/Picsel Co prawda po lecie zostały nam już tylko piękne wspomnienia uwiecznione na fotografiach z wakacji, nie oznacza to jednak, że skończył się sezon na świeże smaki. Jesień ma nam naprawdę wiele do zaoferowania. W ogródku już wyrosły gigantyczne dynie, a w sadach można zbierać jabłka,...

  • Brzoskwiniowy dżem z imbirem

    Składniki 1 kg brzoskwiń, 250 g cukru, 1 łyżeczka świeżo startego imbiru, sok z cytryny P rzygotowanie Brzoskwinie umyj i włóż do garnka o szerokim dnie. Zalej wrzątkiem i zostaw na parę minut(...).  Smaż brzoskwinie na małym ogniu, regularnie mieszając, aż do rozpadnięcia się owoców i otrzymania odpowiedniej konsystencji. Gorący dżem przełóż do czystych i wyparzonych słoików. Pasteryzuj około 15

  • Po słoik pysznego, domowego dżemu lub marmolady w długie, jesienne lub zimowe wieczory lubi sięgnąć chyba każdy z nas. Warto więc wykorzystać pełnię wiosny i lata, by na czas zgromadzić odpowiednie produkty i przygotować się do procesu pasteryzacji. W nagrodę otrzymujemy pełnowartościowe rarytasy, które oprócz walorów smakowych dostarczą nam również cennych witamin i minerałów. Fot. 123RF/PICSEL Zanim jednak wyparzymy słoiki, warto skupić się nad istotą zdrowych przetworów. Na co zwrócić...

  • Zatrzymaj lato na dłużej... w słoiku

    ..., jagody, brzoskwinie, mirabelki i inne. Polacy najchętniej jadają dżemy i konfitury z truskawek, wiśni, owoców leśnych, śliwek. Przetwory można przechowywać w słoikach typu Weck (weki). Mają one...

  • Z badań wynika, że lunch statystycznego Polaka to kanapka jedzona przy komputerze. Obiad to ważny posiłek, który ma duży wpływ na naszą efektywność w pracy. Samodzielne przygotowanie lunchu do pracy wbrew pozorom wcale nie jest takie trudne i czasochłonne. Co jadamy w pracy? Analitycy firmy Pipdrive zbadali efektywność pracowników handlowych w europejskich krajach. Zwrócili uwagę, że Polacy w porównaniu do Francji i innych krajów Europy Zachodniej ciężko pracują, często kosztem przerwy...