• Informacje na temat:

    borówka czerwona do mięsa

Przepisy na temat: borówka czerwona do mięsa
  • Pikantne gołąbki z czerwonej kapusty

    Składniki: 3 kromki pieczywa tostowego 2 cebule Główka czerwonej kapusty 600 g mieszanego mięsa mielonego 1 jajko 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz, ziele angielskie 2 łyżki oleju 200 ml bulionu 200 ml wytrawnego czerwonego wina 4 gałązki majeranku 750 g ziemniaków 1 łyżka masła 4 łyżki borówek do mięs  Przygotowanie: Pieczywo namoczyć w zimnej wodzie. 1 cebulę pokroić...

  • ...z borówkami, szczyptą soli i tymianku. Doprawić pieprzem. E. Jabłka osączyć. Mięso pokroić w plastry i umieścić na podgrzanym półmisku na liściach sałaty i warstwie jabłek. Można podać z ryżem lub...

  • Lekkie sałatki z kurczakiem

    Smaczne, pożywne i sycące. Idealnie sprawdzą się na kolację!

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    Śródziemnomorskie burgery wołowe Wszyscy uwielbiamy burgery, a można je jeść również na diecie. Jeśli do mięsa dodamy startą cebulę i cukinię, burgery wydadzą się znacznie większe, a zyskają tylko(...) g chudej mielonej wieprzowiny lub wołowiny (mniej niż 10% tłuszczu) lub po 250 g mielonego mięsa każdego z rodzajów 1/2 średniej cebuli, drobno posiekanej 1 średnia marchewka, obrana i drobno starta...

  • Klasyczny comber sarni

    ...pietruszką i roszponką. Podawać z jabłkami i borówkami do mięs. Czas przygotowania: 50 minut Jedna porcja zawiera: 1260 kJ/301 kcal...

  • Przyjęcie w szwedzkim stylu

    Köttbullar (szwedzkie klopsy) z ogórkami na ciepło Składniki na 6-8 osób: - 2 małe cebule, - 1/4 pęczka pietruszki, - 7 łyżek oleju, - 150 g gotowanych ziemniaków, - 500 g mieszanego mięsa(...) przesmażyć na maśle, dodać białe wino, doprawić solą i pieprzem. Dodać koperek. Köttbullar podawać z ogórkiem i borówkami do mięs. Czas przygotowania: 75 minut Jedna porcja zawiera: 1330 kJ/318 kcal...

  • Zdrowe przetwory na zimę

    ...pieczonego mięsa, zwłaszcza drobiu, również dzikiego. Dżem z jarzębiny - 1 kg jarzębiny, 1 kg winnych jabłek, 1 kg twardych gruszek, 1-1,5 kg cukru, 2 szkl. wody. Jarzębinę przebrać i włożyć na noc do...

Artykuły na temat: borówka czerwona do mięsa
  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Zabiegana? Z mięsa mielonego możesz szybko przygotować smaczne i pożywne potrawy, które zasmakują całej rodzinie!

  • Co jeść, aby wzmocnić włosy i paznokcie

    W menu nie może zabraknąć nabiału, chudego mięsa i wędlin, drobiu oraz jaj, które dostarczają potrzebnego białka. Niezbędne są też grube kasze, makarony razowe i pieczywo pełnoziarniste.

  • Chudnij z Adele

    ...włoskimi 2. płatki gryczane z orzechami i borówkami 3. naleśniki z mąki gryczanej z syropem z daktyli Obiad: 1. pieczona pierś kurczaka w pesto z natki pietruszki, sałatka z cykorii(...), cykoria, czerwona cebula. Z warzyw strączkowych: soja i produkty sojowe. Z owoców: borówki amerykańskie, truskawki, cytryny, pomarańcze, jabłka, pomelo, daktyle - szczególnie odmiany Medjoul...

  • Pyszna i zdrowa dieta jagodowa

    ...z awokado zmiksuj z 1 łyżką mleka w proszku, borówkami, 1oo ml wody kokosowej i sokiem z 1 limonki. Przelej do szklanki. Ozdób owocowym szaszłykiem, np. z plasterka limonki i borówki. Czas...

  • Więcej zielonego

    ...​Jemy coraz zdrowiej, ale polska dieta ciągle pozostawia wiele do życzenia. Nasze narodowe grzechy to nadmiar czerwonego mięsa, tłuszczu, zwłaszcza zwierzęcego, cukru, soli i stanowczo za mało warzyw. Nowa piramida zdrowego żywienia koryguje te błędy. O tym, jak zawarte w niej wskazówki przenieść do codziennej diety, z jej twórcą, prof. Mirosławem Jaroszem, rozmawia Katarzyna Koper.

  • Te sałatki smakują wakacjami

    ...truskawek lub malin, garść borówek amerykańskich, 1 czerwona cebula, 4 łyżki prażonych płatków migdałów, 3 łyżki octu balsamicznego, 4 kostki gorzkiej czekolady, 2 łyżki syropu z agawy, ząbek czosnku(...) z oliwek. Usmażyć na grillu lub patelni ryflowanej bez tłuszczu (natłuszczony grill lub patelnia ryflowana bardzo dymi). 2. Ważne - mięsa nie kroimy od razu tylko usmażone zdejmujemy z grilla i pozwalamy...

  • Pasztet niejedno ma imię

    ...mięsa wołowego, zająca, wątróbek i podgardla wieprzowego, 2 kajzerki, 3 jajka, 10 dag słoniny, 10 dag tartej bułki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, goździki, kolendra, jałowiec, kminek, 3 torebki(...) kilkakrotnie w maszynce. Dodaj żółtka oraz przyprawy. Kajzerki namocz w wywarze. Zmiel i dodaj do mięsa. Wywar wlej do masy mięsnej i wymieszaj. Dodaj ubite białko. Blachę wysmaruj tłuszczem i oprósz...

  • Co jeść, żeby dłużej czuć się młodym?

    ... Jeśli chcesz uzupełnić w nie dietę, wybieraj owoce i warzywa w kolorach od czerwonego, przez niebieski aż do fioletowego. Najlepszymi źródłami są czarne jagody, porzeczki, maliny, jeżyny, aronia, borówka amerykańska, czarny bez, ciemne winogrona, bakłażany oraz czerwona kapusta i hibiskus. Śniadanie Pełnoziarnista bułka z twarogiem i dżemem z czarnej porzeczki, herbata z hibiskusa. Drugie...

  • Letni detoks owocowy pomoże ci schudnąć

    ...oczyścić i wzmocnić organizm. Zawierają mnóstwo wit. C i innych antyoksydantów. Są idealne do przyrządzania oczyszczających koktajli. Porzeczki można łączyć z innymi, słodszymi owocami: borówkami...

  • Co jeść, by ochronić trzustkę?

    Trzustka to organ odgrywający kluczową rolę w procesach trawiennych. Wytwarza hormony, a także umożliwia prawidłową przemianę materii. Dlaczego powinniśmy być dla niej wyjątkowo dobrzy?