• Informacje na temat:

    boczek rolada

Przepisy na temat: boczek rolada
  • Faszerowany boczek

    Boczek nadziany soczystymi owocami to niecodzienne połączenie, która zachwyca smakiem. Doskonały zarówno na ciepło, jak i jako dodatek do kanapek.

  • Rolada wołowa

    ...). Posyp zielonym pieprzem. Zwiń i zwiąż.  3. Obsmaż na oleju z każdej strony, włóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż pozostały boczek. Piecz w temp. 190 st.C przez nieco ponad godzinę. Roladę...

  • Rolada z grzybami i orzechami

    Sposób przygotowania 1. Mięso umyj i osusz. Rozetnij na całej długości, tak by powstał duży płat mięsa. Zbij go tłuczkiem na grubość ok. 1-2 cm. Natrzyj solą z jednej strony, a z drugiej musztardą i posyp pieprzem. Zwiń i odłóż.  2. Pieczarki umyj, osusz i potnij na kawałki. Pokrój boczek i cebulę. Czosnek wyciśnij przez praskę. Boczek z cebulą podpraż na suchej patelni. Gdy lekko się wytopi...

  • Rolady z mielonego mięsa

    Sposób przygotowania 1. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczkę. Cebule obierz, posiekaj. Boczek potnij w drobną kostkę. Rozgrzej patelnię. Wrzuć boczek. Lekko go podsmaż. Kiedy zacznie wytapiać się...

  • Schabowe rolady w plastrach boczku

    Z ich przygotowaniem poradzą sobie nawet amatorzy. Soczyste mięso otulone chrupiącym boczkiem to pomysł na obiad, który z łatwością podbije serca domowników.

  • Porchetta, czyli wieprzowa rolada z rodzynkami i skórką z cytryny w ziołach

    ...schabowy" - przekonuje. Składniki potrzebne do przygotowania porchetty według Steuermarka to: cały boczek wieprzowy, ze skórą, bez żeber; 200 ml czerwonego wina słodkiego, sól, 2 papryczki chilli(...) masarski. Oto, jak Steuermark przygotowuje porchettę. Boczek rozcina od wewnątrz tak, aby uzyskać dwa płaty mięsa i rozkłada je na boki. Mięso skrapia winem i sokiem z cytryny. Wewnątrz rozkłada...

  • Rolada z farszem

    Soczysta pieczeń na obiad.

  • Boczek z grzybami

    Sposób przygotowania 1. Czosnek obierz, posiekaj.Boczek posmaruj połową czosnku i musztardą. Posyp solą, pieprzem i majerankiem.Odstaw na ok. 2 godziny w chłodne miejsce.  2. Cebulę obierz i posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój.Cebulę i grzyby podsmaż na łyżce oleju. Przypraw solą,pieprzem. Wystudź i rozłóż na boczku. Zwiń roladę, obwiąż ją grubą nitką. Ułóż w brytfance, posmaruj resztą oleju...

  • .... Obrać 2 cebule pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę, wysmażyć na skwarki, po czym wrzucić pokrojoną cebulę i całość poddusić. C. Dodać szpinak i dusić jeszcze około 10 minut od czasu do czasu...

  • Rolada z perlicy

    Składniki: tuszka perliczki wielkopolskiej 1,3 -1,5 kg, parzony boczek wędzony, 2 ząbki czosnku, majeranek, sól, pieprz, papryka.

Artykuły na temat: boczek rolada
  • Wiosenna rolada

    ...1. Mięso rozbić na duży prostokąt, obsypać z obu stron solą i pieprzem, z wierzchu  posmarować musztardą. 2. Cebulę i boczek pokroić w drobną kostkę, zioła umyć, osuszyć, posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dodać żółtko, starty ser i dobrze wymieszać. Ziołową masę rozłożyć na mięsie posmarowanym musztardą, ścisło zawinąć, spiąć szpikulcami. Obsmażać na 2 łyżkach oleju przez 20 min. Wstawić...

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Rolada z kasztanami

    Boczek pokroić w kostkę, zrumienić bez tłuszczu. Dodać posiekane kasztany, natkę, pokrojone drobno bułki. Doprawić pieprzem. Mięso umyć, rozkroić, formując płat, lekko rozbić, doprawić, solą. Na płacie mięsa rozłożyć masę z kasztanami, ciasno zwinąć w roladę. Roladę związać sznurkiem, zrumienić na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać 1/2 l wody, piec 2 godz. w temp. 170°C, co...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Zrazy z ogórkiem i boczkiem

    Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć, pokroić na 10 plastrów, rozbić, posypać z obu stron solą i pieprzem. Boczek pokroić w plastry, ogórki wzdłuż na ćwiartki, cebulę w półplasterki. Każdy zraz posmarować musztardą, nałożyć kawałki boczku, cebuli i ogórka, zwinąć rolady, związać nitką lub spiąć.  2. Rozgrzać tłuszcz na patelni, włożyć rolady, zrumienić z każdej strony, obracając. Zlać tłuszcz do...

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Rolady i roladki

    ...i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Ogórki pokrój w ćwiartki a boczek w słupki. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój w paski. Każdy plaster mięsa posmaruj łyżeczką musztardy. Rozłóż boczek oraz ogórki, zwiń formując roladki. Każdą owiń bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. Roladki obtocz w mące. Rozgrzej 2-3 łyżki oleju i obsmaż mięso na rumiano z każdej...

  • Unoszący się w domu zapach pierników czy aromatycznego bigosu oznacza, że już niedługo Święta Bożego Narodzenia. Na świąteczne menu wielu z nas czeka cały rok z utęsknieniem. I choć w każdym domu potrawy wigilijne różnią się od siebie, zgodnie ze zwyczajem powinno być ich dwanaście. Co podać na uroczystą kolację? Podpowiadamy! Fot. materiały prasowe Wielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, czyli czas porządków, prezentów, a przede wszystkim przygotowania tradycyjnych potraw....

  • Rolada czosnkowo-ziołowa

    Utarty z solą czosnek zmieszaj z ziołami i pieprzem. Umyty i dokładnie osuszony boczek natrzyj mieszaniną ziół, mocno zwiń, owiąż grubą bawełnianą nicią i zostaw na noc w chłodnym miejscu. W rondlu rozgrzej tłuszcz, zrumień boczek ze wszystkich stron, zmniejsz ogień. Miseczkę, w której leżał boczek, spłucz wodą i podlej nią boczek. Duś ok. 90 minut pod przykryciem, od czasu do czasu podlewając...

  • Andrzejki są fantastyczną okazją do spotkań z przyjaciółmi i rodziną. W czasie przyjęcia warto zadbać nie tylko o doskonałą atmosferę, ale również o ciekawe menu, które zaskoczy waszych gości. Sprawdźcie, jakie pomysły na imprezowe przekąski mają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli fantastycznie sprawdzają się koreczki, paszteciki i wszystkie...

Wideo na temat: boczek rolada
  • Wodzionka, szpajza, hekele. Smaki regionów - Śląsk

    - Śląska kuchnia jest bardzo tłusta - powiedziała w "Dzień Dobry TVN" Marzena Kaczmarczyk-Guźlińska. - Ta rolada taka jędrna, soczysta z tym boczkiem w środku, te kluseczki - wymienił w "Dzień Dobry TVN" aktor Krzysztof Respondek. Kuchnią śląską zainteresował się nawet francuski cukiernik Thierry Ayel. - Uwielbiam Śląsk, ten klimat bardzo mi się podoba - zdradził. Jaki deser przygotowuje wspólnie