• Informacje na temat:

    brownie z orzechami i cynamonem

Przepisy na temat: brownie z orzechami i cynamonem
  • Ciasto marchewkowe w słoiku?

    Aby do swojej diety przemycić nieco warzyw, warto używać ich nawet do deserów. Ostatnio modne są brownie z buraka albo fasoli czy ciasto marchewkowe. Katarzyna Burzyńska-Sychowicz zdradza swój sposób na to ostatnie, które zamknęła w słoiku...

  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    .... Ciasto rozdzielić do foremek, posypać pozostałymi orzechami Piec w piekarniku nagrzanym do 175 st. C przez ok. 15minut. Białka ubić na pianę, stopniowo dodawać 150 g cukru. Dobrze ubitą pianę nałożyć do rękawa cukierniczego. Muffinki wyjąć z piekarnika, nałożyć czapeczki z piany i piec jeszcze 8-10 minut. Czas przygotowania: 50 minut Jedna porcja zawiera: 1260 kJ/301 kcal Muffinki brownie...

Artykuły na temat: brownie z orzechami i cynamonem
  • Sernik dyniowy

    ...ciastem formę o średnicy 26 cm. Posyp posiekanymi orzechami włoskimi. Piecz w 160 stopniach C przez 25 minut. Do miski włóż twaróg, cukier, przesianą przez sito mąkę, cynamon, gałkę i cukier waniliowy, zmiksuj. Następnie dodaj jajka i znów ubij. Dołóż puree z dyni i śmietankę. Jeszcze raz zmiksuj. Wyłóż masę serową na spód brownie i piecz przez 15 minut w 160 st. C. Następnie zmniejsz...

  • Wilgotne i mocno czekoladowe – takie jest prawdziwe brownie, a jeśli dodamy do niego wiśnie otrzymamy uzależniająco pyszne ciasto, które jest najlepszym przykładem tego, że liczy się wnętrze a nie wygląd zewnętrzny. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste, a co ważniejsze to ciasto nie może się nie udać. Brownie pokochacie za intensywny smak ale także za to, że długo pozostaje świeże, legendy głoszą, że po trzech dniach jest najlepsze ale kto mógłby się tak długo powstrzymywać? Składniki:...

  • Wesele bez mięsa?

    ...albo daktylami. Te ostatnie często są używane, po zmiksowaniu z orzechami, pestkami słonecznika i wioskami kokosa, jako spody do tart. Do najczęściej przygotowywanych słodkości należą rozmaite tarty, brownie, ciasta z owocami, babki, kruche ciasteczka, "serniki" z tofu, nerkowców lub kaszy jaglanej, modne makaroniki, bezy, praliny i deserki w pojemniczkach. Również torty można przygotować, bazując...

  • Miodownik to ciasto deserowe, wywodzące się z żydowskiej tradycji weselnej. W Polsce przepis ten nieco zmodyfikowany, często wykorzystywany jest na świątecznych stołach. Fot. materiały prasowe To co zachęca do jego wykonania to niewątpliwie wyjątkowy smak półkruchego ciasta przełamanego kremową masą budyniową i słodkim kajmakiem. Dodatkowym atutem jest niezwykła prostota jego wykonania, która przekonuje do spróbowania swoich sił w cukiernictwie. Składniki na ciasto: · 200 g miękkiego masła ·...

  • Jedz i bądź piękniejsza

    .... Lepiej sięgać po nie dwie godziny po posiłku. Wystrzegaj się rafinowanego cukru, bo przysparza ci zmarszczek Lubisz latte z syropem, masz słabość do brownie? Wobec tego powinnaś wiedzieć, co to są...

  • Porządna dawka energii, dzięki której przetrwasz nawet najcięższy dzień. SKŁADNIKI - 100 g płatków owsianych - 500 ml mleka - 2 banany - 1 jogurt naturalny mały - 2-3 łyżki masła kokosowego - płatki kokosowe - 1 łyżeczka cynamonu - 6 kostek białej czekolady (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wsypujemy płatki owsiane i zalewamy je mlekiem. Zagotowujemy. Dodajemy masło kokosowe. Gotujemy przez około 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu.Krok 2Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 miseczek w...

  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    .... Ciasto rozdzielić do foremek, posypać pozostałymi orzechami Piec w piekarniku nagrzanym do 175 st. C przez ok. 15minut. Białka ubić na pianę, stopniowo dodawać 150 g cukru. Dobrze ubitą pianę nałożyć do rękawa cukierniczego. Muffinki wyjąć z piekarnika, nałożyć czapeczki z piany i piec jeszcze 8-10 minut. Czas przygotowania: 50 minut Jedna porcja zawiera: 1260 kJ/301 kcal Muffinki brownie...

  • Czy naprawdę cynamon przeciwdziała cukrzycy? Na czym polega niebezpieczna moda związana z cynamonem? Czy rzeczywiście jest toksyczny dla wątroby? Zobacz! Fot. 123RF.COM/PICSEL Dodajemy go do ciast, deserów, tradycyjnego suszu; w niezmielonej formie rulonika może też stanowić ozdobę. Dawniej wierzono, że przynoszą go Cynamonowe Ptaki. Nadal łączymy z nim wiele przekonań, a także mitów. Jemy korę z drzew Cynamon to nic innego, jak wysuszona kora drzewa o nazwie cynamonowiec (istnieje ponad 200...

  • Przyprawa ta nieodzownie kojarzy nam się z jesienią oraz zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia. Okazuje się jednak, że poza tworzeniem miłej atmosfery, cynamon doskonale wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Cynamon dotarł do nas wprost z dalekiego Cejlonu i bardzo szybko podpił serca wszystkich, którzy go spróbowali. Znamy go przede wszystkim jako przyprawę kuchenną, sprzedawaną w dwóch wersjach - sproszkowanej i w postaci niewielkich ruloników. Zarówno liście, jak i kora...

  • Dla większości z nas wszystko co ma łupinkę jest orzechem. Z naukowego punktu widzenia, nie jest to jednak prawdą. Orzechy laskowe, jadalne kasztany czy niejadalne żołędzie są prawdziwymi orzechami, ale - o dziwo - orzeszki ziemne, kokosy, a nawet popularne orzechy włoskie zaliczają się, według biologów, do roślin pestkowych lub strączkowych. Jednak człowiek  wszystko, co posiada skorupkę, nazywa orzechem... Orzechy symbolizują szczęście, dostatek i pomyślność. W czasach starożytnych...