• Informacje na temat:

    brokuły jak zamrażać

Przepisy na temat: brokuły jak zamrażać
  • Jak gotować dla smyka?

    ...​Przyrządzanie zdrowych posiłków dla dzieci to nie lada sztuka. Nasz ekspert podpowiada, jak je przygotowywać, by nie traciły wartościowych składników.

  • Przykazania zdrowego gotowania

    ...produkty świeże i dobrej jakości Te zepsute, nawet w niewielkim stopniu, od razu wyrzucaj. Pod żadnym pozorem nie podawaj ich smykowi, nawet jeśli gołym okiem widzisz tylko odrobinę pleśni. Tak naprawdę(...) składniki znajdujące się w marchewce czy kalafiorze rozpuszczają się w wywarze, który zazwyczaj się wylewa (wyjątkiem są zupy). Tymczasem gotowanie na parze pozwala zachować zarówno smak, jak...

  • Cała prawda o warzywach i owocach

    ...szkodliwe środki chemiczne i zanieczyszczenia. Warzywa zawsze są zdrowe, więc to, jak je przygotowujemy, nie ma znaczenia. NIE Sposób przyrządzania jarzyn wpływa nie tylko na ich smak, ale także na ich(...) pamiętać, że bogatym źródłem beta-karotenu jest nie tylko marchewka, ale także dynia, czerwona papryka, szpinak, sałata, brokuły. Nadmiar szpinaku, rabarbaru oraz szczawiu może zaszkodzić dziecku. TAK...

  • Skąd wziąć witaminę C?

    ...przekonujące, że wielu rodziców, bez konsultacji z lekarzem, podaje dzieciom dodatkowe dawki. Jednak zanim i ty pójdziesz w ich ślady, sprawdź, jakie funkcje witamina C pełni w organizmie i czy rzeczywiście można ją znaleźć tylko w aptece. Jak działa? Nie ma dowodów na to, że witamina C bezpośrednio zapobiega infekcjom. Jednak regularnie podawana, skraca czas trwania choroby, bo pobudza...

  • Gotowanie bez wpadek

    Czasem drobiazg decyduje o tym, czy posiłek będzie wartościowy, czy wręcz przeciwnie. Jak sprawić, by dostarczył smykowi mnóstwa cennych składników i na pewno nie zaszkodził? Poznaj kilka zasad(...) brokuły pozostały półtwarde. Potem od razu wyłóż je na talerz, gdyż jeśli są przetrzymywane w wodzie, tracą jeszcze więcej cennych składników. Czy mrożone owoce, warzywa, ryby i mięso nadal są zdrowe...

Artykuły na temat: brokuły jak zamrażać
  • Jak wyleczyć dziecięce kurzajki

    ...(a tego nie wolno robić!). Wyjaśniamy, co jest przyczyną kurzajek, a także jak je leczyć. Jak powstają kurzajki na skórze Kurzajki są skutkiem wirusowego zakażenia skóry. Najczęściej występują tam(...) pokarmy zawierające dużo wit. A, C i E oraz składniki wirusobójcze - np. ryby, brokuły, nasiona słonecznika, czosnek, cebulę; • maluchowi należy zapewnić dużo ruchu na powietrzu - bo to zwiększa...

  • Jak wyleczyć dziecięce kurzajki

    ...(a tego nie wolno robić!). Wyjaśniamy, co jest przyczyną kurzajek, a także jak je leczyć. Jak powstają kurzajki na skórze Kurzajki są skutkiem wirusowego zakażenia skóry. Najczęściej występują tam(...) pokarmy zawierające dużo wit. A, C i E oraz składniki wirusobójcze - np. ryby, brokuły, nasiona słonecznika, czosnek, cebulę; • maluchowi należy zapewnić dużo ruchu na powietrzu - bo to zwiększa...

  • Nie masz czasu codziennie chodzić na targ po świeże warzywa i owoce? Mamy na to sposób!

