• Informacje na temat:

    brytfanki

Przepisy na temat: brytfanki
  • Pieczenie z rumianą skórką

    ...zachowaj. Karkówkę włóż do brytfanki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz ok. 1 godziny i 30 minut. W czasie pieczenia mięso kilka razy posmaruj pozostałą marynatą.  3. Podawaj np. z piure(...) minutach pieczenia do brytfanki wlej 1 i 1/2 szkl. gorącej wody. W trakcie pieczenia mięso często polewaj sosem z dna brytfanki.  2. Miód wymieszaj z olejem, marmoladą i sosem sojowym. Posmaruj szynkę...

  • Sprawdzony przepis na "Schab z soczystą gruszką"

  • Nacinany schab ziołowy

    ...bulionem wymieszanym z winem. Piecz ok. 1,5 godziny w temp. 180 st. Od czasu do czasu polewaj pieczeń sosem z dna brytfanki. Gotowe danie udekoruj odłożonymi ziołami. Podawaj np. z pieczonymi...

  • Delikatne i kruche mięso,chrupiąca skórka i farsz ,który dopełnił całości . Na świąteczny obiad polecam:) Jeśli mamy więcej osób na obiedzie proponuję zrobić dwie perliczki.

  • Kurczak pieczony z ziemniakami

    ...dołóż ziemniaki, pomidory i mięso. Wstaw do lodówki na kilka godzin, a jeszcze lepiej na noc. 3. Zamarynowane składniki przełóż do brytfanki. Piecz przez 40 minut w temp. 160 st. Przed podaniem posyp...

  • Najlepsze jakie piekłam ;-)

  • Boczek opata z czosnkiem i wódką kminkową

    ...miejsce. W tym czasie kilka razy boczek obróć, aby dobrze się zamarynował. 3. Zamarynowany boczek osącz z marynaty (płyn zachowaj), przełóż do brytfanki. Podlej połową marynaty. Wstaw do piekarnika...

  • Sprawdzony przepis na "Szynka w glazurze"

  • Schab szpikowany goździkami

    Sposób przygotowania 1. Schab opłucz, osusz, wierzch delikatnie ponacinaj w krateczkę i naszpikuj goździkami. Mięso włóż do brytfanki. Margarynę stop. Gorącą polej mięso. Posyp je solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez godzinę i 45 minut. W czasie pieczenia szynkę często polewaj sosem z dna brytfanki.  2. Konfiturę podgrzej...

  • Sprawdzony przepis na "Zrazy z cielęciny"

Artykuły na temat: brytfanki
  • ...kaczkę z brytfanki, wywar przecedź do rondelka. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w zimnym bulionie wlej do wywaru z kaczki i mieszając zagotuj. Ponownie włóż pomarańcze. Sos dopraw, przelej do eleganckiej...

  • Kaczka w pomarańczach

    ...kaczkę z brytfanki, wywar przecedź do rondelka. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w zimnym bulionie wlej do wywaru z kaczki i mieszając zagotuj. Ponownie włóż pomarańcze. Sos dopraw, przelej do eleganckiej...

  • Kaczka z imbirem w pomarańczach

    ...godzinie pieczenia do brytfanki włóż cząstki świeżej pomarańczy i wstaw z powrotem do piekarnika piecz jeszcze przez 40 minut. Zobacz także:

  • Pieczeń jałowcowa

    ..., a potem wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Po 45 minutach pieczenia obróć mięso. Piecz przez kolejne 45 minut, często polewając je sosem z dna brytfanki.  4. Gotowe danie udekoruj...

  • Zrazy wołowe

    ...brytfance rozgrzać olej. Wrzucić boczek, smażyć 4 minuty, aż zrobi się rumiany i chrupiący. Wyjąć go z brytfanki. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę. Wyjąć ją. Do brytfanki włożyć zrazy. Szybko je...

  • Pieczeń wieprzowa

    ...wyjmij z brytfanki, trzymaj w cieple, żeby nie wystygło. Sos z dna brytfanki przecedź przez gęste sitko, usuń z powierzchni tłuszcz, następnie wymieszaj z sokiem pomarańczowym i zagotuj. Zagęść go...

  • Cytrynowy filet z pieca

    ...minut. Od czasu do czasu mięso polewać sosem z brytfanki. Pieczeń z warzywami wyłożyć na talerze. Udekorować ziołami.  Zobacz także:

  • Tusza indycza w sosie grzybowym

    ...z dna brytfanki. Pieczarki oczyść, kurki osącz z zalewy, ewentualnie pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć pieczarki, smaż je 5 minut. Dołóż kurki, smaż przez chwilę. Pod koniec oprósz solą i pieprzem. Fasolkę wrzuć do posolonego wrzątku, gotuj 10-12 minut. Odcedź na sitku.  Indyka wyjmij z brytfanki. Trzymaj w cieple, żeby nie wystygł. Sos z dna brytfanki przecedź przez gęste...

  • Schab w marynacie mlecznej

    .... Cebulę obierz i pokrój w ósemki.  3. Mleko wlej do rondelka. Dodaj cebulę, czosnek oraz listki laurowe. Doprowadź do wrzenia. Gorące mleko (razem z dodatkami) wlej do brytfanki - powinno sięgać do...

  • Karkówka z kluskami śląskimi

    ...pojemnika. Obłóż liśćmi laurowymi i ziarnami ziela angielskiego. Odstaw. 4. Oczyść pieczarki papierowym ręcznikiem i obierz ze skórki. Pokrój na duże kawałki. 5. Karkówkę przełóż do brytfanki. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i piecz około półtorej godziny, aż mięso będzie miękkie. Na kwadrans przed końcem dodaj pieczarki. Gdy się zarumienią, wlej do brytfanki pół szklanki przegotowanej zimnej wody...