• Informacje na temat:

    boczek z filetem

Przepisy na temat: boczek z filetem
  • Kurczak z boczkiem i cebulką

    Sposób przygotowania 1. Mięso opłucz, osusz. Każdy filet głęboko natnij, uważając, by nie przeciąć mięsa do końca. Tak przygotowane piersi kurczaka natrzyj w środku i na zewnątrz solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz ostrą i słodką mieloną papryką. Przykryj folią, włóż do lodówki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w drobną kosteczkę, wysmaż go na chrupko na suchej patelni...

  • Potrawka z jarzynami i filetami rybnymi

    ...olej i zrumień pokrojony boczek i cebulę. Wsyp warzywa i smaż 5 minut. 2 Wlej 1,5 l wody, dodaj makaron, gotuj aż będzie prawie miękki. Rybę pokrój w paski, dodaj 10 min przed końcem gotowania. Przypraw...

  • Kaszubskie kotlety rybne

    Jednym z głównych atrybutów kuchni kaszubskiej są ryby – zarówno słono, jak i słodkowodne. Przedstawiamy przepis na pyszne kotlety rybne, w których mięso mielone zastępujemy filetem z dorsza.

  • Pierś kurczaka w szynce

    Mięso z kurczaka często gości na naszych stołach. Nic dziwnego: łatwo je przygotować i można to zrobić na setki sposobów. Co powiecie na piersi kurczaka w takiej odsłonie?

  • Kotlety rybne

    ...1. Kajzerkę wymocz w mleku, a gdy już zmięknie, odsącz. 2. Pokrój filet z dorsza i surowy boczek na mniejsze kawałki. Dorsza i boczek zmiel w maszynce do mięsa. To samo zrób z kajzerką. 3. Do masy dodaj całe jajko oraz tymianek, koper i pietruszkę. 4. Wyrób rękami zwartą masę, uformuj małe kotlety i obtocz w bułce tartej. 5. Na patelni rozgrzej smalec i smaż na nim kotlety na złoty...

  • Składniki : 80 dag filetów z łososia, 1 słoik cebulki marynowanej, 50 dag pomidorków koktajlowych, 10 małych pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 20 dag wędzonego boczku w plasterkach. Marynata: 8 łyżek oleju, 4 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki soku z grejpfruta, 3 łyżki przyprawy do grilla, łyżka musztardy miodowej.

  • Wyborne mięsne kieszonki

    ...w środku i na zewnątrz solą, pieprzem oraz ostrą i słodką papryką. Włóż do lodówki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Boczek pokrój w drobną kosteczkę, wysmaż go na chrupko na suchej patelni. Dodaj...

  • Lekkie sałatki z kurczakiem

    ...w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj, rozetrzyj ze szczyptą soli. Czosnkową pastą natrzyj mięso, przykryj i odstaw na 30 minut. W tym czasie boczek potnij w krótkie paski lub kostkę. Paprykę umyj, rozetnij, oczyść z pestek. Miąższ potnij na niewielkie kawałki.  2. Botwinkę, sałatę i szpinak opłucz, dobrze osusz. Porzeczki przebierz, umyj, osącz. Rozgrzej patelnię, włóż boczek i lekko go obsmaż...

  • Roladki drobiowe

    Wyśmienite danie mięsne

  • Kieszonki z szynką

    Delikatne i chrupiące

Artykuły na temat: boczek z filetem
  • Filet z dorsza z bekonem

    Sposób przygotowania: 1. Listki z jednej gałązki rozmarynu posiekaj. Obtocz w nich rybę, a następnie posyp solą i pieprzem.  2. Plasterki boczku potnij w paski i obłóż nimi filety (po dwa plasterki na jeden). Na każdej porcji ryby połóż gałązkę rozmarynu. Rozgrzej piekarnik do 200°C.  3. Piecz rybę 10-12 minut, aż boczek się zrumieni. Podawaj na liściach sałaty z cząstką cytryny. Zobacz także:

  • Sałatka z kurczakiem i boczkiem

    ...i dodaj do sałatki. Dodaj podsmażony boczek. Dodaj majonez i dopraw. Wymieszaj. Dodaj parmezan.

