• Informacje na temat:

    borowka do miesa przepis

Przepisy na temat: borowka do miesa przepis
  • Indyk faszerowany

    Dobrymi dodatkami do tak przygotowanego mięsa będą: makaron ugotowany al dente i żurawina lub borówka do mięs. Polecamy przepis na indyka faszerowanego. Smakuje doskonale.

  • Pierogi z jagodami (po 18. miesiącu)

    Nie jestem pierogowym mistrzem - przepis wzięłam od mojej babci i może kiedyś dojdę do takiej wprawy jak ona. Moją pierogową przygodę postanowiłam zacząć od tych z owocami. Z borówkami smakują mi o wiele bardziej niż z truskawkami, ale każdy z was może użyć do nich ulubionego farszu.

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ..."Ta książką jest niesamowita. Gotuję z nią prawie codziennie. Co za zmiana! Największym sukcesem jest to, że mój mąż zrzucił 22 kg. Jestem z niego niesamowicie dumna!". To zdanie Nicholi Beard, która mówi o książce "Kudłaci kucharze". Chcesz schudnąć, ale lubisz jeść? Prezentujemy wam pięć przepisów z tej właśnie książki. Dietetyczne jedzenie jeszcze nigdy nie smakowało tak dobrze!

  • Ale klops! - czyli, co jedzą Skandynawowie

    Klopsiki pojawiły się na północy Europy dzięki szwedzkiemu królowi Karolowi XII. Na początku XVIII w. spędził on kilka lat na wygnaniu w Imperium Osmańskim. Tam po raz pierwszy spotkał się z mięsnymi kulkami. Owe danie tak bardzo przypadło mu do gustu, że wracając do ojczyzny, nie zapomniał o przepisie. Skandynawski specjał robi się zazwyczaj z mielonego mięsa wołowo-wieprzowego. Klopsiki można...

  • Tarteletki jabłkowo-miodowe

    ...przygotowania: 2 h. Przepis na 12 szt.

  • Gulasz z dzika

    ...smażyć na maśle przez 5 minut i dodać do gulaszu 15 minut przed końcem gotowania. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Gulasz doprawić solą, pieprzem, ew. likierem. Podawać z makaronem. Do tego...

  • Słodka kolacja

    ...nagrzanym do 200 st. C przez 45 minut. Czas przygotowania 1,15 h. Przepis na 6 osób.

  • Pasztety

    Dziś na ogół pasztety są mniej wymyślne, ale samych przepisów jest bez liku. Choć niektórzy historycy jedzenia skłonni są pierwszych pasztetów upatrywać w mięsnych, zapiekanych daniach starożytnego Rzymu, tak na dobrą sprawę pasztety pojawiły się dopiero w nowożytnej Francji. To właśnie francuscy "pasztetnicy" cieszyli się ogromną sławą od XVII w., a swoje dzieła tworzyli nie tylko na królewskich...

Artykuły na temat: borowka do miesa przepis
  • Kochasz makarony i włoską kuchnię? Ten przepis na lasagne musisz wypróbować!

    ...zarówno tradycyjne receptury, jak i nowoczesne przepisy uwzględniające często zaskakujące składniki. Lasagne po bolońsku i neapolitańsku zdążyliśmy już poznać. Istnieje wiele innych patentów na(...) smaczne wersje uwzględniają w przepisach wykorzystanie owoców morza i ryb. Prym wiodą tuńczyk, dorsz, łosoś, mintaj, krewetki królewskie, przegrzebki, kalmary oraz małże. Jeśli przy stole zasiadają...

  • Borówki amerykańskie są pyszne, a do tego mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Użytkownicy Smakera udowadniają, że jest to wyjątkowo wdzięczny temat kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF Porzeczki, jagody, jeżyny i borówki - trudno znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się tym smakowitym owocom. Wszystkie zasługują na naszą uwagę, gdyż znajdziemy w nich moc witamin i składników odżywczych. Szczególnie ciekawe wydają się być borówki amerykańskie. Moc tych niepozornych owoców może...

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jabłka pokroić w cząstki, paprykę na kawałki, czerwoną cebulę w krążki. Mięso zdjąć z patelni. Do pozostałego tłuszczu dodać połowę masła(...) pomidory i bulion, gotować 30 minut. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Bazylię i pietruszkę dodać do sosu. Makaron wymieszać z sosem. Podawać skropiony stopionym...

  • Na określenie jednego owocu istnieją trzy słowa, używane w różnych regionach Polski. Jagody, borówki, czernice... owoce, które nieodłącznie kojarzą się nam ze słodkimi pierogami, letnim popołudniem i błogim leniuchowaniem? Owoce leśne! Co o nich sądzisz? Wypowiedz się na Forum! Fot. 123RF/Picsel Aby otrzymać pyszny deser z borówek, wystarczy dodać do nich trochę cukru, i lekko wymieszać, aby nie zgnieść owoców. To takie proste - smak jagód nie wymaga żadnych innych dodatków. Są wspaniałą...

  • Szybka owsianka z migdałami i owocami

    Nie jedząc mięsa, nie jesteś skazana wyłącznie na sałatki! Pysznych opcji na pożywny posiłek jest naprawdę wiele. Wypróbuj przepis na lekką owsiankę z owocami.

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...

  • Te sałatki smakują wakacjami

    Przepis na udany wakacyjny obiad: miks sałat, grillowane mięso lub ryba i... sezonowe owoce.

  • Nie przegap sezonu na borówki. Możesz wykorzystać je do przygotowania wyjątkowych deserów i koktajli. SKŁADNIKI - 0,5 kg borówek + kilka borówek do dekoracji - 250 ml kefiru - 250 mleka - 5 łyżeczek cukru (jeżeli borówki są słodkie to mniej) - 1 opakowanie cukru waniliowego - 200 ml Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej) - listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Krok 1Borówki czyścimy i wrzucamy do blendera. Dodajemy mleko, kefir, cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko miksujemy. Wkładamy...

  • Z czym podawać pasztet?

    ..., podstawą dawnych przepisów były m.in. dziczyzna, mięso kuropatw czy przepiórek, zioła, aromatyczne przyprawy oraz mocne, esencjonalne alkohole, takie jak koniak, armaniak, brandy czy wino...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...