    Nie zawsze masz czas, aby pędzić rano na targ po owoce i warzywa, a przecież nie może ich zabraknąć w wiosennej i letniej kuchni. Podpowiadamy, jak przechowywać warzywa i owoce, aby mieć je zawsze pod ręką.

  • Witamina C - wzmacnia i... odchudza

    ..., kiwi, cytrusy, a z warzyw - papryka, natka pietruszki, brukselka, kalarepa, brokuły, kapusta, kalafior, szpinak. Oto, jak wybrać to, co dla nas najkorzystniejsze. Papryka lepsza będzie czerwona(...) rozpuszczalna w wodzie i nadmiar jest usuwany z moczem. Wykorzystaj jak najwięcej! Witamina C jest bardzo wrażliwa na podgrzewanie i utlenianie. Jak więc zminimalizować jej straty, gdy przyrządzamy danie...

  • Zimowa strategia dla skóry

    Przed każdą zimą czasopisma i portale rozpisują się o jej szkodliwości dla skóry. Ale może dość już narzekania, że odmrożenia, że zaczerwienienie czy suchość... Czasem brzmi to jak zły wyrok, a przecież to gruba przesada. Owszem, to może się zdarzyć, ale jest wiele możliwości, by zadbać o ochronę.

  • Witaminy na talerzu od A do PP

    ..., brokuły, pomidory i inne tego typu przysmaki należy kupować w niewielkich ilościach. Chodzi o to, by zjeść je w ciągu 1-3 dni, bo produkty które długo leżą (zarówno w sklepie, jak i w domu), są mniej(...) jak sałata, brokuły, rzepa, kapusta oraz w serze, jajach i wątróbce. Aby dobrze się wchłaniała: bogatych w nią produktów nie należy mrozić ani długo pozostawiać w jasnym i/lub mocno...

  • Przykazania zdrowego gotowania

    ...produkty świeże i dobrej jakości Te zepsute, nawet w niewielkim stopniu, od razu wyrzucaj. Pod żadnym pozorem nie podawaj ich smykowi, nawet jeśli gołym okiem widzisz tylko odrobinę pleśni. Tak naprawdę(...) składniki znajdujące się w marchewce czy kalafiorze rozpuszczają się w wywarze, który zazwyczaj się wylewa (wyjątkiem są zupy). Tymczasem gotowanie na parze pozwala zachować zarówno smak, jak...

  • Cała prawda o warzywach i owocach

    ...szkodliwe środki chemiczne i zanieczyszczenia. Warzywa zawsze są zdrowe, więc to, jak je przygotowujemy, nie ma znaczenia. NIE Sposób przyrządzania jarzyn wpływa nie tylko na ich smak, ale także na ich(...) pamiętać, że bogatym źródłem beta-karotenu jest nie tylko marchewka, ale także dynia, czerwona papryka, szpinak, sałata, brokuły. Nadmiar szpinaku, rabarbaru oraz szczawiu może zaszkodzić dziecku. TAK...

  • Skąd wziąć witaminę C?

    ...przekonujące, że wielu rodziców, bez konsultacji z lekarzem, podaje dzieciom dodatkowe dawki. Jednak zanim i ty pójdziesz w ich ślady, sprawdź, jakie funkcje witamina C pełni w organizmie i czy rzeczywiście można ją znaleźć tylko w aptece. Jak działa? Nie ma dowodów na to, że witamina C bezpośrednio zapobiega infekcjom. Jednak regularnie podawana, skraca czas trwania choroby...

  • Gotowanie bez wpadek

    Czasem drobiazg decyduje o tym, czy posiłek będzie wartościowy, czy wręcz przeciwnie. Jak sprawić, by dostarczył smykowi mnóstwa cennych składników i na pewno nie zaszkodził? Poznaj kilka zasad(...) brokuły pozostały półtwarde. Potem od razu wyłóż je na talerz, gdyż jeśli są przetrzymywane w wodzie, tracą jeszcze więcej cennych składników. Czy mrożone owoce, warzywa, ryby i mięso nadal są zdrowe...