  • Filety z makreli z patelni

    ...1. Ziemniaki obieramy, płuczemy i w całości gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie kroimy w plastry. Z filetów z makreli ściągamy skórę i pozbywamy się ości, kroimy na kawałki. Obrane cebule i boczek siekamy w kostkę. 2. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i podsmażamy cebulę i boczek na jasnozłoty kolor. Na drugiej patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju, przekładamy...

  • Kotlety rybne

    ...1. Kajzerkę wymocz w mleku, a gdy już zmięknie, odsącz. 2. Pokrój filet z dorsza i surowy boczek na mniejsze kawałki. Dorsza i boczek zmiel w maszynce do mięsa. To samo zrób z kajzerką. 3. Do masy dodaj całe jajko oraz tymianek, koper i pietruszkę. 4. Wyrób rękami zwartą masę, uformuj małe kotlety i obtocz w bułce tartej. 5. Na patelni rozgrzej smalec i smaż na nim kotlety na złoty kolor...

  • Kurczak na kilka sposobów

    .... Filety smażyć 5 minut na rozgrzanym oleju. Pod koniec posypać solą i pieprzem. Zdjąć. Masło stopić. Orzechy posiekać. Chleb pokruszyć. Boczek pokroić w paseczki. Rozmaryn opłukać, osuszyć, oderwać...

  • Widelec w dłoń! Makaronową ucztę  z marką WINIARY czas zacząć

    25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji marka WINIARY podsuwa pomysły na makaronowe dania dla całej rodziny. Są one nie tylko pyszne i sycące, ale także bardzo proste w przygotowaniu. Dodatkowo możemy wybierać w wielu rodzajach: krótkie wstążki, grube penne, świderki, nitki czy muszle – na co tylko mamy ochotę. Ten włoski przysmak warto wpleść w codzienne menu, a marka WINIARY podpowiada, w jaki sposób przyrządzić dania, by smakowały wszystkim domownikom!

  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    Emulsje są efektywnym narzędziem służącym do wzbogacania prostych smaków, co możemy uczynić na przykład poprzez dodanie dwóch łyżek masła do smażonego na patelni makaronu, łyżki majonezu do suchej i kruszącej się sałatki z jajek lub kremowego winegretu do pokrojonych w plasterki ogórków i pomidorów w celu uzyskania prostej i smacznej letniej sałatki - pisze Samin Nosrat w swojej książce "Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki".

  • Kulinarna podróż do Chorwacji

    ..., pieprz, 4 kromki bułki wrocławskiej, 1 łyżka masła. Ziemniaki, marchewkę oraz pietruszkę obierz i umyj pod bieżącą wodą. Warzywa pokrój w kostkę. Cebule obierz z łupin i drobno posiekaj. Boczek pokrój(...) patelni mocno rozgrzej olej i podsmaż boczek. Dodaj posiekaną cebulę, mieszając smaż, aż się zeszli. Zdejmij z ognia, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, mieloną słodką paprykę oraz majeranek...

  • Rozmaitości z pieca

    ..., drobno posiekać i wymieszać z tartym serem. Kiełbasę pokroić w plasterki, boczek pociąć w kostkę. Naczynie żaroodporne starannie posmarować olejem. Na dnie naczynia ułożyć plastry ziemniaków. Na...

  • Smaki z kociołka

    ...oliwę, obsmaż pokrojony w kostkę boczek, włóż mięso i usmaż na złoty kolor. Następnie dodaj pokrojony w plasterki czosnek, pieczarki, paprykę i posiekaną cebulę. Całość smaż 10 minut, zalej bulionem...

Zdjęcia na temat: boczek z filetem