• Informacje na temat:

    brokuły w sosie czosnkowym ze słonecznikiem

Przepisy na temat: brokuły w sosie czosnkowym ze słonecznikiem
Artykuły na temat: brokuły w sosie czosnkowym ze słonecznikiem
  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...różyczek brokułu i kalafiora, polanych sosem jogurtowo - czosnkowym. Kolacja: Porcja sałatki meksykańskiej: dwie łyżki gotowanego ryżu dzikiego, pół puszki tuńczyka w naturalnej zalewie, łyżka(...). C. Podwieczorek: banan, kilka orzechów włoskich. Kolacja: Plaster pieczonego schabu, brokuły gotowane na parze, zielona sałata skropiona olejem rzepakowym. Kieliszek wytrawnego wina. Dieta...

  • Charakterystyczne zielone warzywa, przypominające kalafiory, zrobiły na naszych stołach imponującą karierę. Najpierw wyparły same kalafiory jako jarzynę do obiadu, by następnie rozgościć się w garnkach z zupą, w makaronach, misach sałatkowych... Gdzie jeszcze można je spotkać i za co je tak kochamy? Fot. 123RF/Picsel Brokuły to warzywa z rodziny kapustowatych, zwane także kapustą szparagową. Pochodzą z Cypru, a hodujemy je już od trzech tysięcy lat. Największą popularnością cieszyły się, i...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...: Salaterka różyczek brokułu i kalafiora, polanych sosem jogurtowo - czosnkowym. Kolacja: Porcja sałatki meksykańskiej: dwie łyżki gotowanego ryżu dzikiego, pół puszki tuńczyka w naturalnej zalewie, łyżka(...) godzinę w 180 st. C. Podwieczorek: banan, kilka orzechów włoskich. Kolacja: Plaster pieczonego schabu, brokuły gotowane na parze, zielona sałata skropiona olejem rzepakowym. Kieliszek wytrawnego...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Jak je przyrządzać? Z czym podawać? Przekonaj się sam. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem tętniczym...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...z piersi indyka pieczony bez tłuszczu, 4 łyżki ryżu naturalnego, Różyczki brokuła i kalafiora z sosem czosnkowym i 2 łyżkami pestek z dyni. Podwieczorek: Jogurt naturalny, kiwi. Kolacja: Bułka(...) 1: Śniadanie: Dwie kromki pieczywa pełnoziarnistego, z masłem (82 proc. tłuszczu - ze śmietanki pasteryzowanej), surówka z tuńczyka w sosie własnym, cykorii i jabłka, z łyżką oliwy z oliwek. II Śniadanie: Sok...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Zdrowa dieta dla kobiety w każdym wieku

    .... Ale dobrym źródłem cynku są też podroby, jaja, mleko, pełnoziarniste pieczywo, pestki z dyni, orzechy, seler, brokuły, czosnek i cebula. • Przykładowy jadłospis: Śniadanie: grzanka pełnoziarnista...

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Zdrowa dieta dla kobiety w każdym wieku

    ..., jeśli masz okazję także ostrygi. Ale dobrym źródłem cynku są też podroby, jaja, mleko, pełnoziarniste pieczywo, pestki z dyni, orzechy, seler, brokuły, czosnek i cebula. • Przykładowy jadłospis...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...