• Informacje na temat:

    brokuły z fetą

Przepisy na temat: brokuły z fetą
  • Brokułowa z fetą

    Zdrowe brokuły w duecie z fetą.

  • Następna sałatka z gatunku "prosta i szybka". Tym razem dla miłośników brokułów.

  • Multicooker: Makaron z brokułami i fetą

    ...1. Brokuły dokładnie umyć i ułożyć na tacce do gotowania na parze. 2. Do misy wsypać makaron, dolać wody, posolić do smaku. Na wierzch położyć tackę z brokułami. 3. Nacisnąć przycisk MENU(...) funkcję trzymania ciepła KEEP WARM, wtedy do makaronu dodać brokuły, pokrojony czosnek, pokrojoną w kostkę fetę oraz pieprz i sól. 5. Wymieszać wszystko, zamknąć urządzenie i pozostawić na 5 minut...

  • brokuły+filet z kurczaka

  • Sałatka z brokułów i sera feta

    ...i pieprzu. Usmaż kawałki kurczaka w patelni na rozgrzanej oliwie. Wymieszaj kurczaka, ser feta, brokuły i sos. Sałatkę podawaj z chlebkami kukurydziano-jaglanymi ( np. Tovago).

  • genialne połączenie :)

  • Sałatka brokułowa z serem feta

    Składniki: kostka sera feta 2 szklanki różyczek brokuła 1/2 puszki kukurydzy sól pieprz czosnek koperek cebula oliwka z oliwek sok z cytryny Sposób przygotowania: Brokuły ugotować i ostudzić. Ser Feta pokroić w niewielką kostkę i wymieszać z sosem przygotowanym z oliwki,  czosnku, soli, pieprzu oraz utartej cebuli. Połączyć ser z różyczkami brokuła, kukurydzą, posiekanym...

  • Dawniej niemalże każda gospodyni miała spiżarnię pełną soków, dżemów, konfitur, kiszonych i marynowanych warzyw. Dziś to wszystko możemy znaleźć na półkach sklepowych, które wręcz uginają się od wszelkich przetworów. Jednak nie zapominajmy, że przetwory nawet najlepszych firm nie zastąpią smaku tych prawdziwych, domowych, przyrządzanych własnoręcznie. Tym razem przygotowałam na zimę marynowane brokuły z dodatkiem marchewki i cebuli. Będą świetną przekąską lub dodatkiem do wielu dań.

  • Składniki: ser feta, średnia kapusta pekińska, duży zielony ogórek, 1 papryka (obojętnie jaki kolor), 3 średnie pomidory, pęczek rzodkiewki, puszka kukurydzy, brokuły, pietruszka, majonez, sól, pieprz.

  • Sprawdzony przepis na "Brokuły w cieście piwnym"

Artykuły na temat: brokuły z fetą
  • Brokuły z fetą i migdałami

    Polubisz brokuły!

  • Charakterystyczne zielone warzywa, przypominające kalafiory, zrobiły na naszych stołach imponującą karierę. Najpierw wyparły same kalafiory jako jarzynę do obiadu, by następnie rozgościć się w garnkach z zupą, w makaronach, misach sałatkowych... Gdzie jeszcze można je spotkać i za co je tak kochamy? Fot. 123RF/Picsel Brokuły to warzywa z rodziny kapustowatych, zwane także kapustą szparagową. Pochodzą z Cypru, a hodujemy je już od trzech tysięcy lat. Największą popularnością cieszyły się, i...

  • Co jeść, gdy doskwiera osteoporoza

    ...​Trzeba dostarczać organizmowi dużo wapnia, który jest budulcem kości, oraz witaminę D, bo ułatwia jego przyswajanie. Najlepszymi źródłami wapnia są sery żółte (już 4 plasterki pokrywają dzienne zapotrzebowanie), jogurty, mleko, ziarna, migdały, siemię lniane, orzechy arachidowe i brazylijskie, morele, brokuły, szprotki oraz sardynki. W witaminę D i potrzebne kościom kwasy omega-3 obfitują tłuste...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Jak je przyrządzać? Z czym podawać? Przekonaj się sam. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem tętniczym...

  • Dieta, dzięki której łatwiej rzucić palenie

    Spożywany na surowo nie tylko zmniejszy ochotę na papierosa, ale też pomoże wypłukać toksyny z krwiobiegu i oczyścić płuca. Żuj cienki plasterek imbiru lub dodawaj go do napojów. Brokuły Zawierają(...) kurczaka na szpinak, dodaj pomidorki i ew. jajko na twardo. Kolacja: Sałatka z fetą, pieczonym łososiem, pomidorkami, papryką, z sosem balsamico. Przekąski: Pokrojone w słupki marchew, seler...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem...

  • Co jeść w pracy?

    ...g, białko 24 g, tłuszcze 16 g, błonnik 4 g Kuskus z fetą Jest kaloryczny, więc nadaje się na lunch. Syci na długo ze względu na wysoką zawartość błonnika. A przy okazji to źródło wapnia niezbędnego dla(...) warzyw. Plaster odtłuszczonego sera feta pokrój w kostkę. Wystudzony kuskus wymieszaj z cukinią, fetą i oliwą z oliwek. Dopraw pieprzem i solą (ale tylko szczyptą do smaku, bo feta jest dość słona...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Na wzmocnienie dla pań 55+

    Nabiał krowi, owczy i kozi By wzmocnić kości, potrzebujesz wapnia, fosforu oraz wit. D. Jedz ser żółty, feta i chude twarogi, jajka, jogurty, ryby, soję, brokuły oraz produkty pełnoziarniste. Codziennie zioła Na uderzenia gorąca pomoże napar z żeń-szenia, szałwii lub mięty pieprzowej. Pij je ciepłe, ale nie gorące. Odstaw cynamon i ostre przyprawy, a także mocne alkohole. Gdzie...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...