• Informacje na temat:

    boczniaki smażone na maśle

Przepisy na temat: boczniaki smażone na maśle
  • Dla wielbicieli grzybów pod każdą postacią :)

  • Dla wielbicieli grzybów pod każdą postacią

  • Zbierane na wydmach nad morzem.

  • Grzybki shimeji są w Polsce coraz bardziej popularne. Warto je jednak jeść nie tylko dlatego, że są modne czy popularne, ale ze względów zdrowotnych. Więcej informacji znajdziesz u mnie na blogu :) Dzisiaj zapraszam Was na pyszne śniadanie z wykorzystaniem właśnie grzybków shimeji. Polecam wszystkim, którym znudziła się już tradycyjna jajecznica ;)

  • Przepis wart wypróbowania: "Kurki smażone na maśle"

  • Sprawdzony przepis na "Panierowane boczniaki"

  • Już zapomniałam jak wspaniale smakują jajka w takim wydaniu. Mój mąż stwierdził, że jemu jeszcze nigdy jajek podanych w ten sposób nie serwowałam, więc musiałam zrobić. Był oczywiście zachwycony. Smak i zapach smażonego masła, rumienionej bułki tartej... niezapomniane. Gorąco polecam Wam ten przepis.

  • Sezon grzybowy w pełni,grzyby rosną i cieszą oczy. Polecam tak przygotowane grzybki,które można zamrozić jak również zajadać na bieżąco:)

  • Z czym kojarzy Wam się niedziela? Dla większości z rosołem ;) I tak jest u nas. Rosół, to podstawa polskiego, niedzielnego obiadu. W wielu domach, na drugi dzień, powstaje magiczna pomidorowa, którą uwielbiamy. A może by zrobić coś z makaronu, dodawanego do rosołu? Kolejne smaki dzieciństwa

  • Karp klasyczny zawsze się obroni

Artykuły na temat: boczniaki smażone na maśle
  • Zupa z boczniaków

    Pietruszkę i marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę posiekać, boczniaki pokroić w paski. W garnku na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać marchewkę i pietruszkę,...

  • Leśna grzybowa

    Pieczarki, boczniaki lub grzyby leśne. Zapraszamy na aromatyczną grzybową ucztę.

  • Maia Sobczak: „Przepisy na szczęście”

    Złociste, ledwo złamane na patelni warzywa, chrupiące, o intensywnym kolorze, podane ze zdjętymi z ognia boczniakami i świeżo przyrządzoną, intensywną pastą curry. Delikatne, faszerowane orzechami nerkowca kwiaty dyni, podsmażane na klarowanym maśle, skąpane w słodkim syropie klonowym, oprószone świeżo mielonym pieprzem. Mokre, zielone mango z chilli i świeżą kolendrą z dodatkiem brązowego ryżu...

  • Grzyby są bardzo cenne dla naszego organizmu

    ...mamy grzyby duszone, gotowane. Unikajmy smażonych. Jeżeli już smażymy, to na dobrych tłuszczach, żadne jakieś tłuszcze rafinowane czy margaryny utwardzone. - Najlepiej smakują grzyby na maśle...

  • Chcesz być szczęśliwy? Jedz (dobrze)

    Złociste, ledwo złamane na patelni warzywa, chrupiące, o intensywnym kolorze, podane ze zdjętymi z ognia boczniakami i świeżo przyrządzoną, intensywną pastą curry. Delikatne, faszerowane orzechami nerkowca kwiaty dyni, podsmażane na klarowanym maśle, skąpane w słodkim syropie klonowym, oprószone świeżo mielonym pieprzem. Mokre, zielone mango z chilli i świeżą kolendrą z dodatkiem brązowego ryżu...

  • Jedzenie dobre na upał

    ...cebuli • ząbek czosnku • łyżka masła • pół słoika suszonych pomidorów • 3 łyżki masła ziołowego. Zagnieć gładkie ciasto, zawiń w folię, włóż do lodówki. Na maśle zeszklij cebulę i posiekany czosnek(...) przebierz, umyj, obetnij ogonki, pokrój na mniej więcej równe kawałki i gotuj w posolonym wrzątku około 15 minut. W tym czasie oczyść grzyby, poodcinaj im nóżki (boczniaki pokrój, a suszone grzyby mun...

  • Pora na rozgrzewkę

    ...%, 2 łyżki masła, sól, pieprz Przygotowanie: 1. Ziemniaki obierz, ugotuj i przeciśnij przez praskę lub przetrzyj przez sitko. Cebulę drobno posiekaj, ogórki obierz i pokrój w kostkę. 2. Na rozgrzanym maśle(...) kg grzybów (do wyboru pieczarki, boczniaki, leśne), marchewka, 1/4 selera, cebula, listek laurowy, sól, pieprz, łyżka majeranku, 0,5 kostki masła, 0,5 szklanki śmietany 30%, 0,5 szklanki kaszy...