• Informacje na temat:

    boeuf stroganow

Przepisy na temat: boeuf stroganow
  • 1,5 kg polędwicy wołowej; 100 g masła; 2 łyżki mąki; 200 g cebuli; 500 g pieczarek; 250 ml słodkiej gęstej śmietany; 1 łyżka koncentratu pomidorowego; przyprawa typu warzywko; sól, pieprz.

Artykuły na temat: boeuf stroganow
  • Boeuf Stroganow

    Te grzyby są uniwersalne. Przyrządzisz z nich szybki obiad albo wykwintną kolację. Nigdy się nie znudzą!

  • Kuchnia naszych wschodnich sąsiadów jest tak samo różnorodna, jak terytorium Rosji. Znajdziemy w niej nie tylko wykwintność Moskwy i Sankt Petersburga, ale także prostotę mroźnej Syberii. Fot. 123RF/Picsel Pod względem kulinarnym, Rosja jest krajem niezwykłym i pełnym kontrastów. Została ona uksztąłtowana przez bardzo zróżnicowany klimat, skomplikowaną historię oraz przenikające się wpływy rozmaitych kultur. Wszystko to sprawia, iż na rosyjskim stole kazdy znajdzie coś dla siebie. Smakosze...

  • Boeuf Stroganow

    Przygotowanie: Polędwicę opłukać, wytrzeć do sucha. Mięso pokroić w cienkie kawałki. Cebule obrać, drobno posiekać. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem,...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Boeuf Stroganow

    Potrawę można podawać z ryżem albo kluskami kładzionymi, ale najczęściej zjada się ją po prostu z pszennym chlebem. Musi być bardzo gorąca i ostra.

  • Maluję usta, gdy idę wyrzucić śmieci. To takie francuskie! – mówi Susan Loomis, autorka książki W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków. Susan ukończyła prestiżową École de cuisine La Varenne, była krytykiem kulinarnym i prowadziła kawiarnię w Paryżu. Jednak zawsze chciała pisać książki o francuskiej kuchni i uczyć gotowania, i tym właśnie od dwudziestu lat zajmuje się w Normandii. Nie Paryż, nie Prowansja, ale małe normandzkie Louviers. To przypadek czy...

  • Co jeść, gdy cierpisz na niedobór żelaza

    ..., kompot z truskawek. Podwieczorek Rolada drożdżowa z masą makową, herbata z pokrzywy. Kolacja Boeuf Stroganow, pieczywo żytnie ze słonecznikiem, surówka z cykorii, sok z czarnej porzeczki. Zobacz...

  • Tofu coraz częściej pojawia się w polskich sklepach oraz na naszych talerzach. Szczególnie chętnie sięgają po nie wegetarianie, jednak jego nieprzeciętny wpływ na zdrowie sprawia, że może być istotnym elementem diety także dla mięsożerców. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób uważa, iż jedynie mięso może dostarczyć nam protein niezbędnych do funkcjonowania naszego organizmu. Nic bardziej mylnego. Istnieje szereg produktów pochodzenia roślinnego, które również doskonale sprawdzą się w tej roli. Jednym...

  • Kuchnia rosyjska

    ...gorącej wody. Dodać pokrojoną w kostkę włoszczyznę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z mięsem. Farszem nadziewać pierogi, dokładnie skleić brzegi, gotować, aż wypłyną na wierzch. Boeuf Stroganow...

  • Niedzielny obiad to wyjątkowa moment w całym tygodniu, która daje wytchnienie, umożliwia spotkanie z najbliższymi i niespieszne delektowanie się spokojem, dobrym towarzystwem i świetnym jedzeniem. Takie chwile bowiem wymagają wyjątkowych potraw i ciekawych tematów do długich rozmów. Oto pięć łatwych przepisów na obiad dla całej rodziny, które nie przysporzą wam problemów i pozwolą cieszyć się dużą ilością wolnego czasu. Oto dania, które wymagają niewiele pracy i gwarantują sukces w kuchni. 1....