• Informacje na temat:

    boczek surowy smazyc

Przepisy na temat: boczek surowy smazyc
  • Faszerowany boczek

    ...bułkę i tymianek. Przypraw i wymieszaj. 2. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rozłóż boczek skórą do dołu. Ponacinaj mięso, tak aby nie przeciąć skóry. Rozłóż farsz na mięsie, wciskając go w nacięcia. Zwiń boczek i zwiąż sznurkiem. 3. Piecz mięso ok. 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika przykryj na 5 minut. Zdejmij sznurek. Podawaj z pieczonymi pomidorkami cherry.

  • Cóż zachwalać nie będę mimo,że jest pyszny,ale nie dla dbających o linię. Ja uważam ,że plasterek nie zaszkodzi ,więc polecam:)

  • Pasztet z kaczki w galaretce ze śliwek kalifornijskich

    Sposób przygotowania Wątróbki oczyszczamy z błonek i żyłek i zalewamy mlekiem. Udka z kurczaka i kaczki oraz surowy boczek zalewamy wodą, dodajemy listki...

  • Fantastyczny smak i aromat. Na ciepło lub na zimno.Serdecznie polecam:)

  • Placuszki z kaszą gryczaną

    Kaszę ugotuj. Boczek i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju.

  • Kawałki boczku, uwędzone sposobem domowym, w garnku.

  • Śniadanie po angielsku

    Boczek pokrój w paseczki, a następnie podsmaż go razem z białymi kiełbaskami.

  • Boczuś wyszedł fantastyczny,pełen aromatu i niezwykle smaczny.Polecam wypróbować na świąteczny stół:)

  • Wielkanocne pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach

    Trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół bez aromatycznych wędlin. Wśród półmisków mięs pierwsze skrzypce gra biała kiełbasa, pasztet i boczek. Boczek serwować można jako pełnoprawną wędlinę, ale jego plastry sprawdzą się także w formie dodatku do świątecznych przekąsek. Poznajcie najlepsze pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach.

  • Boczek dla panów lubiących takie przekąski, i nie tylko ...miękki,aromatyczny i bardzo smaczny.Serdecznie polecam:)

Artykuły na temat: boczek surowy smazyc
  • Boczek marynowany

    .... Boczek kroimy na plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy dokładnie z każdej strony przygotowaną wcześniej marynatą i oprószamy solą oraz pieprzem. Przykryte naczynie odstawiamy do...

  • Talia osy: Zrzucamy boczki

    Szczuplejsza talia to marzenie każdej z nas. Im mniej zbędnych kilogramów, tym serce lepiej pracuje.

  • Nie bocz się na boczek

    ...w folię i chłodzić przez godzinę. Wyjąć z lodówki, rozwałkować i wyłożyć ciastem natłuszczoną formę do tart. Podpiec 15 minut (200°C). Boczek pokroić w cienkie paski, usmażyć, mieszając, lekko(...) odciśniętych surowych ziemniaków. Dodać też mączkę ziemniaczaną, która zebrała się na dnie miski. Doprawić solą i pieprzem. Jedną cebulę posiekać i dodać do masy. Całość dobrze wymieszać, uformować...

  • Dieta lekkostrawna

    ...smażone, solone, wędzone, marynowane; konserwy rybne; wędliny i wyroby wędliniarskie; pasztety; konserwy mięsne; łój; smalec; słonina; boczek; margaryny twarde; masło solone lub topione; placki...

  • Wędzone wędliny. Do jakich dań można ich użyć?

    ...możesz użyć nie tylko na kanapki. Czekającą na skonsumowanie szynkę czy boczek możesz wykorzystać także w daniach obiadowych bądź innych posiłkach na ciepło. Szukasz pomysłu? Spróbuj pysznych i zdrowych placków z kaszy gryczanej z boczkiem. Wystarczy, że do ugotowanej (i wystudzonej!) kaszy dodasz surowe jajko, starty ser oraz pokrojony w paski boczek. Jeżeli masa jest zbyt rzadka możesz dosypać...

  • Kotlety rybne

    ...1. Kajzerkę wymocz w mleku, a gdy już zmięknie, odsącz. 2. Pokrój filet z dorsza i surowy boczek na mniejsze kawałki. Dorsza i boczek zmiel w maszynce do mięsa. To samo zrób z kajzerką. 3. Do masy dodaj całe jajko oraz tymianek, koper i pietruszkę. 4. Wyrób rękami zwartą masę, uformuj małe kotlety i obtocz w bułce tartej. 5. Na patelni rozgrzej smalec i smaż na nim kotlety na złoty kolor...

  • Tradycyjne polskie dania z ziemniaków

    Farszynki, moskole, rwaki, szagówki i soczewiaki - choć te nazwy mogą ci niewiele mówić, to tradycyjne polskie dania z ziemniaków. Sprawdź przepisy!

  • Pięć powodów, dla których warto jeść makrelę

    ...wywoływać silne alergie. Uwędź ją... na grillu Z surowych ryb usuń wnętrzności, umyj je i osusz. W każdą wetrzyj po 1/2 łyżeczki soli morskiej, trzymaj 12 godz. w lodówce. Osusz papierowym ręcznikiem. Na...

  • Ciepłe kluchy

    ..., po czym wyławiać łyżką cedzakową. Cebulę posiekać w ko-steczkę, boczek drobno pokroić. Wrzucić boczek na rozgrzaną, suchą patelnię, wytopić tłuszcz, zrumienić na nim cebulkę. Polać skwarkami gorące...

  • Jak zapobiegać demencji?

    .... Z menu powinny zniknąć pieczenie (zwłaszcza z wieprzowiny), tłusty boczek, smażone mięso. Ogranicz spożycie masła, całkowicie odstaw smalec, śmietanę zastępuj skondensowanym mlekiem light lub jogurtem...